Taky na to koukám často jak vrána a nechápu jak to Davidus může udržet v ruce a ještě k tomu ostří na automatiku . Je na tom něco divnýho a tak jsem se v tom začal po webu pídit, protože z toho mýho Lumixe FZ50 by teoreticky mělo lézt ještě něco lepšího než z FZ7 protože:
- FZ50 má lepší objektiv
- FZ50 má novější obrazový procesor (Venus Engine III)
- fotim ze stativu
- ostřim na manuál
- fotim do rawu
- a tohle všechno je mi houby platný protože:
jak jsem se dočetl, Panasonic tenhle model totálně pohnojil. V marketingové honičce za vyššími megapixely narval kvuli ceně 10 mega na čip velký jako měly předchozí modely, čímž drasticky zvýšil šum, což následně vyžehlil jeho softwarovým potlačením s naprostou ztrátou detailů ve zvětšeném výřezu, takže reálné rozlišení tohohle krámu je tak 3-4 mega .... a vypnout to nejde
Ještě k tomu dodám, že jsem na radu pokusně snížil v nastavení foťáku redukci šumu na "low". Na Internetu je dokonce petice za vydání firmwaru umožňujícího její úplné vypnutí (a pirátská verze co to už umí). Moc ale nechápu o co jejím autorům jde, protože šum je v detailech katastrofální i při ISO 100 a snížené redukci. Jak by to asi vypadalo, kdyby se vypnula úplně
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory