Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Vojta

|
Zaslal: st 07. listopadu 2007 11:33 Předmět: Hřib hnědý? |
 |
|
Na setkání slovenských houbařů na Záhoří-Tomky,jsme v ve vyskokém borovém lese, s písčitým podkladem,našli s kolegou hřiby,které jsme určili jako hřiby hnědé.Kolega fota hřibů dal na stránky Nahuby.sk,pod tímto názvem.Vznikly ale pochybnosti,jestli to hřib hnědý je,že barva i tvar třeně tomu hřibu neopovídá.Prošli jsme dostupné atlasy i webové stránky o houbách,ale nic takového co by povtrdilo,nebo vyvrátilo pochybnosti jsme nenašli nebo přehlídli.
Rourky nažloutlé,po doteku modrozelenající,dužina bělavá,slabě modrající.
Je možné podle toho fota,potvrdit nebo vyvrátit naše určení?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jan Gaisler Čestný člen
Založen: 29. 08. 2006 Příspěvky: 735 Bydliště: Rychnov u Jablonce
|
Zaslal: pá 09. listopadu 2007 19:42 |
 |
|
Asi bych v tom nic jiného nehledal.
_________________ honza |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vojta

|
Zaslal: ne 11. listopadu 2007 17:35 Předmět: Hřib hnědý? |
 |
|
Dík tobě,že jsi alespoň ty k tomu vyjádřil.Čekal jsem od skušenějších ,nějaká vyjádření.Asi není na takové prkotiny čas.
Protože určité pochybnosti o tom hřibu byly.
http://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php?obrazok_id=91296&poradie=4&next_img_type=gallery
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
witch

Založen: 17. 10. 2006 Příspěvky: 464 Bydliště: okres Benešov
|
Zaslal: ne 11. listopadu 2007 18:21 |
 |
|
sice nejsem zadny odbornik, ale taky bych v nem nehledala nic jineho..
ten mohutny vypeceny tren sice muze nekoho navadet k pochybnostem, ale uz jsem takove nasla.. i to prostredi je pro nej typicke a barvy klobouku a trene mi neprijdou nijak zvlastni nebo atypicke.
mimochodem.. pekne foto.
_________________ witch mish <:3~ |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: ne 11. listopadu 2007 23:07 |
 |
|
Vojto mám k Tvému příspěvku několik výhrad.
Ta fotka je Tvoje? Pakliže ne tak se sluší uvést zdroj a jméno autora.
Předem - ne potom.
O zkušenostech přispěvatelů si může udělat představu každý sám, nikdo učený z nebe nespadl a každý se někdy sekne.... Honza je tady jeden z těch nejzkušenějších a když něco řekne tak to platí. Ti ostatní prostě ten příspěvek asi přehlídli, nebo možná nepovažovali za nutný takovou banalitu řešit a nechali to na jiných...
_________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: po 12. listopadu 2007 3:43 |
 |
|
ne listopadu 11, 2007 10:07 pm boletus napsal: |
Ti ostatní prostě ten příspěvek asi přehlídli, nebo možná nepovažovali za nutný takovou banalitu řešit a nechali to na jiných... |
Anebo k tomuto tématu již něco napsali jinde a nemají potřebu se vyjadřovat duplikovaně...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vojta

|
Zaslal: po 12. listopadu 2007 20:06 Předmět: Hřib hnědý? |
 |
|
Omlouvám se,nevěděl jsem ,jak se v takovém případě postupuje.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 13. listopadu 2007 9:38 |
 |
|
ne listopadu 11, 2007 10:07 pm boletus napsal: |
Vojto mám k Tvému příspěvku několik výhrad.
Ta fotka je Tvoje? Pakliže ne tak se sluší uvést zdroj a jméno autora.
Předem - ne potom.
O zkušenostech přispěvatelů si může udělat představu každý sám, nikdo učený z nebe nespadl a každý se někdy sekne.... Honza je tady jeden z těch nejzkušenějších a když něco řekne tak to platí. Ti ostatní prostě ten příspěvek asi přehlídli, nebo možná nepovažovali za nutný takovou banalitu řešit a nechali to na jiných... |
Když to tak čtu, skoro to vypadá jako by jsi to ani nebyl ty
Vojto, jestli to na tebe působí taky tak nějak dost razantně, pak veř, že to tak ostře Jirka jistě nemyslel! Je to dobrák!!!
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: út 13. listopadu 2007 18:45 |
 |
|
Přiznam se že jsem to psal trochu " v afektu "... ale nemyslel jsem sem to určitě tak "zle" jak to nakonec vyznělo. Po pár minutách bych to napsal asi trochu jinak....jestli jsem Vojtu nebo nikoho jiného naštval tak se omlouvám. Obsahově si za tím nicméně stojím.
_________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jan Gaisler Čestný člen
Založen: 29. 08. 2006 Příspěvky: 735 Bydliště: Rychnov u Jablonce
|
Zaslal: út 13. listopadu 2007 21:43 |
 |
|
Možná jen s těmi mými zkušenostmi jsi to malinko přehnal - těch kopanců už mám na svém kontě taky dost
_________________ honza |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vojta

|
Zaslal: st 14. listopadu 2007 0:59 Předmět: Hřib hnědý? |
 |
|
V pohodě..Jen na vysvětlení.Jsem již starší ročník a s počítačem a s netem jsem začal,jak jsem se tady již zmiňoval,až v 60.letech.
Tak některé technické věci kolem PC,neznám a snažím se je naučit.I posílání snímků mě dělalo a někdy dělá menší problém,ale to díky Bobovi jsem již zvládnul.
Tak jsem také nevěděl,že když přebírám foto i se souhlasem majitele snímků,měl bych ho uvést jako autora.Trochu jsem byl zaskočen reakcí,Boletuse.Čekal jsem jen radu od lidí,o kterých vím,že rozumí houbám daleko více jako já.
Chtěl jsem jen opravdu být jistý našim určením tohoto běžného hřibu.
A děkuji,za vysvětlení.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 14. listopadu 2007 9:39 |
 |
|
No vidíš Vojto, jak jsem psal - zle to nemyslel Jinak, každý kdo v 60 letech začne s kompem a dosáhne tvých kvalit má můj obdiv!!! Jsou profesoři na vysokých školách, kteří se 10 let učili poslat email a výsledek je i tak rozpačitý
No jo, houby moc "nerostou", tak alespoň společensky poklábosíme
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|