Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: st 05. dubna 2006 11:59 Předmět: Fotka měsíce |
|
|
Tak nějak mi prostě ta titulní stránka přijde smutná a tak mne napadlo takovéto řešení. Vybral jsem fotku, která se mi líbí. Netvrdím, že je nejlepší ze všech nebo že je to nejdůležitější houba měsíce či tak něco ... vyhlášení je čistě na mne a na nikom jiném - jsem hrozně panovačný Jenže, vybral jsem si Martinovu fotku a tak nějak nechci ani moc vysvětlovat proč - prostě mi padla do oka. Tímto předávám absolutorium nad touto rubrikou Martinovi. Ten teď vybere fotku měsíce března a pošle mi ji do emailu, s tím, že bude mít šířku 400 obrazových bodů. Já ji vložím na titulku a tu původní přesunu sem. Autor té fotky zas bude vybírat fotku na další měsíc, 14dní či týden. Berete? Možná by se hodilo míti tu fotku jen na 14 dní nebo týden, aby to nebylo tak statické. Co vy na to? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Copajetotuto
|
Zaslal: st 05. dubna 2006 12:06 Předmět: hele |
|
|
a proč tam nedat některého výherce. Když už byla soutěž? _________________ Jarda alias Copajetotuto |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: st 05. dubna 2006 12:13 |
|
|
Protože si mohu vybrat za všech a nejen z oněch. Třeba bude mít Martin jinou volbu, třeba vybere nějakou tvojí a ty si pak vybereš nějakou ze soutěže a ten zase ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Copajetotuto
|
Zaslal: st 05. dubna 2006 12:35 Předmět: mojí |
|
|
mojí asi těžko hihihi já jsem fototele _________________ Jarda alias Copajetotuto |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: st 05. dubna 2006 14:16 |
|
|
Tak jdu netušeně na domovskou stránku a co nevidím...
Jen přesně nechápu, co je nyní ode mě žádáno. Mám to tu projít a vybrat další? Někoho jiného? ... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: st 05. dubna 2006 14:50 |
|
|
Martine, jako obvykle, vše se vymýšlí za pochodu, takže pravidla se opět nějak postupně vyvrbí ... nejde o život ... zkrátka až narazíš na DAMyko na nějakou pěknou fotku, jejíž nejsi autorem, tak ji stahni mi ji pošli a já je prohodím a veslo bude mít ten dotyčný, kterýho vybereš. Podle čeho se budeš rozhodovat je tvoje věc a nikomu se nemusíš zodpovídat. Toť vše Bylo by dobré, aby fotka měla šířku maximálně 1100 obrazových bodů. Tu uložím na web - rozbalí se po kliknutí na náhled (400 bodů), který bude vidět na titulní straně. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: st 05. dubna 2006 14:51 |
|
|
No a myslím, že bychom mohli mít fotku každých 14 dní až měsíc. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
|
Zaslal: st 05. dubna 2006 14:51 Předmět: Re: Fotka měsíce |
|
|
Bob napsal: |
Tak nějak mi prostě ta titulní stránka přijde smutná ... |
Dobrý nápad Bobe, myslim že ted kdy začne sezona může být interval klidně 14 dní, na zimu pak bude měsíc asi stačit |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: st 05. dubna 2006 14:55 |
|
|
Ano Jirko, já bych to tak nějak nechal trochu volněji, s tím, že budeme zkoušet dodržet interval 14 dní. Třeba časem zjistíme, že koukat 14 dní na Martinovu fotku je moc a budeme chtít dřívější změnu Ikdyž já si tu fotku vybral asi právě proto, že bych na ní vydržel klidně koukat nějaký ten pátek |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
|
Zaslal: st 05. dubna 2006 22:47 |
|
|
Chybí mi tu ještě jedna podstatná informace: Měla by vybraná fotka tématicky souviset s nynějším obdobím? Jinými slovy, aby ten zvolený druh teď opravdu rostl? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: čt 06. dubna 2006 7:55 |
|
|
No, asi trochu ano - dejme tomu buď nějaký zástupce těch co právě zkončili nebo těch co právě rostou a nebo těch co právě začnou ... začnou asi ne? Jednak když ještě nerostou není fotka (já vím z loňska jo:-)), ale hlavně na to chystám již takové vylepšení fotohonů na vybrané druhy, tak jak je teď HLEDEJ - jehnědka olšová či HLEDEJ - penízovka smrková ... takže by se to tlouklo ... snad to spostíme již brzy. Takže buď výběr z těch právě zkončených a nebo právě končících ... spíš bych to viděl jako takové maximálně měsíční retro ... ale to je jen můj názor |
|
Návrat nahoru |
|
|
Martin Kříž
|
Zaslal: ne 21. května 2006 23:27 |
|
|
Říkám si, zda by fotka houby na titulní straně neměla být trvale nahoře nad novinkami, aby byla vidět hned, takhle je pořád utopená v dolní části a při větším přísunu novinek pak může i zmizet, jak už se to stalo.
Je to jen námět k diskusi... |
|
Návrat nahoru |
|
|
Jirka Kohl Site Admin
|
Zaslal: ne 21. května 2006 23:59 |
|
|
S tím souhlasím |
|
Návrat nahoru |
|
|
Sley Čestný člen
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 23. května 2006 6:51 |
|
|
Já taky. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: út 23. května 2006 9:11 |
|
|
Já už jsem na to taky myslel, ale pak jsem nalezl jeden argument, který mne od toho odrazuje. Na titulní straně by se měli zobrazovat hlavně ty důležité zprávy, které v diskusi zapadnou = především upozornění na úpravy webu, pozvánky na přednášky a výstavy a podobně. Z toho plynne taková trochu neatraktivnost a podobnost jednotlivých příspěvků. Fotografie to pak pěkně naředí a dle polohy fotky lze nevědomky vnímat, zda nejsou na titulce i nějaké jiné informace. To je ten důvod proč se mi to takhle "líbí". Druhá věc je, že to takhle nevyžaduje zásah do kódu. Je ale třeba na všem pracovat a vésti o tom diskusi. Já bych v současné době spíše navrhoval, abychom na titulce, nebo-li v novinách, uvěřejňovali fotky častěji a možná i ve zcela jiném duchu. Původní účel byl zatraktivnit titulní stranu ... viz výše. Čas však ukazuje, že je to sice pěkné, ale takové nějaké namastné neslané ... Monžná by jsme měli vyhlašovat třeba nález týdne ... třeba to tak nějak druhově shrnout a přiložit jednu fotku. aktualizovat "dle potřeby" třeba jednou týdně a přes zimu dělat zpětné reportáže o jednotlivých druzích a podobně ... web se vyvíjí za pochodu a tak je na nás všech, jaký si ho uděláme. Jelikož ke všemu co si vymyslíme je obvykle potřeba nějaký vlčák co to naprogramuje ... a vzhledem k tomu, že Lupa máme jen jednoho ... je potřeba využít stávajících funkcí, které máme ... alias kdo se hlásí k tomu, aby si vzal na starosti novinařinu DAMyko News? Kdo má tolik času a dokázal by udělat noviny smysluplnými, tak, aby se zbytečně nepřekrývali s diskusí, a přitom ... no ... kdo by si na to troufl? Samosebou finální pojetí je tak trochu na něm, jen je potřeba systém trochu prodiskutovat, aby se vyvaroval některým chybám - v podstatě jde jen o dohodu jak se bude odkazova na obrázky a kde budou umístěny, jinak by to asi bylo pod jeho taktovkou ... až se unaví najdem jiného, může mít pomocníky, pokud se to nebude líbit většině, bude vyměněn Já zatím dělám je upozornění na přednášky plus nějakou tu Houbu strany titulní plus ten Houbolov (který se taky nějak moc nechytá) ... takže kdo to chce převzít? |
|
Návrat nahoru |
|
|
|