Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Neznámá houba
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 22. listopadu 2007 1:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 21. listopadu 2007 10:50 Bob napsal:
Víte, co je divný? Že já tu věc už několikrát v životě jako malý kluk viděl, ale co to je ... to je mi záhadou

... třeba stará ozdobná dýně Question
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 22. listopadu 2007 10:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Řešení dle Boba Laughing: Je to pýchavka palicovitá. Gléba alias ta plodná část s výtrusy a kapiliciem je totálně rozhadrovaná a prakticky zcela chybí. Subgléba jakožto sterilní neboli neplodná část je značně seschlá a představuje zde onu nohu. No a teď k těm "kořenům". Přijměme myšlenku, že pýchavky jsou spojeny se zemí (a čerpají tak mimo jiné vodu) sice téměř plošně, ale přeci jen v některých částech je spojení "silnější". Bude-li takovýto systém vysychat, nepřekvapí mne, když v místě "připojení" na zdroj vody bude vysychat pomaleji než v místech od tohoto "pramene" vzdálenějších. Výsledkem je na obrázku. Podotýkám znovu, že jsem to již na 100% také potkal, ale za houbu (pravděpodobně z nezájmu) nepovažoval. K potvrzení by možná stačilo projít místa s výskytem pýchavky palicovitý a poohlédnutí se po podobných zbytcích.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jaroslav Havránek
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt 22. listopadu 2007 10:39
  Předmět: neznámá houba
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Omlouvám se, že jsem ještě nereagoval, ale často se k internetu nedostanu. Vaše názory mě překvapily, myslel jsem, že se o téhle houbě ví. K vašim dotazům - houba byla pevně zakořeněná v zemi, jen tak se tam nepovalovala a ty díry na vrchu jsou snad přirozené, ale určitě to tvrdit nemohu. Houbu jsem fotil tuším v sobotu, na témže místě jsem se byl pak podívat ještě včera, ale to už byla černá a rozpadlá, prostě shnila, nebo co. Víc vám k ní bohužel opravdu napsat nemůžu, nejsem odborník. Zda tam bude příští rok nevím, nikdy před tím jsem jí tam neviděl.
SilwerSurfer
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne 25. listopadu 2007 10:24
  Předmět: neznama houba
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kamos mi povedel o tyhle dizkuzi, ze prej se tu objevila houba, kterou jsem vyfotil pred rokem u nas na zahrade. Kouknul jsem na ni a vypada to, ze by to mohla bejt ta sama. Myslim tu od pana Havranka. Prikladam foto, ktery jsem fotil vloni v prosinci tedy skoro presne pred rokem asi ctyry dna pred vanocema.

163.08 kB    
01.jpg
   01.jpg
SilwerSurfer
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne 25. listopadu 2007 10:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dalsi foto.

137.97 kB    
02.jpg
   02.jpg
SilwerSurfer
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne 25. listopadu 2007 10:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A posledni.

133.62 kB    
03.jpg
   03.jpg
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 25. listopadu 2007 10:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Šel by zaslat original fotky, nebo z originalu udělat výřez - trochu bližší pohled na ty vajíčka?
witch

PříspěvekZaslal: ne 25. listopadu 2007 15:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pardon.. ale je tu jeste nekdo, komu ty dve "houby" pripadaji az podezrele podobne?
navic podezrele ciste..
a velikost vajicka ponekud neodpovidajici velikosti plodnice..

Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 25. listopadu 2007 17:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já sem na to nechtěl jít tak rychle....podezřelejší je že IP adresa pana Silwersurfer je totožná s IP adresou posledního příspěvku pana Havránka... Smile
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 25. listopadu 2007 18:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 25. listopadu 2007 16:54 boletus napsal:
....podezřelejší je že IP adresa pana Silwersurfer je totožná s IP adresou posledního příspěvku pana Havránka... Smile

... a nenachází se v Jirkově, ale v Ústí nad Labem, někde tady:

http://www.mapy.cz/#x=132307264@y=138037568@z=15@mm=FP
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 25. listopadu 2007 18:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Adresa prvních příspěvků "pana Havránka" je z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, takže otázka zní:

Který ze studentů této univerzity bydlí v Ústí nad Labem v Žežické ulici, nebo v blízkém okolí ?
witch

PříspěvekZaslal: ne 25. listopadu 2007 19:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

.. Wink

ale az na tenhle otisk prstu je to celkem slusna prace, ze..

Laughing

55.03 kB    
04b_135 cut.jpg
   04b_135 cut.jpg

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 26. listopadu 2007 10:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jojojo, chtělo by to z originálu vyříznout ty malé "vejce" okolo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 26. listopadu 2007 23:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne listopadu 25, 2007 5:42 pm Lupo napsal:
Adresa prvních příspěvků "pana Havránka" je z Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, takže otázka zní:

Který ze studentů této univerzity bydlí v Ústí nad Labem v Žežické ulici, nebo v blízkém okolí ?

Naštěstí bydlím kousek jinde a ve Zlíně rozhodně nestuduji. Laughing Laughing
J. Č.

PříspěvekZaslal: po 26. listopadu 2007 23:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

...či to nie je ten istý exot ako na nahuby.sk, kde bol nedávno zrušený... Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru