Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
růžovky do mrazáku?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
frol



Založen: 23. 06. 2009
Příspěvky: 2
Bydliště: kadan

PříspěvekZaslal: út 23. června 2009 20:26
  Předmět: růžovky do mrazáku?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

zdravím,chci se zeptat,zamrazujete masáky?

Naposledy upravil frol dne út 23. června 2009 20:40, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pantáta
Čestný člen


Založen: 08. 11. 2005
Příspěvky: 1584
Bydliště: Praha 6 - Dejvice

PříspěvekZaslal: út 23. června 2009 20:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ne - i když jich najdu mraky, tak je vždycky sežru za čerstva. Tahle houba se dá jíst tejden v kuse Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Míra



Založen: 20. 04. 2009
Příspěvky: 389
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út 23. června 2009 20:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jo, nakrájím je a pak z nich v zimě děláme držkovou polévku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
frol



Založen: 23. 06. 2009
Příspěvky: 2
Bydliště: kadan

PříspěvekZaslal: út 23. června 2009 20:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

já je taky stačim sníst,ale kámo v prácí jich prý našel spoustu tak je hodil do vařící vody a pak zamrazil,tak jestli se daj pak jíst
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Míra



Založen: 20. 04. 2009
Příspěvky: 389
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út 23. června 2009 20:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já je dávám zmrazit syrové a jíst se potom taky dají.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lesánek



Založen: 10. 08. 2007
Příspěvky: 848
Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava

PříspěvekZaslal: út 23. června 2009 22:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To jsem zatím nezkoušel, ale myslím, že mladý kousky by se zamrazit daly. Starší bych asi neriskoval aby z nich po rozmrazení nebyla kaše. Já mrazím jen hřibovité houby, hlívu, lišky a ucho.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen


Založen: 04. 11. 2005
Příspěvky: 1594
Bydliště: Ústí nad Labem

PříspěvekZaslal: st 24. června 2009 6:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já mrazím různé druhy hub, ale růžovky jsem ještě nezkoušel, protože jsou fakt asi nejlepší čerstvé.
Jinak obecně - povařené a zmrazené houby se jíst určitě dají, akorát - podle mých zkušeností - se při povaření, byť krátkém, většina té houbové chuti a vůně vyvaří do vody a houby tím dost ztratí... proto jsem se naučil zmrazovat houby nikoli povařené, ale krátce podušené na másle. V zimě je z nich smaženice jako bych je právě přinesl z lesa Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
JETHRO
Čestný člen


Založen: 09. 11. 2005
Příspěvky: 1922
Bydliště: Roudnice nad.Labem

PříspěvekZaslal: st 24. června 2009 7:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jdou v pohodě,větší kusy nakrájím na čtvrtky,menší vcelku,obalím v trojobalu,a dám na tác do mrazáku zamrazit,zmražené sesypu do krabic z víky a dám do mrazáku,zmražené je potom smažím ve fritéze,rozhodně lepší než nějaké hamburgery,rybí prsty a podobné nesmysly,když tohle koupíš taky smažíš ve zmrzlém stavu a ještě je to upravený éčkama,v pohodě vydrží v mrazáku při -18C,3měsíce,podobně si dělám zásobu řízků ze hřibů,vatovce,sírovce.Vřele doporučuji vyzkoušeno přes 10let. Masáky,které jsou třeba okousané,poškozené převozem rozsekám na jemno a taky zamrazím,dělám z nich houbové knedlíčky do polévky,opět nerozmrazovat,mražené ihned na olej ,jako třeba špenát,,,výborné jsou i zavařené jako pečenáče do sladkokyselého nálevu a sterilované 2X při 90C po půl hodině,,,jinak při zamrazování,všechny houbykrájím na kostičky nebo plátky a zamrazuji v syrovém stavu,zabírají sice víc místa,ale jsou chutnější,povařením ztrácí aroma,v pohodě půl roku v mrazáku,opět zmražené hned na olej ,nebo dusit,v žádném případě nerozmrazovat..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Teri



Založen: 23. 06. 2009
Příspěvky: 800
Bydliště: Pardubice/Hradec Králové

PříspěvekZaslal: st 24. června 2009 10:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

My je u nás mrazíme úplně běžně ve směsi. Houby nakrájím jako na smaženici a neomyté dám do igelitového sáčku do mrazáku. Velmi rychle se pak po vytažení dají použít, stačí je opláchnout teplou vodou a jsou jako čerstvé Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory