Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Makro-stativ
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: út 11. března. 2008 12:32
  Předmět: Makro-stativ
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

My staří matadoři - co fotíme houby už mnoho let víme, že bejlepší stativ na houby je starý známý německý Pentacon z ze 70-80-tých let. Proto, kdo má zájem, mám dva kusy k dispozici za 1600 kč. Neváhejte, není jen tak lehké je sehnat. Zdá se že jich ubývá a ti kdo jej mají se ho jen tak nevzdají, proto jejich cena stoupá, protože při správném zacházením vám vydrží celý život. A houby se s ním fotí prostě skvěle, takže kdo má zájem pište.

Michal
michal.miksik@gmail.com

162.6 kB    
Stativ Pentacon
aa12200.jpg
   aa12200.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 11. března. 2008 22:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Oba dva za 1600 ??? To bych bral
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 12. března. 2008 9:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takže je to prodáno! Jeden už mám reserve já a ty máš druhej Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
robi

PříspěvekZaslal: po 19. května 2008 23:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Od kamaráda mám velice dobrou referenci na Gorillapod SLR Zoom /snad jsem nepomotal název/.
Ale zkušení makrologové doporučují, jak jsem si našel na netu a bezpočetněkrát se bavil s fotografama úplně jiné udělátko - ušitý pytlík z kůže naplněný obyčejnou rýží. Ten se položí na zem, dotvaruje dle potřeby, na něj se položí SLR/DSLR i s objektivem a je vystaráno.

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 20. května 2008 8:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na prďoly to je asi jedno z nejlepších řešení, ale často se potřebuješ dostat výše nad zem ... tam pytlík selže.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
robi

PříspěvekZaslal: út 20. května 2008 14:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ono je to vždy něco za cenu něčeho. Když se ztratíš v lese a najdeš vodu, tak se rýže může hodit i jinak, stativu se nenajíš Wink
Už jsem narazil i na terén, kde s klasickým ministativem je člověk nahraný, pomůže jen pytlík nebo Gorillapod

Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 05. července 2008 6:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vedle klasických stativů PENTACON, je momentálně asi nejlepším řešením pro makrofotografii stativ VELBON Ultra MAXi SF.
Při otočené středové tyči se s ním dá dosáhnout až na zem, jinak min. výška je 15,7 cm, max 122 cm, délka složeného stativu 32,7 cm, a hmotnost pouhých 0,75 kg. Unese i zrcadlovky do 2 kg.
Viděl jsem ho v praxi u Oldy Jindřicha a můžu říct že práce s ním je velmi rychlá, přesná a lehká.
Příští týden ho snad už budu mít, tak připojím nějaké fotky.
Cena se pohybuje kolem 2 000 kč, ale dá se pořídit i za 1690 kč a to zde

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru