Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 16. dubna 2009 7:15 Předmět: Houby jako pomocník při pěstování rostlin |
|
|
Inu požádal mne admin webu o subtropických rostlinách a jejich pěstování (často tam chodím pro radu), zda bych se nevyjádřil k jejich mykologickému tématu ohledně mykorhizy a prostředku SYMBIVIT, který by jí měl pomoci.
Chápu, že toto fórum je o pěstování hub a nikoli rostlin, ale ono to spolu v podstatě velmi úzce souvisí, že?
Tož kdyby jste s tím měli nějaké zkušenosti, tak jim tam písněte viz.: Mykorhiza aneb Staráme se o zdravé kořeny
pokud se vám to nepodaří (například bez registrace) tak napište názor sem - dal jsem tam link na toto téma |
|
Návrat nahoru |
|
|
QNX
|
Zaslal: čt 16. dubna 2009 21:56 |
|
|
Bob: Nevíš jaké druhy hub jsou v těch přípravcích obsaženy? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: pá 17. dubna 2009 10:45 |
|
|
Nevím o tom nic ... existuje o tom ale kniha či spíše několik knih o mykorhize ... jedna se tu a tam občas povaluje v knihkupectvích i v těchto dnech ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
QNX
|
Zaslal: so 18. dubna 2009 13:55 |
|
|
Bob: nevíš, jak se ta kniha jmenuje?
Tady uvádím složení jednoho zahraničního přípravku, ale nevím, jestli jsou všechny obsažené houby původní i v našich podmínkách. Pokud někdo máte potřebné znalosti, takl bych to docela rád věděl.
Glomus intraradices, Glomus mosseae, Glomus aggregatum, Glomus clarum, Glomus entunicatum, Gigaspora margarita, Gigaspora brasilianum, Gigaspora monosporum
Rhizopogon villosullus, Rhizopogon luteolus, Rhizopogon amylopogon, Rhizopogon fulvigleba, Pisolithus tinctorius, Laccaria bicolor, Laccaria laccata, Scleroderma cepa, Scleroderma citrinum, Suillus granulatas, Suillus punctatepies |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: út 21. dubna 2009 6:35 |
|
|
Nevim. Zkoušel jsem to nechat v hlavě vykrystalizovat a nic ... nevzpomenu si. Našel jsem na webu tyto dvě, ale ani jedna z nich není ta co jsem viděl před nedávnem v knihkupectví
Mykorhizní symbióza - O soužití hub s kořeny rostlin - Gryndler Milan
a tahle snad teprve vyjde či co:
Mykorhiza v lesích a možnosti její podpory. 1. vyd. Praha : Český svaz vědeckotechnických společností, 2009 ISBN 978-80-02-02121-6. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Joeking
|
Zaslal: út 21. dubna 2009 8:23 |
|
|
Tak "Mykorhiza v lesích a možnosti její podpory. 1. vyd. Praha : Český svaz vědeckotechnických společností, 2009 ISBN 978-80-02-02121-6. " mi leží na stole. Je to sborník referátů z takové malé konference minulý týden ve Frýdku. Jsou to spíše články na konkrétní témata, seznam můžu když tak poslat seznam.
A co se týče knihy pana Gryndlera, uřčitě doporučuji, je to podle mého názoru to nejlepší co lze v českém jazyce sehnat.... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martisak Anonymní
|
Zaslal: so 22. května 2010 21:52 Předmět: Mykorhiza |
|
|
Co byste potrebovali konkretne o mykorhize vedet, resp. o kterem typu?
Rostliny maji nekolik typu mykorhizy, zalezi, co chcete pestovat. Obecne, vetsina celedi kytek ma arbuskularni typ, ktery tvori houby ze skupiny Glomeromycota - ty jsou obsazeny prave v Symbivitu. Pokud chcete pestovat neco z vresu, boruvek ci rhododendronu, tak pouzijte Rhodovit. Na strankach vyrobce je konkretne vypsano, na jake rostliny je ktery pripravek pouzit. Predpokladam, ze asi nechcete pestovat buky nebo borovice , pokud ano tak ty tvori ektomykorhizu a tu najdete v Ectovitu. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Igor Hnízdo
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|