Zaslal: ne 29. března. 2009 12:19 Předmět: DavidusCZův klackomycet
Tohle mi přišlo jako bonus ... na čem to rostlo?
U obrázku dvě mám asi značnou pohybovou neostrost
Délka krku s hlavou je ca 1.5 mm, krk široký ca 0.75 mm, baňka dole ca 0,8 mm široká.
Mikroskopie ... no, rozpadalo se to pod "rukama" takže jsem viděl jen mraky výtrusů: Mírně ohnuté trubky s oblými konci a v každém malinkou kapičku, délka 8-10 mikronů, šířka 1,5-2 mikrony.
No tak to jsem ani netušil jak to může vypadat na řezu,hezký . Bobe ten strom,resp. ty stromy bez listí neumim určit,ale i vzrostlé byly relativně slabé, docela bych se k tomu jeřábu, co píše novotmil přiklonil. Byl to takovej háječek u cesty. Ta Eutypella sorbi by to podle vzhledu mohla být.Ale co jsem zatím koukal, našel jsem 130 druhů rodu Eutypella........v tom hledat bude těžký , pochybuji,že by se velikosti výtrusů u všech znatelně lišily .
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory