Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Tak kropilka ne
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Z.Egertová

PříspěvekZaslal: pá 01. června 2007 22:03
  Předmět: Tak kropilka ne
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

???

70.52 kB    
kropilka.jpg
   kropilka.jpg

49.51 kB    
kropilka2.jpg
   kropilka2.jpg

Naposledy upravil Z.Egertová dne po 04. června 2007 15:21, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 04. června 2007 9:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Smile A podle mne se to nikdz nedovíš Sad Je potřeba to dostat někam pod mikroskop ... sleduj témata o kropilkách z poslední doby.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 04. června 2007 9:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mě napadá kacířská myšlenka a to jestli je na těch obr. vůbec nějaká kropilka Very Happy ? A řekl bych, že asi ani ne. Podle barvy to vypadá spíše na nějaký černorosol, snad chrupavčitý - Exidia cartilaginea.

http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=2287
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 04. června 2007 9:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tááááák Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 04. června 2007 9:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

04. června 07, 9:27 Bob napsal:
Tááááák Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Dost podobné je taky Myxarium.
Z.Egertová

PříspěvekZaslal: po 04. června 2007 15:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Děkuji.
Jako černorosol chrupavčitý mi byla určena houba na těchto obrázcích, která byla mnohem větší. Šlo o nález z 25.února.
Houba, kterou mám na fotkách z 1.června, se mi od těch únorových zdá být odlišná - ale nevím, jak variabilní dovede černorosol chrupavčitý být...
Nebo je chyba v determinaci únorové houby?

71.66 kB    
.chrupavčitý.jpg
   .chrupavčitý.jpg

81.02 kB    
ernorosol chrupavcity.jpg
   ernorosol chrupavcity.jpg
Z.Egertová

PříspěvekZaslal: so 16. února 2008 21:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak na to znova koukám...
Chyba v determinaci únorové houby není. Letos tu černorosolu chrupavčitého rostlo hrozně moc, tak už ho mám nakoukaný Smile . Ta houba daná k určení černorosol chrupavčitý stoprocentně není.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 16. února 2008 22:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Optej se Oldřicha Roučky na slovákách, mám pocit, že tam něco takového má.
Z.Egertová

PříspěvekZaslal: ne 17. února 2008 10:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tu už asi nikdy nikdo neurčí, akorát jsem chtěla dopsat, že to není ten černorosol. Bobe, možná bude lepší smazat celé tohle vlákno, ať to tu nestraší.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 17. února 2008 11:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Proč to hned mazat, třeba to tam za rok za dva vyroste znovu a povede se to určit přeněji Cool
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 17. února 2008 17:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Co tě to drahá mykoložko napadá !!! Laughing Jó, kdyby ty fotky nebyly dobrý, pak by asi nikdo neváhal, ale fotky jsou moc dobrý!!! Vyčkal bych! Už jsme se tu mockrát vraceli ke statrým tématům. Já používám damyko jako elektronický zápisník svých mykoaktivit = nedubluji informace, když něco ve svém nepořádku hledám, hledám to přes damyko ... pokud má příspěvek nějakou nezanedbatelnou mykologickou hodnotu, pak by dle mne neměl být nikdy smazán.
Z.Egertová

PříspěvekZaslal: ne 17. února 2008 20:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 17. února 2008 16:27 Bob napsal:
Co tě to drahá mykoložko napadá !!!

Chacha, to je dobrý Laughing Laughing Laughing
- - - - -
Tak jo, nemaž to; pamatuju si, kde ta větev leží, třeba to tam fakt vyroste znova.
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: st 20. února 2008 0:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky nad tím váhám. Okolo těch rosolovitých plodniček vidím nějaké černé tečky a puntíky... Existuje rosolovka kulatovýtrusá - Tremella globispora, dle literatury rostoucí na mrtvých pyrenomycetech (především z rodů Diaporthe a Eutypella). Oproti známým rosolovkám má tato jen 2 - 5 (10) mm v průměru a měla by být bělavá až světle okrová. Podobně např. rosolovka nezdobná - Tremella indecorata roste na pyrenomycetech z rodu Diatrype (má 5 - 20 mm v průměru a ve stáří je hnědá až tmavohnědá). Tyto skutečnosti se mi s těmi obrázky daly docela do souvislosti, nicméně jinak ty druhy blíže neznám. Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Z.Egertová

PříspěvekZaslal: st 20. února 2008 20:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Děkuju, jestli to tam bude znova, tak si to prohlédnu pořádně. Mělo to okolo 5 mm, takže velikostí by to na ty rosolovky sedělo.
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 25. února 2008 8:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne 17. února 2008 9:58 Z.Egertová napsal:
Tu už asi nikdy nikdo neurčí, akorát jsem chtěla dopsat, že to není ten černorosol. Bobe, možná bude lepší smazat celé tohle vlákno, ať to tu nestraší.

Ale určí. Za predpokladu, že máš exsikát. Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru