Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Nell Anonymní
|
Zaslal: st 23. dubna 2008 17:22 Předmět: Jelenka obecná |
 |
|
Nevím kam správně tohle téma zařadit ale snad tady nebude překážet.
Kamarádka dělá práci na přirozenou potravu Prasete divokého a v jeho žaludcích se dosti často objevuje právě tato houbička. Tudíž bych se chtěla zeptat, jestli někdo nemá nějakou zkušenost, nebo náhodou někde nevyčetl, proč si jí prasátka vybírají a s oblibou konzumují. Jestli třeba neobsahuje nějaké speciální látky... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 24. dubna 2008 8:32 |
 |
|
Hmmm, je otázkou zda to má nějaký důvod a nebo je to jen potrava, kterou dokáže prase díky dobrému čuchu najít i pod zemí. Jinak mnoho podzemek (tj. hub rostoucích pod zemí) lze najít tam, kde ryla zvěř. Možná by v souvislosti, kterou popisuješ bylo zajímavé zjistit, jestli jí třeba požírají i jiná lesní zvířata. Třeba by to pak vedlo i k řešení proč jí baští ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nell Anonymní
|
Zaslal: čt 24. dubna 2008 17:41 |
 |
|
Tak na to jestli jí baští i jiná zvěř si asi budem muset počkat. Zatím se zkoumají jen žaludky divočáků člověk nad takovým dotazem začne přemýšlet jestli je to právě jen pro to že to vyrejou a zbodnou, nebo jestli je to pro to že jim nějak zvlášt chutná |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lupo Site Admin

|
Zaslal: pá 25. dubna 2008 14:04 |
 |
|
Je nepravděpodobné, že by jelenky rostly na takové ploše, která by zaručila jejich náhodné vyrytí v takovém množství v jakém ji poslední dobou v dírách nacházím. Řekl bych, že to těm prasátkům tuze moc chutná. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Véle Čestný člen

|
Zaslal: ne 27. dubna 2008 23:26 |
 |
|
Souhlasím a ne jenom jim(prasatům divokým) jak jsem byl minulý týden na Šumavě tak jsem viděl několik děr do země vytvořených malinkou pacičkou, podezírám veverky a možná i psíky mývalovité které jsem viděl na lokalitě in copula _________________ Jirka Véle |
|
Návrat nahoru |
|
 |
pm
|
Zaslal: út 29. dubna 2008 15:28 |
 |
|
ne dubna 27, 2008 11:26 pm Jiří Véle napsal: |
Souhlasím a ne jenom jim(prasatům divokým) jak jsem byl minulý týden na Šumavě tak jsem viděl několik děr do země vytvořených malinkou pacičkou, podezírám veverky a možná i psíky mývalovité které jsem viděl na lokalitě in copula |
Psík mývalovitý žije v Čechách ? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: út 29. dubna 2008 15:48 |
 |
|
Jo - žije. Kdoví odkud se sem rozšířil, ale někde jsou i dost přemnožený. Podél silnic jsou vidět přejetý každou chvíli  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 29. dubna 2008 19:09 |
 |
|
Jo, žije Předloni jsem viděl na vlastní oči jeho odchyt z jedné střechy u nás v Ústí nad Labem
V novinách pak psali, že se tu celkem zdárně zabydluje a množí.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|