Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Houba rostoucí na bříze
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zavazadlo

PříspěvekZaslal: so 28. března. 2009 18:11
  Předmět: Houba rostoucí na bříze
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ahoj všem, nevím, kam tento dotaz zařadit, tak jsem zvolil zde. Zajímalo by mně, které houby můžou v této roční době (březen/duben) růst na břízách. Našel jsem obsypanou břízu něčím, co vypadá jako "choroš" (snad choroš). Fotku nemám, ale možná, bych mohl nějakou vyfotit. Google mi moc nepomohl a ani tady ve vyhledání jsem nic nenašel. Můžete mi sem přidat nějaký ten seznam, co může růst na bříze a jestli to může být jedlé? Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JARIN

PříspěvekZaslal: so 28. března. 2009 19:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Třeba by to mohl být Březovník Wink ale tu fotku by to asi chtělo nebo lepší popis
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Fíla

PříspěvekZaslal: ne 29. března. 2009 11:07
  Předmět: Re: Houba rostoucí na bříze
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so 28. března. 2009 18:11 Zavazadlo napsal:
Ahoj všem, nevím, kam tento dotaz zařadit, tak jsem zvolil zde. Zajímalo by mně, které houby můžou v této roční době (březen/duben) růst na břízách. Našel jsem obsypanou břízu něčím, co vypadá jako "choroš" (snad choroš). Fotku nemám, ale možná, bych mohl nějakou vyfotit. Google mi moc nepomohl a ani tady ve vyhledání jsem nic nenašel. Můžete mi sem přidat nějaký ten seznam, co může růst na bříze a jestli to může být jedlé? Díky
Pokud to vypadalo takto(foto 1.),tak je to Březovník obecný(Piptoporus betulinus),roste paraziticky na živých i odumřelých kmenech a větvích bříz.Hojný,nejedlý.Na břízách často nacházím i Troudnatec kopytovitý(Fomes fomentarius)foto 2.Nejedlý. Wink

122.65 kB    
Březovník obecný(Piptoporus betulinus)
fotka.php.jpg
   fotka.php.jpg

125.44 kB    
Troudnatec kopytovitý(Fomes fomentarius)
fotka.php.jpg
   fotka.php.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 29. března. 2009 11:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Březovník doporučuje se v lihu luhovati a denně užívati jako prevence rakovinových onemocnění. Ovšem je-li to funkční nevím Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru