Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Houby na Kladensku
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 24. prosince 2008 14:31
  Předmět: Houby na Kladensku
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Letos byl zvláštní rok. Na jaře rostly askomycety jako o život ... pak přišlo suché léto a hub vlastně vůbec nebylo. Dnes jsem se šel projít před štědrovečerní hostinou kolem Libušína a potkal jsem dvě rozkládající se hvězdovky trojité, nějaký dřevomor, na borovém pařezu tři obrovské šafránky červenožluté trochu pomrzlé, velikou strmělku mlženku a pár starých uší jidášových. V podstatě jsem viděl více hub než při desetinásobně delší procházce v létě Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 25. října 2009 14:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dnes jsem byl s kočárkam nakouknout do lesa mezi Kladnem a Libušínem. Vlhká místa jsou poseta helmovkami ca. čtyř druhů a droboučkými kalichovkami. Listí u téměř všech cest je prošpikováno kyjem rourkovitým a též asi nějakým tím drobnějším. Dále jsem potkal ryzec ryšavoučký, muchomůrky červené a mnoho strmělek a dalších. Les je hub v podstatě zcela plný. Z jedlých jsem však potkal toliko pýchavky a jednu jedinou nádhernou čirůvku fialovou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru