Založen: 17. 10. 2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
Zaslal: st 07. listopadu 2007 0:43
út 06. listopadu 2007 21:09 boletus napsal:
Zajímavá věc - teda ne co do určení - vzhledově Hvězdovka trojitá, ale velikostně poloviční než je běžné v Čechách....
.. no to me prave zarazilo, proto si nejsem jista s trojitou.
asi 100m od toho mista je jejich husty vyskyt, ale ve velikosti byly dvojnasobne i vetsi.. alespon loni - letos tam jeste neni ani jedna a dva roky po sobe jich bylo tak 30 na 10m2)
.. proto ji sem hazim, jestli je to jen mrnous (je tu abnormalne sucho), nebo neco jineho..
jeste uplne nerozpukle plodnice mi trojitou moc nepripominaly. _________________ witch mish <:3~
Já bych řekl, že v tom příkopě co jsme jich onehdá s Jirkou viděli několik desítek, byly i drobnější kusy ... pokud je tam sucho tak bych se vůbec nedivil.
Založen: 29. 08. 2006 Příspěvky: 735 Bydliště: Rychnov u Jablonce
Zaslal: st 07. listopadu 2007 11:11
Na mé oblíbené lokalitě u Rakous jsem nacházel h. trojité v široké škále velikostí - od 4 cm prcků až po skoro 12 cm monstra. Takže bych to asi okometricky určil jako G. triplex. _________________ honza
Založen: 17. 10. 2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
Zaslal: st 07. listopadu 2007 12:29
st 07. listopadu 2007 10:15 Martin Kříž napsal:
Jen jestli ta číslíčka na nožíku nejsou namísto centimetrů v palcích. ...
.. no toto! .. ted jsem se zmatla tak, ze jsem se sla na nuz podivat, i kdyz ho mam uz nejaky patek.. ..ani palce, ani uzle, ani lokty.. prachsproste centimetry
.. dekuji panove..
asi to bude tim suchem.. po letnich zaplavach je tu podzim bez poradnych destu, jak je jinak na mistni pomery normalne zvykem.. _________________ witch mish <:3~
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory