Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kyjanka nějaká.
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 06. prosince 2007 12:10
  Předmět: Kyjanka nějaká.
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tyto zajímavé houbičky jsem našel poprvé v životě, rostly na louce u Baby u Kosmonos. Možná by to mohla být k. zakouřená, ale s těmito houbami je docela problém, možná něco napoví mikro od Boba.

142.61 kB    
Baba u Kosmonos 2.12.2007
Clavaria fumosa.jpg
   Clavaria fumosa.jpg

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 06. prosince 2007 12:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A kdo napoví na co se má Bob kouknout? Smile Sad Crying or Very sad Question
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 06. prosince 2007 13:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Všude se zaměřujou jen na výtrusy, takže nevím co jiného.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 07. prosince 2007 10:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Když výtrusy tak výtrusy Smile Houbička dorazila trochu nezcela čerstvá ... omlátil jsem jí podložní sklíčko, zakápl laktofenolovou bavlníkovou modří, přiklopil krycí, kápl imerzní, a šup ... fotky mám, ale nejsou zatím zpracované ... v pondělí ju? Wink

Plodnice byly barvy světle béžové, pleťové - jejich fotka na mém monitoru je trochu do růžova, což mi v reálu nepřišlo. Výtrusy jsou ca. 8,7 x 6,1 (Q = 1,42) mikronů, nebarví se bavlníkovou a jsou světle hnědé. Tvar je takový jakoby čočka, ale jedno zakulacení je větší než to druhé. U mnohých jsem viděl jednu tukovou kapku. Jsou hladké bez ornamentiky. Prošel jsem http://www.mycokey.com/MycokeyDK/DKkeysPDFs/ClavarioidGenusKey.pdf a žádný zobrazený výtrus na to moc nepasuje ... přinesu fotky a zkouknem to ještě jednou, třeba jsem měl vlčí mlhu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 07. prosince 2007 13:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nebyly nejčerstvější už když jsem je posílal Sad Až dáš obrázky, uvidíme, jestli se v tom trochu pohneme. Dík.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 11. prosince 2007 9:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nestíhám Smile

133.12 kB    
(c) Bob & Jan Gaisler
Od_JG_5-12-2007.jpg
   Od_JG_5-12-2007.jpg
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru