Zaslal: út 11. března. 2008 13:47 Předmět: Houby z pravěku
Ahoj, o houby se zajímám jenom chvilku, ale tuhle mě napadlo, jestli existuje něco jako paleomykologie a jestli existují fosílie pravěkých hub. Neví někdo něco o tom blíž? Chtěla bych totiž vědět, jestli třeba v době, kdy tu žili obrovští sauropodi, čili hlavně v juře, rostly taky obrovské plodnice.
Fosilní houby (ty naše a ne mořské ) samozřejmě existují. Nejedná se ale o hřiby, ale o některé dřevokazné houby, u kterých je daleko větší šance zachování. Vzpomínám si, že jsem někde našel zmínky o fosilních Hypoxylonech, Daldiniích, choroších atd. Pohledám to. Kromě toho se dokonce našly i eocenní slizovky, zalité v jantaru.
Zaslal: st 12. března. 2008 14:25 Předmět: zkamenělé houby
Tý jo, díky za odkaz na super článek na Oslovi. Celou dobu, co jsem ho četla, jsem jenom nevěřícně kroutila hlavou. Neuvěřitelný. Kde jsou ty časy Zemanovy Cesty do pravěku
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory