Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Krušné hory
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: po 18. května 2009 14:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Po dvou příspěvcích z Nechranic zase jeden "echt" z Krušných hor. Wink Vyjel jsem do svého revíru nad Potočnou a už se to i tady začíná po těch deštích rozjíždět. Našel jsem dva kováře, asi deset dubáků (vzal jsem jenom dva, zbytek doroste tak do dvou, tří dnů) jednu babku, co se až domů tvářila, že je úplně zdravá, ale nejvíc mě potěšily vzácné míhavky vodní. Bylo jich tam v potůčku na stovky.

172.79 kB    
DSC05102.JPG
   DSC05102.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
JARIN

PříspěvekZaslal: čt 21. května 2009 18:58
  Předmět: Vatovec
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dnešní překvapení z Krušnohorských luk Mr. Green

120.07 kB    
Bez komentáře
2009_05210006.jpg
   2009_05210006.jpg
Nezmar

PříspěvekZaslal: čt 21. května 2009 19:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bez komentáře Laughing
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Fíla

PříspěvekZaslal: čt 21. května 2009 19:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Fantastický!!! Shocked Shocked Shocked
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
JARIN

PříspěvekZaslal: čt 21. května 2009 19:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dá si někdo řízeček už nemůžu Laughing Laughing Laughing Laughing
f.mamina

PříspěvekZaslal: čt 21. května 2009 19:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 21. května 2009 20:41 JARIN napsal:
Dá si někdo řízeček už nemůžu Laughing Laughing Laughing Laughing
Prosím prosím, poslat kousek. Moc děkuji. Laughing
JARIN

PříspěvekZaslal: čt 21. května 2009 19:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kdyby to šlo tak bych alespon kousek poslal Wink . Koukám že jste z Mostu, to jsme krajani já jsem původem z Bíliny
Labuťák

PříspěvekZaslal: čt 21. května 2009 20:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Provokatéři.U nás není skoro nic.Ještě pořádně nezapršelo.Jedna větší bouřka sice byla,ale do lesa se skoro nic nedostalo.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 21. května 2009 23:57 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vrátil jsem se pro ty dubáky a ukázalo se, že jsou tam i h. smrkové a vypadá to, že jsem poprvé v životě našel borováka. Byly tam taky h. hnědé a překvapil mě i nález masáků. A pří kontrole míhavek vodních jsem našel i vodničky potoční. Docela vydařený den... Wink

195.95 kB    
DSC05188.JPG
   DSC05188.JPG
vrana1
Anonymní

PříspěvekZaslal: so 30. května 2009 22:22
  Předmět: vatovec
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

moc pěkný.Mně rostl vloni na zahradě.Letos bylo sucho, tak jsem to místo zaléval ale ještě neroste nic.
Výše píše někdo že rostou dubáky, zítra tam na ně jdu.Pršelo tady moc.
A prý na jaře mají růst na šiškách nějaké houby prý jsou snad i jedlé.
Možná už je na ně pozdě . Začnem chodit už se těším.Vloni se nám dařilo.Je tu moc bedel a různých hřibů,Bystré u Frýdlantu nad Ostravicí.
JARIN

PříspěvekZaslal: st 03. června 2009 20:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ta houbička na šiškách bude nejspíš Penízovka smrková
Kuzma

PříspěvekZaslal: st 03. června 2009 21:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Krakene na to datum velmi pestrý košík!Nevím,jestli jsi tím borovákem myslel jeden,nebo více kusů,ale troufám si tvrdit,že jich tam máš víc.Ten vpravo s bělavým třeněm a načervenalým kloboukem je jasnej.Ten vlevo pod hřibem hnědým sice vypadá barevně trochu jinak,ale borovej je podle mě taky.Mezi nima malej edulis,nad smrkáčkem malej dubáček,pod smrkáčkem hnědáček a dolů už moc vidět není,ale paráda Shocked Shocked Shocked Jinak do Klášterce pozdravuju,asi před třemi lety jsme tam stavěli Lidl a potom Tesco a jednou se mi povedlo vypadnout na houby.Vyrazil jsem kolem Komerčky do kopců a asi 3km nad Petlery před tou levou vracečkou jsem to nechal po levej straně u krajnice a vyrazil doprava do svahu mezi břízy a v pásech vysazený smrky.Na ty křemenáče vzpomínám dodnes a určitě tam zase někdy na otočku zajedu Very Happy Very Happy Very Happy Nad lesem byly vidět lopatky větrných elektráren a když jsem vyšel výš,byly i slyšet.Krásný revír Very Happy Very Happy Very Happy
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 04. června 2009 22:51 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kuzmo, zdravím do Hrádku a dík za Tesco a Lidl! Laughing Laughing Laughing Jsem rád, že se ti u nás líbilo. To víš, Krušný hory jsou krásný, nejen krušný...
Ale koukám, že u vás už to taky začalo růst. S tím košíkem bych ale tak úplně nesouhlasil, borováka tam fakt mám jen jednoho a vlevo pod tím hnědákem je taky jedinej dubák. Jinak z hřibů tam jsou už jen samí smrkáči. Wink
Kuzma

PříspěvekZaslal: pá 05. června 2009 7:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Krakene měl jsi je v ruce,tak není důvod pochybovat.Našel jsem před týdnem na Šumavě borováka(v boru) a ten jakoby tomu tvýmu z p..... vypad,tvarem i barevně.Ale prostě jinej kraj,jiný houby.A tak se stane,že borováček z Volyně je jak dubák z Kadaně Very Happy
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 05. června 2009 9:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Sakryš, Krakene, já se tam za tebou budu muset přijet jednou podívat... u nás neroste zatím nic moc, resp. houby k večeři se nasbírat dají, ale závidím ti tu druhovou pestrost...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 8, 9, 10, 11  Další
Strana 9 z 11

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru