Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Podivnost
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vašek

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 10:17
  Předmět: Podivnost
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Prosím o názory na tuto houbu. Již více lidem jsem ukazoval foto bez jakéhokoliv vyjádření. Nalezena na počátku prosince 2004. Zapsal jsem si k ní toto:
Tuhá, vosková plodnice, průměr okolo 70mm. Na posekaném poli, jen tenkým kořínkem připojená k zemi.
Díky, Vašek

127.98 kB    
5769.jpg
   5769.jpg

124.11 kB    
5770.jpg
   5770.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
DavidusCZ

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 12:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ne že bych nález nějak zlehčoval, ale připadá mi to jako vykousaná půlka pomeranče,částečně rozmočená.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Vašek

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 13:03 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Smile Vypadá to tak Smile
Ale opravdu to byla houba. Byli jsme u toho tři, ale udělali chybu - nevzali jsme ji.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 15:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pokud je to houba, pak se pro ní ROZHODNĚ VRAŤTE !!! ... jinak, jak jste poznali, že je to rozhodně houba?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 15:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pomerančovka polní, odrůda kořenující. (Citromyces ruralis var. radicosum)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vašek

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 16:46 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Co dodat. Šlupku z pomeranče jsem už jednou v životě viděl. A také jsem už viděl spoustu kustřebkovitých hub. Kamarád, co byl se mnou, se o houby amatérsky zajímá více než 40let.

....Vracím se tam každý rok aby jsem tu chybu (že jsme ji nevzali) odčinil, ale bohužel.....

Uvidíme, počkám na další vtipné reakce....
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 17:14
  Předmět: Pokud přistoupím na tvrzení, že je to houba,
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

hledal bych v okruhu Sowerbyella radiculata.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 17:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

JE TO ŠLUPKA Z POMERANČE !!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 17:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Také si to myslím. Není to stejný šprýmař jako s tou shnilou natí z brambor nebo co to bylo?
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 17:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem si tak vzpoměl na jednu již zapomenutou záhadu roku 2007. Tehdy nám ji zaslal jakýsi pan anonym Jaroslav Havránek. Vzpomínáte?
lesánek

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 21:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vzpomínám, dokonce i to, že jsem tomu věřil Embarassed narozdíl od této slupky pomeranče.
Vašek

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 22:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Moji milí pánové "odborníci". V žádném případě nejsem anonymní a najdete mě již 5 let na Biolibu jako dílčího administrátora a od letoška na Coleoptera Fóru po mým vlastním jménem Václav Hanzlík, bydliště Neratovice (celou adresu snad nepotřebujete). Tento net mě byl doporučen jako "dobrý" houbařský net, o čenž po vaších reakcích silně pochybuju. Nemám důvod dělat fotky šlupek pomerančů, protože časově nevím co dřív a UFO záhady mě nezajímají. Je mi líto, že jsem se zaregistroval a velmi brzo svých 6 příspěvků smažu, protože už ve Vás nemám důvěru. Jen doufám, že nejste takové skety, že to smažete hned, aby si můj názor na Vás nemohli přečíst i ostatní uživatelé.
S "vřelým" pozdravem Vašek

Naposledy upravil Vašek dne st 17. června 2009 23:44, celkově upraveno 1 krát
Fíla

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 23:35 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zdravím.Určitě se tě nikdo z přítomných nesnaží vědomě urazit,ale prostě to žádnou známou houbu ničím nepřipomíná?!Zbarvení,to zvláštní žilkování,nález na poli.......??? Wink
Vašek

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 23:42 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ale vždyť právě proto jsem se obrátil na odborné fórum.... Shocked
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 17. června 2009 23:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Fíla má pravdu! Navíc tě nikdo anonymním nenazval Wink Jde jen o to, že "odborné fórum" to prozatím určilio jako šlupku z pomeranče, nic víc nic míň. Nic osobního. Třeba je to vážně houba, ale pak platí to první co jsem napsal. Sebrat a odnést někomu pod mikroskop a hned se bude vědět. A stále trvá má první otázka: Jak jste poznali, že je to opravdu houba? Už jsem se na mnoho "opravdových" věcí osobně nachytal Smile To se stane každému člověku minimálně několikrát za život Smile
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru