Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Jambig

|
Zaslal: út 22. července 2008 11:42 Předmět: Tak nad tím mi zůstává rozum stát ... |
 |
|
Už pravidelně se v místech, kam jezdíme na houby o prázdninách usídlí skautský tábor. Určitě je dobře, že se dítka dostanou do přírody. Holt jeden to musí ty dva měsíce vydržet a jít zalovit kousek vedle. Vždyť je dobře, že dítka budou mít hezký vztah k přírodě, nadlábnou se lesních jahod a borůvek, kterých je letos opravdu modro... Tak to byla do nedávna moje mylná představa.
Jak jsem se dozvěděla, mají děti přísný zákaz si utrhnout borůvku, protože by si ji mohly přece splést s vraním okem a zdravotníci by tak mohli mít problém !! A jak to vypadá s houbami v okolí tábora ? To posuďte sami ...
Nad rozkopanými liškami (co kdyby náhodou byly jedovaté ?!), které se konečně zase začaly v Beskydech objevovat, mi bylo opravdu smutno Stejně dopadly i plodnice Květnatce Archerova, na které jsem se letos tak těšila
Zajímavé je, že zdravotníkům a hygieně už naopak nevadí, že jámy na WC a odpady z kuchyně jsou vykopány v chraněném krajinném území, přímo ve svahu, kousíček na přítokem, který navíc požívá zvláštní ochrany jako rybí trdliště.
|
190.53 kB |
 |
Nad rozkopanými liškami mi bylo smutno ... |
|
 |
|
P7201825.JPG |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
lesánek

Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
|
Zaslal: út 22. července 2008 21:39 |
 |
|
To je docela smutný. Mě se toto stává většinou jen na podzim, kdy mi lidi pravidelně rozkopávají moje oblíbené čirůvky.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jambig

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
krtenek

|
Zaslal: pá 24. července 2009 19:21 |
 |
|
Koukám, že někteří nečetli Foglara, což je trestuhodné.
Mimochodem, zase mají hajzlík a odpadovou jámu v chráněné oblasti? V tom případě bych kontaktoval příslušný orgán ochrany přírody a příslušný krajský junácký svaz.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jambig

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Šmajdalf

|
Zaslal: pá 24. července 2009 21:26 |
 |
|
Jsou dobré oddíly, a špatné oddíly
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
krtenek

|
Zaslal: pá 24. července 2009 21:26 |
 |
|
To je alarmující. Něco s tím, prosím, udělej.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jambig

|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|