Myslím, že jo, až na to že to je lišejník a ty pod houby nepatří . Na internetu píší, že je to symbiotické společenství houby a řasy či sinice. Ale pod houby houbovatý co se sem dávají to podle mě nelze vkládat . Spíš bych navrhnul to šoupnout někam k dendrologii . _________________ frash
Myslím, že jo, až na to že to je lišejník a ty pod houby nepatří . Na internetu píší, že je to symbiotické společenství houby a řasy či sinice. Ale pod houby houbovatý co se sem dávají to podle mě nelze vkládat . Spíš bych navrhnul to šoupnout někam k dendrologii .
Já sice terčovku bublinatou bezpečně nepoznám , ale to teď až tak nevadí. Chtěl bych jenom upozornit, že lišejníky jsou sice symbiotické organizmy, které jsou kombinací většinou asckomycetu a řasy, v současných biologických systémech se lišejníky jednoznačně řadí k houbám (phyllum Ascomycota, class Ascomycetes, order Lecanorales). Takže to tu patří.
Tak to čubrnim dík za opravení . Omlouvám se . Patří . Dokonce jsem vykoumal, že kalichovky jsou čímsi jako spojovacím článkem. Že jsou to lupenotvaré houby a zároveň basidiolišejníky.... _________________ frash
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory