Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
martincz
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: čt 09. července 2009 18:09 |
|
|
čt července 09, 2009 6:46 pm martincz napsal: |
Takže prvně určovaný vypadá skutečně jako hřib engelův, přikládám dnešní foto jedné menší plodnice |
To silně připomíná ... Boletus declivitatus - Suchohřib dubový ... myslím, že by Michal mohl mít o tu plodnici velký zájem pro studium. Uchovat!
Připomínám, že každý druh je více než vhodné zadat do nového tématu, aby byly odpovědi jednoznačné a nemuseli jsme se odkazovat a dotazovat co kdo myslel ... viz. doporučení
|
|
Návrat nahoru |
|
|
martincz
|
Zaslal: čt 09. července 2009 22:47 |
|
|
ajaj, snezeno mel jsem hlad
ale jakmile dalsi vyrostou rad uchovam, i kdyz se zda ze to byl konec prvni vlny, prosim zajemce poslat PM a pripsani jak jej uchovat a kam a jak potom poslat
omluva za pripadne zmatky, me ta akumulace jedne oblasti (zahrady) prisla prehlednejsi
|
|
Návrat nahoru |
|
|
martincz
|
Zaslal: pá 10. července 2009 18:25 |
|
|
S ohledem na vyvoj vlakna prosim o presun do Houbarny
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Kuzma
Založen: 19. 05. 2009 Příspěvky: 68 Bydliště: Hrádek u Rokycan
|
Zaslal: pá 10. července 2009 20:58 |
|
|
Ta poslední série fotek připomíná hřib bronzový.Rozhodně si myslím,že na těchto fotkách je jiný hřib,než na předešlých
|
|
Návrat nahoru |
|
|
martincz
|
Zaslal: pá 10. července 2009 21:24 |
|
|
Tak ja bych to mozna shrnul...
V cervnu jsem koupil zahradu. Ma 500 m2 rovinku s travnikem a jablonemi a 500 m2 prudkeho svahu za chatkou s duby. Prvni fotky hribu engelova nebo nejakeho podobneho suchohribu jsem nasel na spodni rovinate casti ale v tesne blizkosti svahu. Ostatni fotky hribu rostou ve svahu. Tedy pod duby. Ve svahu jsou krome dub dve mladicke lipy tak 10-15 let a jeden oresak na pomezi svahu a zahrady. Hriby nerozpoznam, ale budu tady prubezne dodavat fotky mych nalezu.
Sam hriby nepoznam, takze snad se casem dopatrame nejakeho rozlusteni. Ja bych urcite vedel rad co mi to na zahrade vsechno roste. Fakt je, ze na dubaky me prekvapuje ten tmavy kloboucek, tak nevim :-/
|
|
Návrat nahoru |
|
|
martincz
|
Zaslal: út 14. července 2009 16:00 |
|
|
posilam dalsi ulovky ze zahrady, nyni jsem na 10 dni ve Francii, takze bude utrum, uvidime jak to bude vypadat po navartu...
|
|
Návrat nahoru |
|
|
|