Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Krušné hory
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 21. května 2008 10:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem se včera před noční konečně na necelé dvě hoďky utrhl a vyběhl jsem do lesa. Nejdřív jsem pořídil další foto vývinu choroše šupinatého. Asi ho budu pozorovat ve větších časových odstupech, už se tak moc nemění. Pak jsem zaskočil do dubiny, ale kromě toho lupení jsem tam nic zajímavého nenašel. Ještě je brzo. Ale do břízek na okraji lesa jsem dorazil naopak pozdě. Sad Křemenáč tam sice na mě ještě čekal, ale už to nebyl žádný krasavec. Ale zdravej ještě byl. O kousek dál byl ještě kozák, hodoval na něm obrovský černý slimák. V úvozu bylo ještě pár přežívajících májovek a na kmeni černého bezu jsem si naloupal pár hrstí ušisek. Wink

198.29 kB    
Abych předešel kritice - já vím, mám zaostřeno na třeň :o)
DSC03621.JPG
   DSC03621.JPG

199.55 kB    
Asi bych to určil, ale někdo to určitě zná.
DSC03615.JPG
   DSC03615.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 21. května 2008 10:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tuším že se to jmenuje Kokořík vonný - Polygonatum odoratum
Horst

PříspěvekZaslal: pá 23. května 2008 19:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak já už tam oblejzal 14. a taky jen to lupení, holt se tam někdy potkáme, chtělo by to ty trička Damyko Laughing

63.16 kB    
P5141115D.jpg
   P5141115D.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 23. května 2008 20:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 23. května 2008 19:01 Horst napsal:
Tak já už tam oblejzal 14. a taky jen to lupení, holt se tam někdy potkáme, chtělo by to ty trička Damyko Laughing
A nebo ty kšiltovky! Laughing Nějak to zase zvadlo. Confused Ani Bob se už neozval.
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 23. května 2008 20:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dočkej času všechno bude Very Happy
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 25. května 2008 10:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Byl jsem se podívat do dubákova a kovářova, ale pořád ještě nic. Ale byla tam opět tato květinka v poloze nepříliš odpovídající jejímu jménu. Martin si předloni myslel, že je to pětiprstka, ale to bylo asi dík nekvalitní fotce. Teď už je jasné, o co jde. Wink

197.5 kB    
DSC03648.JPG
   DSC03648.JPG

194.05 kB    
DSC03643.JPG
   DSC03643.JPG
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 03. června 2008 11:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak nám tu v neděli konečně zapršelo! Lupo, v Chomutově prej ani kapka? Rolling Eyes Horsta jsem v dubině nepotkal, ale zato dubáky ano. Byli to krasavci, bohužel použít se dalo tak 40%. Ale na první letošní smaženici to stačilo. Gutujícího hřiba jsem taky ještě neviděl. Shocked Ten kovář je sice kapku přerostlej, fotka hrozná, ale za to je úplně zdravej. A navíc mi hned vedle něj zapózoval nádhernej ohniváček. Wink
Jo a v předešlém příspěvku je vstavač mužský. Idea

181.47 kB    
DSC03702.JPG
   DSC03702.JPG

196.38 kB    
DSC03720.JPG
   DSC03720.JPG
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 03. června 2008 13:15 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kapek spadlo asi tak deset na metr Evil or Very Mad , všude okolo se to černalo a hřmělo, ale u nás svítilo sluníčko. Confused V lese jsou šišky otočený naruby a práší se z jehličí, nerostou ani prašivky. Byl jsem se podívat i v bažinách a v místech, kam bych jindy zahučel jak Zázvorková v Králi ? umavy, se dalo projít suchou nohou.
Kudláček
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 03. června 2008 15:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hm, tak přesně tak to vypadá u nás. Modlím se aby za poslední dva dny nějaká kapka spadla, jinak bude vymalováno Crying or Very sad
Kudláček
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 04. června 2008 8:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

..... jsem to přivolal a zakřikl. Přišla taková spoušť, že nám to tady rvalo silnice, voda stříkala dva metry vysoko. Mám po zahrádce, vše v slité v hromadě, jedno bahno, ale neva je alespoň voda. Cibule a pod. se koupí muhehe
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 04. června 2008 12:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 03. června 2008 21:45 jarda napsal:
V Králi ? umavy hučela ? vorcová Smile

Pravda, a dobře jí tak Mr. Green

Jinak u nás taky včera pěkně zapršelo a nemá být moc vedro, tak se to hned nevypaří ... něco už určitě poroste Rolling Eyes
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 06. června 2008 23:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Konečně nějaká "opravdická" houba .... smaženička byla Very Happy , ale tenhle prcek tam zůstal.

162.63 kB    
Hřib dubový, Prunéřov, 6.6.2008
P1050316.jpg
   P1050316.jpg
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 02. července 2008 13:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem se konečně po dlouhé době vydal do lesa na houby. Ale už brzo jsem to přehodnotil na "zdravotní procházku". Na Holubím vrchu bylo tak sucho, že se mi prášilo od bot. Přesto jsem našel lišky, m. šedivky, h. hnědé, h. smrkové, různé holubinky, čechratky černohuňaté a hadovky smrduté. Kromě těch posledně jmenovaných bylo všechno usušené na stojato. Sad Zlaté Hlinecko! I když asi radši to sucho, než odplavená zahrádka. No, na zítra tu máme taky něco hlášeno, tak uvidíme. Wink

189.75 kB    
DSC03834.JPG
   DSC03834.JPG

182.12 kB    
DSC03832.JPG
   DSC03832.JPG
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 02. července 2008 13:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vopatrně!!! Evil or Very Mad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 06. července 2008 23:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak minule z toho opět nic nebylo, ale dnes tu konečně taky pořádně zapršelo! Bohužel právě když jsem se večer vracel na kole z práce. Doma jsem sice vyléval vodu i z bot, ale při představě jak ožívá podhoubí, mě to vůbec nevadilo. Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5 ... 9, 10, 11  Další
Strana 4 z 11

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru