Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Hřiby na zahradě
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
martincz

PříspěvekZaslal: čt 09. července 2009 17:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A k ostatnim hribum: dnesk ajsem nasel jednu plodnici totalne rozmoklou a roznilou s kloboukem okolo 30 cm. Takze jsem ji rizsmelcoval Smile a polil s tim zem zanesenou hrabankou pod dubem nahore na svahu kde pry uz ty hriby nerostou. Foto nemam.

Slimaci ale porad uraduji, takze posilam vysledky jejich zrave prace:

Nekolik plodnic jsem ponechal. Jednu pod kbelikem a druhou obestavil plechovym pasem. Na piliny zatim nebyl cas. Pristi tyden jsem v zahranici, takze uvidime jak to bude vypadat za deset dni.

Jinak vsem diky za pomoc pri urcovani.

113.24 kB    
SDC10374.JPG
   SDC10374.JPG

147.46 kB    
SDC10372.JPG
   SDC10372.JPG

130.27 kB    
SDC10345.JPG
   SDC10345.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 09. července 2009 18:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt července 09, 2009 6:46 pm martincz napsal:
Takže prvně určovaný vypadá skutečně jako hřib engelův, přikládám dnešní foto jedné menší plodnice

To silně připomíná ... Boletus declivitatus - Suchohřib dubový ... myslím, že by Michal mohl mít o tu plodnici velký zájem pro studium. Uchovat!

Připomínám, že každý druh je více než vhodné zadat do nového tématu, aby byly odpovědi jednoznačné a nemuseli jsme se odkazovat a dotazovat co kdo myslel ... viz. doporučení
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
martincz

PříspěvekZaslal: čt 09. července 2009 22:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ajaj, snezeno Sad mel jsem hlad

ale jakmile dalsi vyrostou rad uchovam, i kdyz se zda ze to byl konec prvni vlny, prosim zajemce poslat PM a pripsani jak jej uchovat a kam a jak potom poslat

omluva za pripadne zmatky, me ta akumulace jedne oblasti (zahrady) prisla prehlednejsi
martincz

PříspěvekZaslal: pá 10. července 2009 18:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

S ohledem na vyvoj vlakna prosim o presun do Houbarny Smile
Kuzma

PříspěvekZaslal: pá 10. července 2009 20:58 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ta poslední série fotek připomíná hřib bronzový.Rozhodně si myslím,že na těchto fotkách je jiný hřib,než na předešlých Question
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
martincz

PříspěvekZaslal: pá 10. července 2009 21:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak ja bych to mozna shrnul...

V cervnu jsem koupil zahradu. Ma 500 m2 rovinku s travnikem a jablonemi a 500 m2 prudkeho svahu za chatkou s duby. Prvni fotky hribu engelova nebo nejakeho podobneho suchohribu jsem nasel na spodni rovinate casti ale v tesne blizkosti svahu. Ostatni fotky hribu rostou ve svahu. Tedy pod duby. Ve svahu jsou krome dub dve mladicke lipy tak 10-15 let a jeden oresak na pomezi svahu a zahrady. Hriby nerozpoznam, ale budu tady prubezne dodavat fotky mych nalezu.

Sam hriby nepoznam, takze snad se casem dopatrame nejakeho rozlusteni. Ja bych urcite vedel rad co mi to na zahrade vsechno roste. Fakt je, ze na dubaky me prekvapuje ten tmavy kloboucek, tak nevim :-/
martincz

PříspěvekZaslal: út 14. července 2009 16:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

posilam dalsi ulovky ze zahrady, nyni jsem na 10 dni ve Francii, takze bude utrum, uvidime jak to bude vypadat po navartu...

133.25 kB    
SDC10425.JPG
   SDC10425.JPG

143.59 kB    
SDC10429.JPG
   SDC10429.JPG

135.41 kB    
SDC10423.JPG
   SDC10423.JPG

124.08 kB    
SDC10415.JPG
   SDC10415.JPG

171.78 kB    
SDC10412.JPG
   SDC10412.JPG
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru