Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Terčovka bublinatá
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
f.mamina

PříspěvekZaslal: po 23. března. 2009 15:28
  Předmět: Terčovka bublinatá
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Doufám, že jsem tuto houbičku určila správně.

29.97 kB    
SDC10022-1.jpg
   SDC10022-1.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
frashmaker

PříspěvekZaslal: po 23. března. 2009 15:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Myslím, že jo, až na to že to je lišejník a ty pod houby nepatří Smile. Na internetu píší, že je to symbiotické společenství houby a řasy či sinice. Ale pod houby houbovatý co se sem dávají to podle mě nelze vkládat Smile. Spíš bych navrhnul to šoupnout někam k dendrologii Smile.
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 23. března. 2009 16:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

23. března. 09, 14:55 frashmaker napsal:
Myslím, že jo, až na to že to je lišejník a ty pod houby nepatří Smile. Na internetu píší, že je to symbiotické společenství houby a řasy či sinice. Ale pod houby houbovatý co se sem dávají to podle mě nelze vkládat Smile. Spíš bych navrhnul to šoupnout někam k dendrologii Smile.

Já sice terčovku bublinatou bezpečně nepoznám Embarassed , ale to teď až tak nevadí. Chtěl bych jenom upozornit, že lišejníky jsou sice symbiotické organizmy, které jsou kombinací většinou asckomycetu a řasy, v současných biologických systémech se lišejníky jednoznačně řadí k houbám (phyllum Ascomycota, class Ascomycetes, order Lecanorales). Takže to tu patří.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
frashmaker

PříspěvekZaslal: po 23. března. 2009 17:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Shocked Tak to čubrnim dík za opravení Smile. Omlouvám se Smile. Patří Smile. Dokonce jsem vykoumal, že kalichovky jsou čímsi jako spojovacím článkem. Že jsou to lupenotvaré houby a zároveň basidiolišejníky.... Shocked
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru