Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Hřibovitá houba z Irska
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 24. září 2007 15:34
  Předmět: Hřibovitá houba z Irska
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Omlouvám se za kvalitu snímků, poslala mi je dcera z pobřeží Irska. Vím, že z toho nepůjde moc poznat, navíc chybí pohled na rourky. Ale snad to stojí alespoň za pokus. Embarassed

199.29 kB    
Irsko - září 2007
100_5189.JPG
   100_5189.JPG

198.09 kB    
100_5191.JPG
   100_5191.JPG

199.65 kB    
100_5192.JPG
   100_5192.JPG

199.47 kB    
100_5193.JPG
   100_5193.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 24. září 2007 15:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hřib koloděj?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 24. září 2007 15:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky bych tipoval koloděje, ale kdoví.
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 28. září 2007 1:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dneska jsem dostal odpověď na otázku, jaké stromy se poblíž vyskytovaly. V okruhu cca 10 km se nevyskytují žádné stromy! Shocked Laughing
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 02. října 2007 9:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak tomu snad nelze uvěřit Rolling Eyes , bez stromů takové hřiby asi nerostou.
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 07. října 2007 12:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 02. října 2007 8:26 Jan Gaisler napsal:
Tak tomu snad nelze uvěřit Rolling Eyes , bez stromů takové hřiby asi nerostou.
Jak jsem koupil, tak prodávám. Ten hřib byl nalezen na pobřeží, jen několik metrů od vody. Včera mi přišly snímky tamnější krajiny.

197.87 kB    
100_5175.JPG
   100_5175.JPG

199.95 kB    
100_5173.JPG
   100_5173.JPG
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 07. října 2007 13:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Chjooo Rolling Eyes , to u nás nemáme, je to nádhera, i když na druhou stranu, kam ti chudáci Irové chodí do lesa Shocked . Podle těch kamenných ohrad s krávami jsem si uvědomil, že Krušné hory kdysi vypadaly asi podobně a to vůbec nemám na mysli dobu za komančů, kdy většinu lesů zlikvidovaly zplodiny z elektráren. Za doby mohutné těžby stříbrných, měděných a později železných rud v Krušných horách byly všechny lesy téměř vykáceny pro potřebu dolů a hutí, na uhlí a koks se tenkrát ještě nehrálo. Stavět ohradu pro krávy ze dřeva asi byl v té době nesmysl, do vynálezu elektrického ohradníku zbývalo ještě pár století a tak se stavěly přesně takovéto kamenné ohrady, kterých je tu po lesích plno a o kterých jsem si doposud myslel: "kterej blb to tu v lese stavěl?" No, třeba jim tam s tím oteplováním i nějaké lesy za čas vyrostou.
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 09. října 2007 0:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ono tam někde pár stromů roste, občas se vyskytne i menší hájek, ale jednoduché to tam houbaři asi nemají. S těma kamennýma ohradama máš asi pravdu. Musím ti složit kompliment za pozorovací talent (to je vidět správný houbař! Wink), neměl jsem o těch krávách ani potuchy a chvíli mi trvalo, než jsem je objevil. Jinak, jestli chceš vidět další snímky nádherné irské krajiny, koukni sem: http://www.lanetka.bloguje.cz
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru