Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Jelenka obecná
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Nell
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 23. dubna 2008 17:22
  Předmět: Jelenka obecná
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nevím kam správně tohle téma zařadit ale snad tady nebude překážet.

Kamarádka dělá práci na přirozenou potravu Prasete divokého a v jeho žaludcích se dosti často objevuje právě tato houbička. Tudíž bych se chtěla zeptat, jestli někdo nemá nějakou zkušenost, nebo náhodou někde nevyčetl, proč si jí prasátka vybírají a s oblibou konzumují. Jestli třeba neobsahuje nějaké speciální látky...
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 24. dubna 2008 8:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hmmm, je otázkou zda to má nějaký důvod a nebo je to jen potrava, kterou dokáže prase díky dobrému čuchu najít i pod zemí. Jinak mnoho podzemek (tj. hub rostoucích pod zemí) lze najít tam, kde ryla zvěř. Možná by v souvislosti, kterou popisuješ bylo zajímavé zjistit, jestli jí třeba požírají i jiná lesní zvířata. Třeba by to pak vedlo i k řešení proč jí baští ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Nell
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt 24. dubna 2008 17:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak na to jestli jí baští i jiná zvěř si asi budem muset počkat. Zatím se zkoumají jen žaludky divočáků Laughing Laughing člověk nad takovým dotazem začne přemýšlet Very Happy jestli je to právě jen pro to že to vyrejou a zbodnou, nebo jestli je to pro to že jim nějak zvlášt chutná
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 25. dubna 2008 14:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Je nepravděpodobné, že by jelenky rostly na takové ploše, která by zaručila jejich náhodné vyrytí v takovém množství v jakém ji poslední dobou v dírách nacházím. Řekl bych, že to těm prasátkům tuze moc chutná.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 27. dubna 2008 23:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Souhlasím a ne jenom jim(prasatům divokým) jak jsem byl minulý týden na Šumavě tak jsem viděl několik děr do země vytvořených malinkou pacičkou, podezírám veverky a možná i psíky mývalovité které jsem viděl na lokalitě in copula
pm

PříspěvekZaslal: út 29. dubna 2008 15:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ne dubna 27, 2008 11:26 pm Jiří Véle napsal:
Souhlasím a ne jenom jim(prasatům divokým) jak jsem byl minulý týden na Šumavě tak jsem viděl několik děr do země vytvořených malinkou pacičkou, podezírám veverky a možná i psíky mývalovité které jsem viděl na lokalitě in copula

Psík mývalovitý žije v Čechách ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 29. dubna 2008 15:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo - žije. Kdoví odkud se sem rozšířil, ale někde jsou i dost přemnožený. Podél silnic jsou vidět přejetý každou chvíli Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 29. dubna 2008 19:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo, žije Smile Předloni jsem viděl na vlastní oči jeho odchyt z jedné střechy u nás v Ústí nad Labem Very Happy
V novinách pak psali, že se tu celkem zdárně zabydluje a množí....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru