Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
KytkoKvíz 2009-04_2
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
frashmaker

PříspěvekZaslal: čt 16. dubna 2009 10:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já moc nejsem na tyhle zahradní kultivary Smile). Navíc u tohoto druhu na internetu píší, že je vyhynulý a to co se pod tímto názvem vyskytuje v zahradách je většinou něco jiného nebo hybrid Smile. Takže pokud jsi jej našel ve volné přírodě tak jsi možná prvonálezce po X letech Smile. Pokud ne, tak třeba nemáš pravdu ani ty v tom, jak jsi to určil Smile). Koukal jsem na net na ten pravý hořec bezlodyžný a má docela jiné listy Smile. Takže navrhuji změnit skóre na 0:0,975 pro Ladislava Smile)
Patrný Ladislav

PříspěvekZaslal: čt 16. dubna 2009 11:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ono to je těžké, já třeba na netu četl toto:

V naší přírodě měl hořec bezlodyžný donedávna pozoruhodný izolovaný výskyt v Bílých Karpatech (nyní je zde uváděn jako vyhynulý). Nejjednodušeji se s ním tedy můžeme setkat na skalkách či alpinech, mezi něž patří i to průhonické.

Hořec je rostlina rozšířená téměř po celém světě, a to v několika stovkách druhů. U nás bychom jich z tohoto bohatství ve volné přírodě mohli potkat sotva deset, ale i v tomto malém počtu je patrná různorodost: některé kvetou na jaře, jiné na podzim. Také barva květu je odlišná. Převládají sice druhy modře až modrofialově kvetoucí, našli bychom však i jiné, s špinavě modrými nebo dokonce žlutými korunami.

Hořec bezlodyžný je odolným druhem, který se přizpůsobí i podmínkám v nížinných oblastech. Dosahuje sotva výšky 10 cm, může však vytvářet krásné polštářovité porosty. Je hybridního původu, vznikl prokřížením několika vysokohorských druhů.

a tak přidávám nějaké foto z loňska Wink

86.01 kB    
hořec
hořec 4.jpg
   hořec 4.jpg

159.46 kB    
hořec
hořec 3.jpg
   hořec 3.jpg

180.23 kB    
hořec
hořec 2.jpg
   hořec 2.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru