Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Oblíbená houba houbaře
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
frashmaker

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 7:54
  Předmět: Oblíbená houba houbaře
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Po poměrně úspěšné diskusi na téma oblíbená hudba houbaře v sekci "Potlach", by mě zajímalo, jaké houby má návštěvník DAMyka nejraději a) vzhledem, b) k jídlu a c) jaké druhy nikdy naživo nespatřil a touží po tom Smile.
Pantáta
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 8:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nejposvátnější houba je pro mě jednoznačně hřib královský - zatím mi byl ukázán 2x a doufám, že si ho někdy najdu i sám.

K jídlu nadevšechny houbové lahůdky vyčnívá muchomůrka růžovka Exclamation

Chtěl bych toho ještě vidět spoustu,ale asi nejvíc toužím po nálezu "dokonalého" hřiba fechtnerova, kterého jsem už sice párkrát našel,ale většinou to byla pouze torza hub sežraná slimáky. Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Yohaness

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 11:10 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

a) Květnatec archeův
b) Ryzec syrovinka
c) Muchomůrka císařská
frashmaker

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 11:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zajímavé Smile. Mě hřibovité nikdy nijak extra nechytli Smile. Asi proto, že jsem nenašel zatím žádný neokoukaný druh a nacházím v zásadě jen ty běžné.

Takže u mě asi takto:
a) Květnatec Archerův
b) Suchohřib hnědý - obalované kloboučky, kotrč - dršťková
c) Květnatec Archerův, Battarovka Stevenova

Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 17:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

a) Květnatec Archerův, Smrže, Ohnivce (obecně)
b) Skoro všechny které sbírám, vypíchnu snad jen M. růžovku a Č. fialovou
c) Samozřejmě že bych taky rád našel všelijaké ty rarity typu Fechtnera či Regiuse Very Happy , ale pro začátek by mi zcela postačilo, kdybych našel některý z následujících druhů, které jsou pro někoho zcela běžné, ale já je nenašel ani jednou za 30 let svého houbaření: H. koloděj, Č. dvoubarvá, R. pravý (toho jsem vlastně loni našel - jednoho za život), Č. zelánka a havelka...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
frashmaker

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 20:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Z tech běžnějších druhů jsem osobně nikdy sám nenašel žádného smrže či kačenku Sad. Chtěl bych také ryzec černohlávek Smile).
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 21:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 20. dubna 2009 21:53 frashmaker napsal:
Z tech běžnějších druhů jsem osobně nikdy sám nenašel žádného smrže či kačenku Sad. Chtěl bych také ryzec černohlávek Smile).

Pravda, černouše jsem taky ještě nikdy nenašel... Very Happy
Smrže jsem "našel" před pár lety, když mi vyrostly na zahradě na mulčovací kůře, a loni poprvé jeden kousek i ve volné přírodě...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 21:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Na takové otázky se znad ani nedá odpovědět Smile Řekl bych, že značně podléhají momentální náladě/sezóně

1. Na focení: Ohnivec černý, Pavučinovka zlatá, Kosmatky, ...
2. Na jídlo: momentálně u mne vede Kačenka česká
3. Spatřiti je potřeba: Ohnivec černý, Pavučinovka zlatá, ...
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 21:31 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 20. dubna 2009 22:13 Bob napsal:
3. Spatřiti je potřeba: Ohnivec černý, Pavučinovka zlatá, ...

Já to poprvé přečetl jako "Spařiti je potřeba" a už jsem to chtěl přesunout do kuchařské sekce... Very Happy
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 20. dubna 2009 22:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing
pm

PříspěvekZaslal: út 21. dubna 2009 11:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po dubna 20, 2009 10:13 pm Bob napsal:
Na takové otázky se znad ani nedá odpovědět :-) Řekl bych, že značně podléhají momentální náladě/sezóně
...

1/ Nefotím, ale líbí se mi muchomůrky, hadovky/psivky,
2/ Holubinky, růžovky, čirůvky, mlženka. Zmatjesované houby. Kotrč.
3/ Jednoznačně smrže, kačenky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JARIN

PříspěvekZaslal: út 21. dubna 2009 18:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

po 20. dubna 2009 21:53 frashmaker napsal:
U nás by sis mohl nafotit a nazbírat černohlávků že by tě to za chvíli přestalo bavit Wink Very Happy
Fíla

PříspěvekZaslal: st 22. dubna 2009 19:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tož se také přidám:a)Kozák dubový,Hvězdovka Berkeleyova,b)Hlíva ústřičná,Kotrč kadeřavý,c)Hvězdovka Pouzarova,Hvězdovka vlasohlavá.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jiří Véle
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 22. dubna 2009 21:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Moje oblíbená houba asi neexistuje Crying or Very sad mám je prostě všechny rád.
f.mamina

PříspěvekZaslal: čt 23. dubna 2009 9:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tak se taky přidám.
a)-mochomůrka červená,kuřátka,outkovka
b)-mochomůrka růžovka,hřib hnědý, čirůvky
c)smrž, kačenka,kotrč
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru