Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Obří houby
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 01. prosince 2008 21:16
  Předmět: Obří houby
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Možná tu už něco podobného máme ... mohli bychom to připojit ... tuhle už jste viděli?

Macrocybe titans ... http://www.nybg.org/bsci/res/hall/mcybe.html
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
InKaso

PříspěvekZaslal: út 02. prosince 2008 9:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To abych si na sbírání pořídil větší košík.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
krtenek

PříspěvekZaslal: čt 04. prosince 2008 20:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A je to vůbec skutečnost? Na obrázku to vypadá, že drží v ruce 1 kg houbu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 04. prosince 2008 21:40 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

jistěže je Smile Viz. odkaz na odbornou literaturu vedle obrázku Wink
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 05. prosince 2008 8:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To nic není. Termitomyces titanicus je lepší Very Happy.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 05. prosince 2008 9:11 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Sice francousky, ale o rodu ... Termitomyces http://digilander.libero.it/cmfudine/articoli/Franzutti.html

Nevím, kde jsem to četl nebo slyšel, ale afričané pod Kilimandžárem tyto houby hledají, a když je najdou malé, tak kolem nich udělají plůteček z trávy a tím jí mají rezervovanou. Vrátí se pro ní až povyroste. Zkusili by jste si takto rezervovat hříbka? Wink Laughing
Šmajdalf

PříspěvekZaslal: út 21. července 2009 23:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nejsou to ty houby, které uctívají domorodci? Very Happy Lidi v džungli mají údajně ke gigahoubám nábožný respekt Cool Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 22. července 2009 0:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mně se k Macrocybe titans líbí tyto fotky a články:
http://www.mushroomexpert.com/macrocybe_titans.html
http://www.fieldmuseum.org/expeditions/greg_expedition/gallery_pop56.html

Z gigantických hub byl zmíněn Termitomyces, taky mám rád Phlebopus marginatus:
http://www.anbg.gov.au/fungi/types-boletes.html
http://www.blueswami.com/australian_fungi.html?page=0&scope=1&sortby=id&dir=desc&pic=103
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 22. července 2009 0:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ale nejlepší byly zřejmě Prototaxites, pokud to byly houby.
martincz

PříspěvekZaslal: pá 24. července 2009 8:00 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 05. prosince 2008 10:11 Bob napsal:
Nevím, kde jsem to četl nebo slyšel, ale afričané pod Kilimandžárem tyto houby hledají, a když je najdou malé, tak kolem nich udělají plůteček z trávy a tím jí mají rezervovanou. Vrátí se pro ní až povyroste. Zkusili by jste si takto rezervovat hříbka? Wink Laughing

Ja ano, koupil jsem na jare zahradu a tam mi ve svahu rostou dubaci. Jenze je driv nez vyrostou sezerou plzaci spanelsti. Pred 14 dny jsem jeden prikryl kbelikem. Jenze jsem jel na tyden do zahranici a tak byl po navratu jiz sehnily. Ale kamarad se tam v puli tydne stavil a byl pry macek, udelal foto na mobil, ale jeste mi ho neukazal. Az posle, postnu to.

Ted uz nerostou, takze cekam jestli prijde dalsi vlna.
krtenek

PříspěvekZaslal: pá 24. července 2009 18:24 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak bacha na kamaráda, aby hřiby nesežral a pak nehulákal, že pořád nerostou. Razz
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
martincz

PříspěvekZaslal: so 25. července 2009 8:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Uz to mam zase pod kontrolou, ale opravdu nerostou.

Jako stale nehoubar bych mel k erudovanym diskutujicim otazku. Co ovlivnuje velikost hribu? Da se to enjakymi znaky urcit/predpovedet? Myslim to v tom smyslu, ze bych vedel, kdy uz mam hrib sebrat a kdy jeste nechat rust. Neco mi rika, ze to poznat nepude a tak tyhle kousky schovavane pred slimaky budou vzdy koncit jako brecka... Pro upresneni -- jde v mem pripade o hrib dubovy a mozna v nekterych pripadech o bronzovy (ale tim si nejsem jist).
vrana

PříspěvekZaslal: pá 21. srpen 2009 20:33
  Předmět: dubák
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tady rostou na stráni, ale mnoho lidí o nich ví, takže když si je tam zalévám, vždy mi je někdo ukradne. letos jsem vytrhl maičký dobek v místě a na jeho kořeni ještě seděl malý hříbek, tak jsem si to zasadil doma a čekám, že dub je inokulován na celý život stromu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Houbárna - Povídání si o houbách a houbaření Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru