Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
frashmaker

|
Zaslal: čt 19. března. 2009 10:24 Předmět: Oblíbená hudba houbaře |
 |
|
Docela by mě zajímalo, co takový houbař / mykolog rád poslouchá za hudbu. Oblíbené skupiny, zpěváci, hudební styly atd... Zjistil jsem třeba, že téměř všichni moji kamarádi/známí rybáři poslouchají rockovou muziku bez ohledu na jejich věk. (může to být náhoda) _________________ frash |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Martin Kříž

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: čt 19. března. 2009 14:29 |
 |
|
Tipuji, že u mykologů to nebude tak uniformní. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frashmaker

|
Zaslal: čt 19. března. 2009 15:51 |
 |
|
Já bych také řekl. Právě proto mě to zajímá . _________________ frash |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: čt 19. března. 2009 16:05 |
 |
|
Tož já se tedy odhalím - v lese poslouchám zásadně zvuky přírody.
Ale jinak jsem takovej extrémista Na straně jedné klasická hudba z období renesance (i aktivně provozuji) přes spirituály a gospely až k bluegrassu nejvyšší kvality - nejlépe made in USA. Na toto jsem velkej fajnšmekr a nějaký hospodský drnkálisti mě opravdu nedojímají. Pokud už někdo slyšel jména kapel Alisson Krauss & Union station nebo z tuzemských např. Reliéf, tak to je asi tak měřítko kvality, kterou v tomto žánru vyžaduji.
Uff ...
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frashmaker

|
Zaslal: čt 19. března. 2009 16:38 |
 |
|
To je velmi zajímavé . Byl jsem na Harlem Gospel Singers jak tu byli teď v kongresovém centru a nebylo to vůbec špatné. Co se týče mého šálku čaje tak je to od klasické hudby, přes starý jazz/jazz rock, americké country a metal cestička vyšlapaná až k mému pomyslnému a však již dlouho neochvějnému vrcholu veškeré hudby, kterou jsem kdy slyšel, a to k Pink Floyd. Obecně tedy progresivní rock všeho druhu je v mých jednadvaceti letech zatím konečnou distancí co se týče mého hudebního rozvoje a vývoje.
Jinak hlasu přírody se nic nevyrovná o tom žádná . Občas při dlouhých zimních večerech, kdy je mi smutno po kvetoucí, životem překypující přírodě, si pouštím album od Jean C. Roché - Hlasy ptáků. Nejsou to žádné pětivteřinové úryvky zpěvů, nýbrž každý ze zastoupených 112ti ptáků má téměř minutu pro svůj projev a tak to zní i doma se zavřenýma očima docela dost přírodně. Takže doporučuji  _________________ frash |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JETHRO Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: čt 19. března. 2009 22:53 |
 |
|
já se taky odhalím Jethro Tull,Tangerine Dream,Kraftwerk,Laibach,Rammstein,Tanzwut,In Extremo,Landser,Nightwish,Theatre of tragedy,Sepultura,Rush,Stahlhamer,Landa,XIII.století.Tři sestry... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pantáta Čestný člen

Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 1584 Bydliště: Praha 6 - Dejvice
|
Zaslal: čt 19. března. 2009 23:08 |
 |
|
Jestli on nebude JETHRO rybář  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
JETHRO Čestný člen

Založen: 09. 11. 2005 Příspěvky: 1922 Bydliště: Roudnice nad.Labem
|
Zaslal: čt 19. března. 2009 23:11 |
 |
|
to jsem taky Tomáši |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cori
Založen: 27. 10. 2008 Příspěvky: 36 Bydliště: Hodonínsko / Praha
|
Zaslal: pá 20. března. 2009 0:45 |
 |
|
U mne je to všehochuť, ale nejvíce preferuji český folk a písničkáře včetně různých "odnoží" - Nerez + Zuzana Navarová, Bratři Ebenové, Karel Plíhal, Jarek Nohavica, Kapitán Kid alias Jaroslav Velinský, Žalman, Nezmaři, Spirituál Kvintet... Vidím, že jsem s folkem a písničkáři dramaticky osamocen Přesně jak píše Pantáta, klasická hudba taky nesmí chybět (Bach...), jednodušší renesanční skladby si také rád zahraji, taktéž keltskou kytaru... A taky nesmím zapomenout na skupinu Metallica a jejich album Best Ballads. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
frashmaker

|
Zaslal: pá 20. března. 2009 1:10 |
 |
|
No vidíte jak mi to s těmi rybáři - rockery pěkně vychází ). Já si říkal, že ta přezdívka "JETHRO" nebude podle vynálezce secího stroje ).
Jinak co se týče té klasiky, tak Bach je sice bomba, ale taková Rhapsody in Blue od Gershwina či Fanfare for the Common Man od Aarona Coplanda, to jsou asi moje top klasiky i když pravda asi ne zas tolik klasické .
Jinak díky všem kdo jste odpověděli a dovolili mi zde realizovat tento off topic:). Seženu si "mykomusic", kterou ještě neznám, abych okusil .
Další tipy na poslech vítám .
A příště snad již diskuze o našich myko/myxo-úlovcích ) _________________ frash |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Cori
Založen: 27. 10. 2008 Příspěvky: 36 Bydliště: Hodonínsko / Praha
|
Zaslal: pá 20. března. 2009 9:15 |
 |
|
Hned po odeslání odpovědi jsem si vzpomněl, že jsem vůbec nezmínil jazzové standardy a Gershwinův Summertime. Takže s tím Gershwinem musím naprosto souhlasit Hodně se mi líbí Plíhalova deska Nebe počká, na které hraje Kainarovy písně (buď jeho vlastní, nebo otextované jazzové standardy). A samozřejmě taky naprostá klasika - Louis Armstrong  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mirka K.

|
Zaslal: pá 20. března. 2009 15:22 |
 |
|
Tak já se taky přidám. Já nejraději Nohavicu a český folk. Ráda si také poslechnu gospely a keltskou hudbu a, to tady ještě nebylo, latinskoamerickou hudbu (samba, salsa) a indiánské melodie. Také můžu Janis Joplin, Rolling Stonens, Queeny a balady od Metalliky, ... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radek Doležal Čestný člen
Založen: 16. 07. 2006 Příspěvky: 492 Bydliště: Smrkový Týnec (okr. Chrudim)
|
Zaslal: pá 20. března. 2009 15:27 |
 |
|
To já mám rád zas ty nářezy od Metaliky. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Labuťák

|
Zaslal: pá 20. března. 2009 18:46 |
 |
|
Mě vyhovuje folk,country a z tvrdšího asi stará česká(československá) klasika Turbo,Tublatanka atd |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Yohaness

|
Zaslal: ne 22. března. 2009 9:42 |
 |
|
Dost bych byl překvapen(příjemně), kdybyste kdokoli znali něco z muziky, kterou poslouchám, ale kdo ví...: Stalagh, Ex Order, Macronympha, Navicon Torture Technologies, Stratvm Terror, Genocide Organ, Drape Excrement, Brighter Death Now, Grunt, Bad Sector, Panzar, Propergol, Aube, Troum, Cloama, Melek-Tha, Merzbow, Lucisferrato, Schloss Tegal, Post Scriptvm, Inade, Lustmord, Necrophorus, Job Karma, Megaptera, Herbst 9, Raison d´Etre, Bocksholm, Curret 93.... a další. Z našich projektů např. Aghiatrias, Einleitungszeit, Project The Three apod.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|