Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Digilaby
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: čt 16. března. 2006 16:45
  Předmět: Digilaby
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak mě napadlo, že bychom si tu mohli vyměnit pár zkušeností o tom, kde zhotovují jak kvalitní fotografie z digitálních dat.

Rád bych začal jako první, ale mám dosud zkušenosti jen s tvorbou fotografií z diapozitivů, můžu jmenovat třeba FotoStar Teplice - fotografie nad očekávání mizerné Mad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Michal Mikšík

PříspěvekZaslal: st 29. března. 2006 9:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj Martine
Doporučuji sběrnu www.megapixel.cz
přesněji www.megapixel.cz/sluzby/fotosberna.html
Super fotky !!!
Mirkawolf

PříspěvekZaslal: po 03. dubna 2006 10:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Za sebe muzu rict, ze delam fotky zasadne v F-Fotu v Plzni na Americke tride, naproti byvalemu kinu Elektra. Uz me tam znaji a fotky jsou vzdycky super. Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: ne 17. září 2006 10:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Trochu škoda, že se nezapojilo více lidí, vy si neděláte občas ze svých snímků (aspoň z těch nejlepších) fotografie? Smile

Já mohu k diskusi přihodit pár nových postřehů.

1) http://www.digimax.cz/
Fotky dobré, ostré, ale určitě mám výhrady/poznámky: a) prakticky všechny fotky jsou trochu do červena až žlutočervena - to mi vadí asi nejvíc, b) zdá se mi, že občas trochu zvyšují kontrast (to může někdy být naopak plus, ale ne vždy), c) ulétává to směrem do přebarvenosti, takže i když jsou obrázky červenější, než jak jsme je udělali, tak třeba z šedavé je více modrá, zeleň na lístečcích a trávě je nepřirozeně silná apod., což taky vadí..., d) ojediněle je znát drobné čtverečkování
Jednoznačné pozitivum je ta ostrost.

2) http://www.megapixel.cz/
Fotky dobré, značně odpovídající skutečnosti, konkrétněji: a) nejsou zde barevné posuny ani přebarvenost, b) zkrátka udělají fotku tak, jak jí jim dám a ne jinak, což byla vždy má představa, když budu chtít něco jinak, od čeho mám editor... Laughing
Drobnosti na okraj: Rozměr většího formátu fotografie je na chlup stejný, ovšem megapixel (v porovnání s digimaxem) si na všech okrajích oproti originálu ukrouhne zhruba v rozmezí 1 - 4 mm focené plochy. Fotografický papír je tenčí.
Abych jen nechválil, v jistých případech to nedosahuje digimaxové ostrosti. A největší negativum - výdejní místa jsou, myslím, jen v Praze... Evil or Very Mad

Celkový závěr: Megapixel je lepší, dávám za pravdu Michalovi.
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne 17. září 2006 15:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V novém Computeru je zrovna test digilabů a první místa jsou:
1. www.fotoskoda.cz
2. www.droxi.cz
3. fotostar.cz

Spajk
xmsi

PříspěvekZaslal: po 18. září 2006 7:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

drive jsem sluzeb labu vyuzival, dnes delam temer vse sam, labu bych film uz nikdy nesveril (ztraty, poskrabani, upatlani), barvu fotim na diak, ktery si sam volam, cb delam na diak take sam nebo zvetsuju doma v komore, ale je to desnej zrout casu...

pokud chci mit fotku z dia, tak policko si necham naskenovat od znameho (v labu jiz nikdy), upravim a na CD donesu k vavruskovi (plzen), spokojenost

Martin Kříž

PříspěvekZaslal: po 18. září 2006 15:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mám taky podobné zkušenosti, ač ojedinělé... Kdysi mi zlikvidovali skoro celý diafilm, jako odškodnění jsem dostal nový diafilm o stejném počtu obrázků - samozřejmě z kategorie nejlevnějších, a papír A4 s omluvou. To je pěkné, že? Laughing Ale kde byla náhrada za vniveč přišlou práci s pečlivě tvořenými záběry ? Confused Ale nejvíce mě dostávalo, když při našmikávání filmu do pásů přestříhli políčko s obrázkem, to se mi stalo několikrát, často se to dělo při okrajích okénka, ...je celkem jasné, že jim to bylo šumafuk. Evil or Very Mad
xmsi

PříspěvekZaslal: út 19. září 2006 7:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

mimochodem, vis ze diak ma zivotnost 35-50let, to jen ze kdyz ve 20ti zacnes porizovat diasbirku vsem moznych hub, ze se na stara kolena dockas ztraty barevnosti... zalezi na teplote skladovani, pokud je to nad 22 st.C. pak jsou casy az polovicni!
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: út 19. září 2006 14:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To abych si v dohledné době pořídil diaskener. Ale už jsem o těch ztrátách barevnosti slyšel... A v souvislosti s tím mě napadla taková revoluční myšlenka. Smile Aby někdy někdo do nějakého fotoeditoru vyrobil funkci řekněme "oživit starý diapozitiv", to jest, aby to automaticky provedlo rekultivaci barev, třeba v nastavení "40 let starý diák" atd... - namísto zdlouhavých ůprav... Smile
xmsi

PříspěvekZaslal: st 20. září 2006 15:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

do urcite miry to ozivit pujde, ovsem ztrata informaci je nevyhnutelna... ale kdyz si z diaku udelas ilfochrome print (cca 1.000Kc za 18x24), tak ti vydrzi pres 100let Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru