Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Tonda z Kralup

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 29 Bydliště: Kralupy nad Vlt.
|
Zaslal: út 08. srpen 2006 20:52 Předmět: Houby v okolí Nechranické přehrady |
 |
|
Ahoj nadšenci.Chtěl bych se touto cestou zeptat,jestli někdo z Vás nehoubaří přímo v okolí campu Vikletice.Snažím se fotit hlavně vzácnější hřiby,ale není to tak jednoduché.Byl jsem tam letos na dovolené a seznámil jsem se tam s jedním houbařem,který mi ukázal lokality,kde údajně roste H.vlčí,dále H.plavý,možná že i Fechtnerův.Byl jsem tam bohužel v době největších veder tak že po houbách ani památky.Studovali jsme atlas on mi tvrdil alespoˇn podle fotografie,že tam tyto hřiby rostou.Tak nevím jestli mne nelakoval,proto se ptám jestli to tam někdo z Vás nezná a neví něco o těchto hřibech.Vím ,že několik zde registrovaných členů má bydliště poblíž/Klášterec,Chomutov/.Tak díky za případné informace.
_________________ Tonda z Kralup |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Horst
Založen: 30. 06. 2006 Příspěvky: 406 Bydliště: Klášterec nad Ohří
|
Zaslal: út 08. srpen 2006 21:57 |
 |
|
O hřibech okolo Vikletic nevím nic, ale spíš to bude tím, že tam každoročně jezdíme pít na týden, no a to mám problém najít bidlo, takže na houby ani nevidim. Ale třeba majitel Rybářský bašty(kámoš ale nic neřekne) na podzim někam okolo chodí na Čirůvky fialové. V kempu u Anglána se ptát nemá cenu(ten houby nechápe), no a místní houbaře neznám. ˝Já mám prolezlý spíš začátek Nechranek na obou březích, už jsem tu někde psal o B. impolitus u Běšickýho chocholu, jinak maximálně suchohřiby, babky a dutonožky.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 08. srpen 2006 22:32 |
 |
|
Tak třeba ten hřib vlčí patrně neroste nikde v ČR.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jirka Kohl Site Admin

|
Zaslal: út 08. srpen 2006 22:40 |
 |
|
Ahoj Tondo
Z důvěryhodnýho zdroje mam v těch místech potvrzený "jen" Hřiby plavý , ale na určitým místě tam byl nalezen i Hřib královský - ale prý to místo letos vyřezali...
_________________ Jirka Kohl |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Tonda z Kralup

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 29 Bydliště: Kralupy nad Vlt.
|
Zaslal: út 08. srpen 2006 22:55 |
 |
|
No právě mi byl divný ten Hřib vlčí,rovněž jsem se asi domníval správně že se jednalo o Hřib plavý,v každém případě tam jedu za 14 dní rybařit a samo že to tam prozkoumám co se týče hub.Mohla by to být i příhodná doba růstu po těch deštích tak uvidíme,pokud bych měl štěstí tak něco nafotím.Určitě dám vědět jak jsem dopadl.
_________________ Tonda z Kralup |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Horst
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 17. září 2007 13:54 |
 |
|
jak vypadaly ty s tím bílým mlékem? Nerostou tam i modříny?
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Horst
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: út 18. září 2007 14:29 |
 |
|
mám Ryzec modřínový Často se uvádí, že chtějí vyšší polohy, ale v celém okolí Libušína u Kladna ho již třetím rokem potkávám pod každým druhým modřínem.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Horst
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jambig

|
Zaslal: ne 11. května 2008 23:16 |
 |
|
ne 11. května 2008 20:35 Horst napsal: |
Dneska sem se kouk i k přehradě. Májovek bylo mraky, jak celkem bílých tak hodně hříbkově tmavých, něco červavých a dost zdravých i když mírně sušených. K tomu tři nové sírovce - zatím v počátečním stádiu a jeden na loňském místě, takže v součtu s ucháči ze soboty a smrži z rána celkem spokojenost. |
Pěkný úlovek a Rybářské baště pozdravuj Rosťu
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|