Zaslal: st 07. května 2008 7:52 Předmět: Macroobjektiv Canon MP-E 65 mm 2,5
Takže jsem se konečně dostal k této optické lahůdce (díky Michale!). Zatím ještě nemám vyřešeno "studiové" osvětlení, takže ukázky nejsou asi určitě to nejlepší, čeho s ním lze dosáhnout (na to lépe jíti na stránky beetla).
Jakmile ho dostanete do ruky, je vám jasné, že máte v ruce vážnou věc ... je dost těžký
Takže následující obrázky jsou na poloviční ASP čipu, takže na full frame bude zábraná plocha větší. Je to na 8,2 MPix čipu, takže máte-li více bodů na čipu, budete mít větší rozlišení (avšak při takovémto zvětšení ... )
Následující fotky jsou zpracovány víceméně stejně a ukazují celý pořízený obrázek. Pokud jde o reálnou velikost, tak u té druhé fotky - ta největší (prostřední) plodnice má na šířku (horizontální) přesně 2,1 mm.
84.16 kB
Objektiv nastaven na 1:1, celé foto. (c) Bob
Lachnullela-1_to_1.jpg
82.78 kB
Objektiv nastaven na 2:1, celé foto. (c) Bob
Lachnullela-2_to_1.jpg
110.77 kB
Objektiv nastaven na 3:1, celé foto. (c) Bob
Lachnullela-3_to_1.jpg
75.97 kB
Objektiv nastaven na 4:1, celé foto. (c) Bob
Lachnullela-4_to_1.jpg
Naposledy upravil Bob dne út 20. května 2008 8:46, celkově upraveno 1 krát
No ... a maximum 5:1 ... druhé foto je výřez a v reálu zachycuje přesně 3,5 mm šířky, přičemž fotka je ještě 4 krát zmenšena, aby se vešla na monitor. Já jsem velmi spokojen ... už se to jen naučit ovládat ...
85.27 kB
Objektiv nastaven na 5:1, celé foto. (c) Bob
Lachnullela-5_to_1.jpg
129.92 kB
Výřez 3,5 mm, obrázek zmenšen 4x. (c) Bob
Vyrez_3mm_ctvrtina.jpg
Naposledy upravil Bob dne út 20. května 2008 8:46, celkově upraveno 1 krát
Jojo, nádherný fotky a bledá závist. Bohužel, peníze si netisknu a tak si musím vystačit se Sigmou 150mm/2.8f bajonet Nikon nasazenou na Nikon D80 a k tomu plná sada mezikroužků. Už schází jen pořádný makroblesk. _________________ robi - www.houbareni.cz
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory