Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Oblíbená hudba houbaře
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: ne 22. března. 2009 22:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Genocide organ,odchovanci Einsturzende Neubauten,německý industrial Mark Chung ,Blixa,znám moc dobře:-)Tabula Rasa,Ende Neu,Haus der Luge,minimalistický techno Poláci Job karma,ruští Bad sector naši experimentátoři Einleitungszeit,dřív něco podobného dělali paprsky inženýra Garina,ostatní neznám,spíš z tohohle industriálu starší kapely,Residents,Throbbing Cristle,Brian Eno,Heldon,Tuxedomon,Art of Nois,Logic.Zajímavou hudbu posloucháš, industriál se mi taky líbí pro svoji nespoutanost a svobodomyslnost....
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Yohaness

PříspěvekZaslal: po 23. března. 2009 0:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No tak sláva, spříznená duše! Na oplátku musím podotknout, že jsem začínal na Floydech a Jethro Tull mám kompletní. Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
frashmaker

PříspěvekZaslal: po 23. března. 2009 12:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jak se dá na Floydech začínat? Já mám takový pocit, jako by už dál nic víc nebylo a že na nich snad i skončim... Smile. Dostal jsem se k nim přes Šmouly, Mládka, Matušku, Armstronga, Landu, Tři Sestry, všechen možný a nemožný metal než sem je začal mít tolik rád. Jethro Tull jsou super ale štvou mě s tim jak řeknou že teď už jsou tu naposledy a od té doby už tu zas jednou byli a přijedou teď někdy ještě dvakrát... Kazí jim to image. Ale minulej rok v kongresáku byli skvělí. Ačkoliv na Lokti bych je býval asi chtěl vidět víc Smile. Založil jsem v oficiálním českém Pink Floyd fanklubu sekci mykoFloyd, která má již téměř dva členy, tak když by zde byl někdo, kdo má Floydy víc než jen hooooooodně rád, tak bude vítán Smile.

Jinak abych i já přispěl svojí troškou méně známé hudby všem, kdo rádi objevují zajímavé méně známé věci, tak bych doporučil Dün - Eros, Gryphon, Harmonium, Caravan - In the Land of Grey and Pink, IQ - The Seventh House, naprosto úžasní Colosseum a Colosseum II. ..... Nebo z úplně jiného soudku sólové desky od Didier Marouani

Zajímalo by mě jestli se najde spřízněná duše i na to co jsem vypsal já Smile

Yohaness

PříspěvekZaslal: po 23. března. 2009 14:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na Floydech se začínat dá, neznamená to však, že už je nemám rád nebo je neposlouchám, ba právě naopak. Akorát jsem už někde jinde a hudební obzory se mi v současnosti otevírají v oné (jak psal Jethro) svobodě industriálních a noisových hudebních ploch. Wink
U Floydů se stejně nejraději vracím k jejich psychedelickým začátkům.
Jinak Colosseum samozřejmě znám, také mi hodně dali... Wink
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 23. března. 2009 22:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky znám Colosseum1 ,2,seskupení kolem bubeníka J.Hisemana,ve 2 hrál na kytaru Gary Moore dost známý a uznávaný kytarista
frashmaker

PříspěvekZaslal: pá 27. března. 2009 20:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Psychedelické začátky Pink Floyd na mě působí lehce "beatlesovsky" jistě né texty a Floydi nemají takové optimistické halekačky ale i v Sydových časech je to malinko pochmurnější oproti Beatles. jenže když natáčeli Foydi na Abbey Road ve stejných dnech kdy Beatles Seržanta Pepře, tak se pak není čemu divit, když se po natáčeních scházeli u pivka ,kde se prolínaly jejich nápady. Z tech starších alb je podle mě nejhodnotnější Ummagumma.... To když člověk neví zda skočit z okna nebo ne a pustí si to, tak má rázem totální jasno Smile). Jinak já jsem spíš floyďák divisionbellák. To je pro mě jejich top Smile.

Ty Colosseum jsem objevil relativně nedávno. Ono se o nich nepíše, příjde mi že je to taková nedoceněná skupina. Až když mi kamarád řekl: " hele, byl jsem na koncertech Pink Floyd - bomba, Deep Purple - bomba, Uriáši - bomba, viděl jsem spoustu úžasnejch koncertů ale hochu, Colosseum to je úplně něco jinýho". Tak pak jsem si je sehnal a né že bych hodnotil výše než Floydy, ale ta hudba je naprosto neskutečná. Naživo bych se u toho asi zbláznil Smile. Jenže tu jen tak nebudou Smile). Nezbývá než čekat, co předvede v Retro Music Hall Manfred Mann Smile. Snad to bude stát za to.

Tak mi doporučte, prosím, nějakou z přístupnějších skupin toho Vašeho svobodného industrialu ať okoštuji Smile. padlo zde spousta názvů, ale nevím odkud začít Smile.

Mimochodem chtěl jsem se zeptat, slyšeli jste někdo Hudební atlas hub od Václava Hálka? Já to viděl nedávno prodávat u nás v Pardubicích a zvažoval jsem, zda nekoupím ač jsem neměl ni tucha oč jde. Tak jestli to má cenu a je to kvalitní hudba, či jestli je to jen pokus o něco nového, kde v podstatě nic nového není jen se to jinak jmenuje... A ještě by mě zajímalo, jestli se podle té hudby dají ty houby poznat Smile. Alespoň do čeledí třeba Smile).

Yohaness

PříspěvekZaslal: út 31. března. 2009 7:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Frashmaker: Přemýšlým, co ti ze začátku doporučit, aby tě to hned neodradilo... Wink
No, začít pronikat do tajů noisových smutků by jsi mohl s projekty: Raison d´Etre, Inade, Herbst 9, Reutoff, Lustmord, Bardoseneticcube, Megaptera, Necrophorus, Rapoon... To jsou spíše pomalejší, táhlé, pesimistické, ambientní plochy. Unikátní atmosféra smutku, žalu a zoufalství. Paráda. Wink
Bude se ti to asi blbě shánět, kdybys chtěl pomoct, napiž na SZ.
frashmaker

PříspěvekZaslal: út 31. března. 2009 10:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak se mi povedlo sehnat Rapoon - The Library of the Dead a musím říct, že to není vůbec špatné. Taková na první poslech dosti atmosférická záležitost vhodná k podkreslení nějakých filmových záběrů, ale podle mě to není zas tak prvoplánově jednoduché. Zkusím ještě poshánět další věci Smile. Akorát když se tam objeví klávesové nástroje tak z toho pro mě vyplývá takový jednoznačný potenciál, že by to měli pořádně rozbalit a je to furt dost pomalé.. I když rozhodně ne nedynamické.. Dík za doporučení Smile
Yohaness

PříspěvekZaslal: út 31. března. 2009 12:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zkus se podívat na portugalské stránky EQVILBRIVM music, tam je toho plno, v sekci gallery jsou i mp3... Wink
JETHRO
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 31. března. 2009 14:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

doporučuji průkopníka Brian Eno...
Yohaness

PříspěvekZaslal: po 06. dubna 2009 23:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 31. března. 2009 14:24 JETHRO napsal:
doporučuji průkopníka Brian Eno...

Ano to je pravda. Jako další krok bych doporučil třeba Legendary Pink Dots, Art Zoyd, Current 93, Ordo Equilibrio, In Slaughter Natives... Wink
frashmaker

PříspěvekZaslal: út 07. dubna 2009 0:23 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Art Zoyd už jsem kdysi slyšel a docela to bylo fajn, jinak to co jste doporučili tak sice pravda není špatné, ale je to takový moc čitelný mi přijde. Z toho co jsem si sehnal mi přišlo že ty linie, prokreslení atd, že je to takový moc hned. Že to na člověka lehne hned a další poslechy už mu nedají tolik jako ten první. Já potřebuji asi malinko větší hudební chaos, protože mě baví se v něm pak pokusit vyznat. Tohle mi přijde takové předem jasné. Že všechno řeknou hned a dál už nic.... Ale ještě to párkrát zkusím a seženu ještě něco víc... Smile... Třeba něco ve stylu jako je toto. To je pro mě jeden z vrcholů hudební tvorby. Celé tohle album... http://www.youtube.com/watch?v=f7Qw0Bf79JQ Bohužel jen vedlejší projekt členů francouzských Magma.... Ale chtěl bych víc podobného, třeba něco jako Area - Arbeit Macht Frei atd...
pm

PříspěvekZaslal: út 07. dubna 2009 12:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út dubna 07, 2009 12:23 am frashmaker napsal:
Celé tohle album... http://www.youtube.com/watch?v=f7Qw0Bf79JQ

Děkuji, neznal jsem, je skvělé

Takže zrovna v této době: Dead Kennedys, Joni Mitchell, P. Gabriel, Cpt. Beefheart, D. Bowie, D. Ellington, White Stripes, J. Cash, K. Běhounek ...
frashmaker

PříspěvekZaslal: út 07. dubna 2009 17:36 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Cashe naprosto zbožňuju Smile. Dead Kennedys to je stará klasika o tom žádná Smile. Jinak celkově zajímavý výběr Smile. Nevím proč, ale k tomu co jsi napsal by se podle mě hodilo prozkoumat třeba tyto končiny pokud neznáš: http://www.youtube.com/watch?v=c55APwYVbxI
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 07. dubna 2009 18:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já vám do toho nechci kecat, ale správnej houbař by měl poslouchat hlavně písničku, kterou jsem slyšel kdysi dávno v rádiu, a ani netuším, kdo ji zpíval... pamatuju si pouze část refrénu:
"Od žampiónu k bedle, já svoji trasu mám,
a tady vedle jedle, je hříbek jako trám"
Very Happy Very Happy Very Happy
Jinak já osobně poslouchám nejradši starý Floydy (Wish You Were Here je pro mě naprostá špička), Queen do Noci v opeře, Yes, Genesis ještě s Gabrielem, Jethro Tull (Live LP Bursting Out je boží), starší věci od Oldfielda a Jarreho...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru