Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
KytkoKvíz 2009-04_1
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 11. dubna 2009 21:04
  Předmět: KytkoKvíz 2009-04_1
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kdo uhádne co je tohle za macešku?

111.09 kB    
(c) Bob
maceska.jpg
   maceska.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: so 11. dubna 2009 23:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Veronica chamaedrys
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Nezmar

PříspěvekZaslal: so 11. dubna 2009 23:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Veronica persica - rozrazil perský ale to může rozhodnout pouze autor foto Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
melanitta

PříspěvekZaslal: ne 12. dubna 2009 19:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Veronica persica (rozrazil perský), r. rezekvítek podle mne ještě nekvete (tedy pokud je to letošní fotka) Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky MSN Messenger
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: ne 12. dubna 2009 21:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

já odporovat nebudu, kyti nepatří mezi mé silné stránky a rád se nechám poučit Rolling Eyes
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 12. dubna 2009 21:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jó autor ... Smile Smile Smile ... autor netuší Smile Ale z těch dvou tipů co dáváte ... prolezl jsem web a květ Veronica chamaedrys má zdá se jeden okvětní lístek vždy poloviční oproti ostatním, zatímco Veronica persica je má všechny stejné ... tož bych se přikláněl k té Veronice perské, ale asi nafotím i celou kytí ... roste mi to na zahradě jako plevel Smile
Nezmar

PříspěvekZaslal: ne 12. dubna 2009 21:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pokud je chceš odlišovat, tak se zaměř na chloupky na lodyze. Perský je chlupatý všude a rezekvítek je má ve 2 lištách. Teda doufám Wink
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne 12. dubna 2009 21:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na webu jsem jich našel i mnoho dalších.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 13. dubna 2009 18:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem dneska k tomu kvítku na několik desítek minut zalehl ... fakt krásná kytka! Škoda jen, že není větší protože 6 mm je do vázy vskutku trochu málo ... tož trochu makra, ju?

152.71 kB    
Veronica 02, (c) Bob
Kvet02.jpg
   Kvet02.jpg

121.23 kB    
Veronica 03, (c) Bob
Kvet03.jpg
   Kvet03.jpg

100.5 kB    
Veronica 04, (c) Bob
Kvet04.jpg
   Kvet04.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 13. dubna 2009 18:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A nějak ta kytka jako celek ... zdá se, že jí do večera všechny květy opadaly. Lze teď již určit která z těch 250 možných to je?

195.49 kB    
Veronica 05, (c) Bob
Kytka01.jpg
   Kytka01.jpg

193.53 kB    
Veronica 06, (c) Bob
Kytka02.jpg
   Kytka02.jpg
Nezmar

PříspěvekZaslal: po 13. dubna 2009 20:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bude to ta Persica. Teda snad napsal jsi to sám, že jich je moc a moc Laughing
Jinak čím fotíš? Máš super makro, teda všechny fotky:-)
frashmaker

PříspěvekZaslal: po 13. dubna 2009 22:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Takovýhle fotky by mohla dělat obrácená pevná padesátka a nebo moje vysněná MPE-65 od Canona Twisted Evil . Popř tuna makročoček, či nějaký 38 megapixelový hasselblad za jeden a půl melounu Smile).
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 14. dubna 2009 9:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po dubna 13, 2009 10:56 pm frashmaker napsal:
Takovýhle fotky by mohla dělat obrácená pevná padesátka a nebo moje vysněná MPE-65 od Canona Twisted Evil . Popř tuna makročoček, či nějaký 38 megapixelový hasselblad za jeden a půl melounu Smile).

"B" je správně Smile včetně toho přívlastku "vysněná" Smile a připíchlá je na 50D - fotky krom té tyčinky moc ořízlé nejsou v podstatně je to tak 80-90 % původní velikosti - samosebou převzorkovaný dolů, aby se to sem vešlo. Až si udělám ještě nějaké udělátka pro mikromanipulaci, tak budou fotky ještě lepší, ale nemám na to moc času Sad Jediné co mi na MPE přijde smutné je, že clonu má jen 16 Sad ... Michal Mikšík jí kdysi uměl sehnat za velmi dobrý peníz ... či spíše o dost levněji ...
frashmaker

PříspěvekZaslal: út 14. dubna 2009 12:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Téééééééééda jdu si pod sebou vytřít to moře slin Smile. Já si na ní tak nějak tajně myslím už od té doby, co je v prodeji a občas kouknu na net, zda už nestojí náhodou trochu méně, ale moc se to nehýbe.... Sad. To Ti tedy Bobe gratuluji jakožto pyšnému majiteli Smile.

Clona 16 mi příjde pravda docela málo :/. Ale na ty extrapidi věci mi příjde, že asi docela stačí Smile. Myslím, že na fotky, kde je clona 16 málo většinou bohatě stačí seťák Smile. Teda co se hub týče Smile.

Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 14. dubna 2009 13:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Pyšný jsem na jiné "věci" Wink Právě, že na malé věci je těch 16 málo. Navíc se to nedá nijak vylepšit jestli se nepletu ... zvětšení lze vždy přihodit čočkou nebo kroužkem, ale clonu ... to nevím. Jediné co lze je dohnat to softwarově přes serii fotek s různým ostřením - ještě jsem to nezkoušel bo nemám soft. Mat60 s tím ale pracuje "běžně" a výsledky jsou luxusní.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru