Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Kuehneromyces mutabilis - Opěnka měnlivá
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
karel123

PříspěvekZaslal: út 07. srpen 2007 15:07
  Předmět: díky
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ten pahýl jak vidno z obrázku, leží, i když roste. A když přišel v pátek a asi i ve čtvrtek slejvák, napršelo do něho. Není v lese ale u mýtiny, tudíž voidu houbičky měly, na rozdíl od těch, co jsou pod stromy. Jinak je totiž v Brdech vyprahlo, jak na Sahaře.....doufáme, že přijde dešť, z deseti potoků teče voda sotva ve dvou nebo ve třech Crying or Very sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rkhonza
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 28. srpen 2007 20:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jeden jediný pařízek v celém lese vyplodil tuhle nádheru.

98.12 kB    
Kuehneromyces mutabilis.jpg
   Kuehneromyces mutabilis.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 28. srpen 2007 21:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tady bych si já opeňkou nebyl tak moc jist.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 29. srpen 2007 9:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ty třeně jsou vpořádku, ne? Já bych tedy ani moc neváhal Smile Pro info http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=11
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
rkhonza
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 29. srpen 2007 15:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Sbírám ji dvě desítky let, není o čem diskutovat, bohužel nelze poslat vůni, ta je téměř rozhodující.
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 30. srpen 2007 7:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo, jo. Fotograf má většinou pravdu. Má tu výhodu, že má fotografované plodnice hub v ruce.
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 24. září 2007 11:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Když se vydaří, tak jsou pěkné.

186.48 kB    
Paskov, Vrbina, 12.9.07. (c) mat60.
DSCN8277-01.jpg
   DSCN8277-01.jpg
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 20. července 2008 20:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Před mnoha lety v jedné smrčině vykácely vtroušené břízy a na stárnoucích pařezech pravidelně vyrůstají opeňky ...

120.83 kB    
19.7.2008 SZ od Manětína
openky.jpg
   openky.jpg
Lenochod
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 25. srpen 2008 8:56
  Předmět: Opeňky.

Z víkendového výletu.

153.16 kB    
Obora Židlov/CL
Houby atd. 382.jpg
   Houby atd. 382.jpg
Lenochod
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 25. srpen 2008 9:04
  Předmět: Ještě jedny.

Nalezeny na živé bříze,předchozí na březovém pařezu.

135.77 kB    
Nalezeno v údolí vedoucím od Dolní Bukoviny/MB do obory Židlov/CL.
Houby atd. 367.jpg
   Houby atd. 367.jpg
JARIN

PříspěvekZaslal: po 25. srpen 2008 19:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

zapoměl jsi dodat že jsou nalezeny ve tři ráno cestou z hospody aspon by byla sranda Laughing Laughing Laughing Laughing fotka je na to tmavá až až Very Happy Very Happy
Lenochod
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 25. srpen 2008 23:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já vím,stává se mi,že fotím moc tmavě,zkusím doladit. Very Happy Ale je to foceno odpoledne (a za střízliva,fakt Very Happy ).U opeňky mi záleží hlavně na těch šupinkách nebo vločkách na nožičce,ty chci vidět.
JARIN

PříspěvekZaslal: út 26. srpen 2008 21:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tak videl jsi je naživo to je nejlepší Very Happy S focením ti moc neporadim taky jsem mín než amatér Smile ale zkus si pohrát s expozicí houbám zdar :wink:jo a přihlaš se je to lepší
Lenochod.
Anonymní

PříspěvekZaslal: st 27. srpen 2008 10:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

S expozicí občas hejbu ale asi od zdi ke zdi,míval jsem dřív problém s přepaly.Teď se pokouším obejít se bez automatiky - s ní jsem míval problémy typu růžové jehličí,modré listy. Very Happy Kdybych si byl jistý trvale dostačujícím množstvím příspěvků,zaregistroval bych se.Jenže jsem po práci jak lemra a je skoro zázrak,že jsem se po delší době někam vyhrabal. Embarassed Úplně jsem ale možnost registrace neodepsal,zatím si promýšlím motiv do obrázku profilu.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 27. srpen 2008 11:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Laughing Laughing Laughing Registrace šetří mnoho času, zejména z důvodu lepší orientace ...
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru