Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Krušné hory
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 31. července 2007 14:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tedy po čtení ostatních příspěvků jsem ani moc neočekával, ale bylo to fakt slabé. Domů jsem donesl jen fotografie. Nejvíc se teď zřejmě daří čechratce černohuňaté a krásnorůžku lepkavému. Taky jsem našel místečko, kde dodělávalo plno hadovek smrdutých. Ještě všelijaké holubinky, bohužel nevhodných jak ke konzumaci, tak k focení, trs třepenitek, pár houbiček do určovny a z normálně jedlých asi pět bedel vysokých. Ale měly ještě nerozvinuté klobouky, tak jsem je tam nechal. Nakonec mi byl k focení dobrý i tenhle pařez. Wink

199.53 kB    
DSC02312.JPG
   DSC02312.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 31. července 2007 17:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Také můžu poreferovat o tom, jak nic neroste. Manželku s dětmi jsem pod Klínovcem posadil do borůvek a proběhl "kolečko" přes tutová místa. Výsledkem je jeden opravdu krásný Krásnorůžek lepkavý ve foťáku. Ještě se dá najít pár ? afránek čevenožlutých a jinak je to úplně v háji. Tím tedy nemyslím Háj pod Klínovcem, ale skutečnost, že je všechno staré, červivé, plesnivé a nové nerostou.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 16. srpen 2007 16:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Počasí se začíná lepšit, na úbočích hor je sice stále sucho, ale na vrcholcích a náhorních planinách se dá leccost najít. Plantáže a obecně známá místa byla sice po víkendu totálně vyluxovaná, ale není nad mladé houbičky co stihly od neděle narůst. Rašeliniště už konečně vypadají tak jak mají a nepozornému "vetřelci" se může stát, že skončí jak ? védové nadaleko Kovářské.

170.05 kB    
Polštáře rašeliníku na březích horského jezírka, Výsluní, 15.8.2007
P1030527.jpg
   P1030527.jpg
Horst

PříspěvekZaslal: po 20. srpen 2007 23:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo tady je pěkně Laughing akorát v sobotu jsme ani k jezírku nedošli. Na to, že jsme tam byli k večeru, to celkem ušlo, každý jeden košík, nejvíc bylo pěkných křemenáčů z vysoký trávy, něco hnědáků, kozáci (1 bílý) masácí a několik hříbků smrkových, maxiklouzků celkem jako naseto ale nebratelný. Akorát tam někdo zlikvidoval už tak suchem umořené nebratelné holubinky, zabít ho rovnou je málo. Já se sice těšil na václavky, kterých tam loni bylo spousta, ale asi je letos brzo a relativně sucho.

Mmch, konečně jsem se dostal k vydolování fotek z mobilu a tak sem dám ty z července.

51.87 kB    
Hlíva 8.7.
08-07-07_1708.jpg
   08-07-07_1708.jpg

118.29 kB    
Potočná 10.7. ..to se mobil překonal
10-07-07_1626.jpg
   10-07-07_1626.jpg

78.94 kB    
Velký Špičák 5.7.
05-07-07_1157.jpg
   05-07-07_1157.jpg

100.33 kB    
Potočná 10.7.
10-07-07_1636.jpg
   10-07-07_1636.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 23. srpen 2007 17:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem po delší době zase vyrazil do "svého" lesa a nebyl jsem zklamán. Sice jsem dvakrát zmokl, ale to vůbec nevadilo. Začíná to růst a je to druhově velice rozmanité. Nejvíc roste babek, klouzků, opět začínají h. hnědé a smrkové i holubinky. Spoustu lakovek ametystových. A taky nějaké do určovny. Našel jsem i malého kotrče. Trochu jsem ho zamaskoval, snad ho ten slimák nesežere, než si pro něj půjdu. Wink

199.38 kB    
DSC02638.JPG
   DSC02638.JPG

198.27 kB    
DSC02647.JPG
   DSC02647.JPG
Horst

PříspěvekZaslal: pá 24. srpen 2007 11:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing ...tu zatáčku z dolní fotky znám to je úžasný místo, ale neboj teď tam pár dní nepojedu, mám taky jedno 3-4 km odtud západně a bagruju tam
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 24. srpen 2007 13:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

...no taky mi je to nějak povědomé, i hřib tam byl Wink
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 24. srpen 2007 15:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To by mě tedy fakt zajímalo, jestli jste opravdu poznali to místo! Shocked Ale jestli ano, tak si tam klidně dojděte. Byl jsem tam ráno a kotrč vůbec nepovyrostl, spíš se mi zdálo, že se trochu zmenšil. Bohatě mi ho vynahradil košík hříbků ( dubáků, smrkáčů a hnědých ) takzvaných ocťáků. Ten dubák je jeden z těch větších. Jinak mě potěšily dutonožky a slizáci mazlaví. Až doma jsem zjistil, že většina fotek je na nic, protože jsem si minule v tom dešti zamazal objektiv. A ještě něco, při prvním nálezu jsem přišel na to, že jsem si zapoměl vzít nůž. Byl jsem tak otrávený, že bych se nejradši vrátil domů. Ale nakonec všechno vyřešil zafoliovaný řidičák! Houby s ním šly docela dobře řezat a čistit a zdálo se mi, že se ho ani tolik nebojí. Laughing Laughing Laughing

199.85 kB    
DSC02649.JPG
   DSC02649.JPG
Copajetotuto

PříspěvekZaslal: po 03. září 2007 23:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

mě dneska zaválo tímhle směrem, a tak jsem s kolegou místo oběda vyběhl na 30 minut do lesa poblíž Místa (místní vědí). Křemenáče smrkové i březové, hřiby smrkové, slizáci mazlaví, růžovky, pár kozáků různých stromoví, sem tam nějakej suchohřib a klouzek sličný. Jo a v místě pokud vím dost obvyklá pýchavka. Vypadá jako hruškovitá ale je poměrně olbřímích rozměrů. Ty největší bývají i 20 cm na výšku a 10 do šířky. Kerápak by to asi mohla být? Poradíte?
Zkrátka ve dvou a za půl hoďky poměrně pěkný úlovek. Ale ta zimaaaaaaa....

Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 04. září 2007 7:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 04. září 2007 0:16 Copajetotuto napsal:
mě dneska zaválo tímhle směrem, a tak jsem s kolegou místo oběda vyběhl na 30 minut do lesa poblíž Místa ...
jsme se tam minuli o den Wink , hřiby smrkové (ty staré tááátkhle vééélké jak víko od kanálu), klouzků jak naseto, kozáci, křemenáče, houf ryzců smrkových a začínají znovu masáci, jen toho slizáka jsem tam letos ještě nepotkal a prý jsou tam někde i dutonožky.
Copajetotuto

PříspěvekZaslal: st 05. září 2007 23:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Cákryš... já tam zas nepotkal ty smrkový ryzce. A to mě žere Smile Hele Lupo copa je to za píchavici. Nevíš?
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 09. září 2007 17:47
  Předmět: Helmovky ?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dneska jsem se vyřádil ve Stráži nad Ohří, jen tak s foťákem a bez košíku a bylo to supr. Bylo krásně zataženo na focení a "prašivek" všude jak naseto.

Helmovka šafránová

Helmovka oortova

Helmovka žlutonohá

Naposledy upravil Lupo dne čt 13. prosince 2007 21:41, celkově upraveno 3 krát
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 13. září 2007 17:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem si dneska konečně spravil chuť. Byl jsem totiž minulý týden u našich západních sousedů. A poslední den před odjezdem jsem ohlásil, že k obědu budou houby. No, pochodil jsem žalostně. Sice jsem si vyfotil nějaké zajímavé "prašivky", ale po dvou a půl hodinách jsem přinesl tři holubinky a dvě bedly! A navíc jsem trochu zabloudil, ještě, že se domluvím. Smile Vůbec tomu nerozumím, pršelo tam jako tady, stejná teplota a lesy taky stejné. Confused Dnešek mi to bohatě vynahradil, roste prakticky všechno. Navíc jsem narazil na šiškovce a jiné zajímavé houby.

199.24 kB    
DSC02813.JPG
   DSC02813.JPG
Horst

PříspěvekZaslal: po 17. září 2007 11:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dlouho jsem sem nic nedal, ne že bych nechodil na houby, ale před pár dny mi odešel notebook, tak už mám novej, holt letos mám nějak smolnej rok, napřed foťák a teď zas tohle Question .

131.3 kB    
6.9. tři lidi tři košíky
137.jpg
   137.jpg

160.98 kB    
1.9. řeknete masařina ale v sobotu odpoledne ve třech lidech
131.jpg
   131.jpg

135.91 kB    
Domašín 23.8 - košíček to nevydržel
115.jpg
   115.jpg

174.42 kB    
Jedukošík ze Srní 22. 8. :-))
110.jpg
   110.jpg
Horst

PříspěvekZaslal: po 17. září 2007 12:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ještě kousek když je to z K. hor. 1 a 2 Pavlov, 3. vždycky jsem sbíral na horách ryzce smrkový a letos jsou tu víc borový.

183.65 kB    
Letos rostou všude:-))
128.jpg
   128.jpg

124.57 kB    
To je on
127.jpg
   127.jpg

141.86 kB    
Místo Kláštereckejch promenád 8.9. kousek (2 km) od baráku, vyplatí se chodit do hospody kde se člověk všechno dozví
142.jpg
   142.jpg
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Další
Strana 1 z 11

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru