Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 29. května 2008 16:57 Předmět: Literatura: Askomycety |
 |
|
Jelikož tíhnu k askomycetům, hledám nějakou vhodnou literaturu. Bohužel informace o knihách se shánějí velmi špatně (nebo jen nejsem schopen to najít).
Zkusím zde shrnout co se mi již podařilo s přispěním Michala a Oldy zjistit.
Bylo by fajn, kdyby se podařilo někde zjistit něco více o těch knihách. Například kolik je tam druhů a jak moc je to aktuální a v jakém vztahu je to k mykoflóře České republiky. Doplňující příspěvky bych pak přidával do tohoto prvního příspěvku. Mnohdy nemám ani správný název.
Kniha 1.
Svrček: Klíč k určování bezcévných rostlin, česky?
Kniha 2.
Pilze der Schweiz 1.díl, německy?
Kniha 3.
Moser - ascomycety, (prý je to dost špatný), česky?
Kniha 4.
Ascomiceti di Italia, to je 2 roky staré, italsky, cca 1500 Kč
Kniha 5.
Nordics macromycetes - Ascomycetes, anglicky?
Kniha 6.
British ascomycetes, reprint z roku 2000, cca 2200 Kč, je to bichle, anglicky.
Kniha 7.
Champignons de suisse - ascomycety, cca 2800 Kč, mutace anglická, německá a francouzká.
Kniha 8.
Ascmyceten im Bild, německy, cca. 2000 Kč, zdá se mi, že má dva díly!
Kniha 9.
Funghi of northern europe - ascomycetes, anglicky, cca 1800 Kč
Kniha 10.
Illustrated Genera of Ascomycetes, Volume I, rozumím-li správně jedná se o mykoflóru amerického kontinentu, obsahuje 100 rodů, klíče a popisy a nákresy, cca. 43 USD, anglicky.
Kniha 11.
Illustrated Genera of Ascomycetes, Volume II, rozumím-li správně jedná se o mykoflóru amerického kontinentu, obsahuje dalších 100 rodů (navazuje na Volume I (viz. Kniha 10), klíče a popisy a nákresy, cca. 43 USD, anglicky.
Kniha 12.
Combined Keys to Illustrated Genera of Ascomycetes I & II. Kombinuje Volume I a II, ale neobsahuje ilustrace a popisy, cca. 39 USD, anglicky. Autor mi k ní napsal toto: "The Combined Keys volume contains a key to all of the fungi in the two ascomycete volumes, but does not contain any descriptions or illustrations. Therefore, to have the descriptions, you need the two volumes I and II. Both of these volumes have keys to the fungi included in them. It is not essential to have the Combined Keys, but it is convenient as it covers all 200 genera in volumes I and II." |
|