Takže by to sedělo na tu hřebenitou?Znovu jsem se koukl na ten odkaz a přesně jak píšeš Na tý spodní fotce výtrusy vypadají jak náboje, jedna strana je opravdu useklá.
Jen bych k Bedle hřebenité chtěl nadhodit malou diskusi k jejím rozměrům. Pepa v atlase uvádí tloušťku třeně 0,5 - 1,5 cm, výšku 5-12 cm. To už je velmi podstatný rozdíl ve velikosti oproti údajům na mushroomexpert.com, kde uvádějí tloušťku třeně 2-5 mm a výšku 2- 8 cm. Ta moje ,co ji mikroskopoval Bob měla tloušťku třeně 5mm a výška plodnice byla 4 cm,což by odpovídalo těm údajům na MExpert.A to si myslím, že už byla dospělá plodnice.Co si o tom tedy myslet?Ta Pepovo je taková typicky bedlovitá,řekl bych i vzrůstem, moje spíš jak dospělá Špička obecná/jen pro představu/, však jsi ji Bobe viděl.
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Jdi na stránku Předchozí1, 2
Strana 2 z 2
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory