Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
prosím o určení
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eZeph

PříspěvekZaslal: po 10. září 2007 18:16
  Předmět: prosím o určení
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nalezl jsem tohoto hřibka v dubovém lese, v Hostivaři v Praze... předpokládám, že by to mohl být "hřib zavalitý" , ale jisty si nejsem; pozna ho někdo?

73.87 kB    
P1000584.jpg
   P1000584.jpg

70.23 kB    
P1000578.jpg
   P1000578.jpg

73.24 kB    
P1000577.jpg
   P1000577.jpg

78.59 kB    
P1000574.jpg
   P1000574.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 10. září 2007 18:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To je zavalitý hřib medotrpký. To bylo na "hostivařské straně" pod duby ve svahu nad přehradou ??? Zajímavý nález ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 10. září 2007 21:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Je to Boletus radicans Hřib medotrpký jak správně určil Tomáš, letos je holt medotrpký rok Wink
eZeph

PříspěvekZaslal: út 11. září 2007 19:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

presna lokace je opravdu Hostivařská přehrada 100m od hráze směrem k Petrovicím 60cm od hlavni cesty ve svahu, takže v úrovni očí Smile
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 12. září 2007 8:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

eZeph, neber to prosím jako útok, je to jen takový průzkum související s dlouhotrvajícím dilematem zda vzácné houby chránit jejich tabuizací a utajováním lokalit ... Dotaz: Kdyby tam byla velká cedule, že je tam k vidění vzácný druh hřibu medotrpkého ... utrhl by jsi ho?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
eZeph

PříspěvekZaslal: pá 14. září 2007 7:21
  Předmět: re
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

neměl bych důvod, utrhl jsem ho z neznalosti, neměl jsem digi. foťak a potřeboval jsem vědet co je to za houbu, abych věděl co je zač, nikdy jsem ji předtím neviděl - několikrát jsem v lese narazil na neoznačené houby "oplocené", z větviček udělaná taková ohrádka, kdysi mi někdo řekl, že se takhle označují chráněné houby a problem s tím nemám, v lese je dost hub i tak
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 14. září 2007 8:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hmmm, o tom oplocení jsem nikdy neslyšel a nikdy to neviděl ... tedy jednou - v Africe si tak názelce rezervuje houbu než vyroste a on se pro ni vrátí.

Možná bychom nějaké to oplocení měli nějak propagovat a třeba bychom tím lecjaké tragédii zabránili. Idea Question
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru