Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Lanzia echinophila - Terčka číškomilná
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 27. srpen 2007 9:05
  Předmět: Lanzia echinophila - Terčka číškomilná
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dělal jsem si naději, že by tyto vzácné houby mohly růst pod kaštanovníky v chomutovském zooparku. Nemýlil jsem se, byly tam.

183.81 kB    
Chomutov 25.8.2007
Lanzia echinophila.jpg
   Lanzia echinophila.jpg

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 27. srpen 2007 9:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Exclamation Velká gratulace !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 27. srpen 2007 15:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No to mě podrž, zase další poklady o kterých nevim Embarassed , a to tam skoro vidím z okna. To jsme včara nemuseli jezdit do hor, ale mohli zajít pěšky na koupaliště a do zoo. Confused
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 27. srpen 2007 15:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

přesně takhle jsem uvažoval, když jsem viděl Honzovi úlovky Smile Nejenomže všechno najde, ale ještě ktomu je tak nějak všude Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 27. srpen 2007 19:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Myslím, že ta kyjanka taky není špatná Smile
Radek Doležal
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 12. září 2007 21:55

Několik let jsem ji nemohl najít. Dneska jsem ji nacházel skoro pod každým kaštanovníkem.

139.09 kB    
12.9.2007 - Železné hory - Lipina
Lanzia_echinophila.jpg
   Lanzia_echinophila.jpg
zcr
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt 13. září 2007 7:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já už se lekl, že rostou na ježkovi Smile
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 13. září 2007 9:48 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Fak je to ježkovi hodně podobné. Smile Jak staré jsou ty číšky? Letošní? Loňské? Hodně staré? Já si onehdá říkal, že když může být v Chomutově, co by nebyl v Praze ... vyrazil jsem pod dejvický kaštanovník ... nejen, že tam nebyly ty tečky, ale ani ty číšky Shocked Asi jak sekají trávu, tak to posbírají a uklidí ... proto nám to v Dejvicích neroste! Smile
Jirka Kohl
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 15. září 2007 15:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pod Kaštanovníkem setým na jedné lokalitě v Českém středohoří jich bylo hojně. Podle toho co jsem vypozoroval rostli výhradně na loňských číškách.

196.17 kB    
České středohoří - 14.09.2007
tercka_ciskomilna001.jpg
   tercka_ciskomilna001.jpg

196.21 kB    
tercka_ciskomilna002.jpg
   tercka_ciskomilna002.jpg

194.71 kB    
tercka_ciskomilna003.jpg
   tercka_ciskomilna003.jpg

Naposledy upravil Jirka Kohl dne so 15. září 2007 22:09, celkově upraveno 1 krát
Jan Gaisler
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 15. září 2007 19:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dneska jsem je našel i pár kilometrů od Rychnova, blíže k Hodkovicím nad Mohelkou. Mají tam jeden kaštanovník vedle chalupy a nebylo tam moc číšek, protože špatně plodí. Našel jsem jen několik starých nefotitelných plodnic na dvou číškách, ale byly tam.
rkhonza
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 05. října 2008 19:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

terčka čížkomilná z výstavy v Rychnově nad Kněžnou

118.66 kB    
terčka_čížkomilná.jpg
   terčka_čížkomilná.jpg
Nezmar

PříspěvekZaslal: so 25. října 2008 13:53

Našel jsem ji na dubu ceru, tak přidám Foto. letos po jedlém kaštanovníku (Slatiňany) již druhá lokalita této nádherné houbičky!!!!!!!!!!!!!!!!! Very Happy

Bob přieditoval další informace od autora příspěvku: Mirkoskopováno to nebylo, číškomilná to je! Původně je popsaná právě z ceru a kaštanovníku. (Hagara, Antonín, Baier str:31). Rád zašlu k mikroskopii neb lokalita v Praze by stála za potvrzení!

180.63 kB    
Praha SUCHDOL 24.10. 2008
IMG_0208 (2).jpg
   IMG_0208 (2).jpg

Naposledy upravil Nezmar dne st 29. října 2008 9:14, celkově upraveno 1 krát
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 29. října 2008 8:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nezmare, tak jsem to zeditoval, chcešli to doupravit, tak cvakni na tlačítko Upravit vpravo na svým příspěvkem. Stálo by za hřích dopsat tam datum nálezu. Jinak, Suchdol je kousek ode mne ... jezdíš tam často?
Nezmar

PříspěvekZaslal: st 29. října 2008 9:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nejezdím jen asi jednou za 3-4 týdny do školy "CZU" Paneláky tam vydávají zajímavé houby. Very Happy Mohu ti Bobe zaslat ty terčky na mikroskop? Pro potvrzení našich dohadů. Very Happy
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 29. října 2008 12:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nerad bych to jen zničil Sad Mohu je zmikroskopovat proměřit nafotit a postnout zde, projít literaturu co mám ... jestli tím potvrdíme identitu nevím Sad
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru