Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Je možné z tak "kvalitních" fotek určit o co jde?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
pirhula

PříspěvekZaslal: čt 16. dubna 2009 21:43
  Předmět: Je možné z tak "kvalitních" fotek určit o co jde?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dělám pořádek ve starých fotkách, mých prvotin, proto omluvte kvalitu, a narazil jsem na tyto potvůrky.Nemůžu je v žádném atlase najít, pomůžete mi? Díky

93.82 kB    
nevim2.JPG
   nevim2.JPG

82.06 kB    
nevim.JPG
   nevim.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 17. dubna 2009 7:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jedná se o hlenku. Asi nejspíše z rodu Arcyria, příp. Hemitrichia. Víc z těch obr. určit nepůjde. Jednak nejsou dozralé a pak bez mikroskopování to je hodně ošidné až často nemožné.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
pirhula

PříspěvekZaslal: so 18. dubna 2009 10:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem začal hledat na internetu informace o hlenkách a podle všeho se opravdu jedná o Leocarpus fragilis - český překlad snad Lesklík křehký. Jsou to úžasný potvůrky a i když to nejsou houby, moc se mi líbí. Tak díky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 8:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

18. dubna 09, 10:33 pirhula napsal:
Tak jsem začal hledat na internetu informace o hlenkách a podle všeho se opravdu jedná o Leocarpus fragilis - český překlad snad Lesklík křehký.

Nesouhlasím Very Happy. Na Leocarpus fragilis to moc nevypadá. Upozorňuji, že nedozralé hlenky se skoro nedají určovat. Při jejich vývoji totiž dochází k velmi silné a nápadné změně jak barvy i tvaru plodniček. jedinou možností, jak podobné hlenky určit je lokalitu navštívit po 1-2 dnech nebo odebrat vzorek a dopěstovat ji doma v krabičce.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru