Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Tak nad tím mi zůstává rozum stát ...
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jambig

PříspěvekZaslal: út 22. července 2008 11:42
  Předmět: Tak nad tím mi zůstává rozum stát ...
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Už pravidelně se v místech, kam jezdíme na houby o prázdninách usídlí skautský tábor. Určitě je dobře, že se dítka dostanou do přírody. Holt jeden to musí ty dva měsíce vydržet a jít zalovit kousek vedle. Vždyť je dobře, že dítka budou mít hezký vztah k přírodě, nadlábnou se lesních jahod a borůvek, kterých je letos opravdu modro... Tak to byla do nedávna moje mylná představa.
Jak jsem se dozvěděla, mají děti přísný zákaz si utrhnout borůvku, protože by si ji mohly přece splést s vraním okem a zdravotníci by tak mohli mít problém !! A jak to vypadá s houbami v okolí tábora ? To posuďte sami ...
Nad rozkopanými liškami (co kdyby náhodou byly jedovaté ?!), které se konečně zase začaly v Beskydech objevovat, mi bylo opravdu smutno Crying or Very sad Stejně dopadly i plodnice Květnatce Archerova, na které jsem se letos tak těšila Crying or Very sad
Zajímavé je, že zdravotníkům a hygieně už naopak nevadí, že jámy na WC a odpady z kuchyně jsou vykopány v chraněném krajinném území, přímo ve svahu, kousíček na přítokem, který navíc požívá zvláštní ochrany jako rybí trdliště. Question

190.53 kB    
Nad rozkopanými liškami mi bylo smutno ...
P7201825.JPG
   P7201825.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lesánek

PříspěvekZaslal: út 22. července 2008 21:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To je docela smutný. Mě se toto stává většinou jen na podzim, kdy mi lidi pravidelně rozkopávají moje oblíbené čirůvky.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jambig

PříspěvekZaslal: pá 24. července 2009 3:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Crying or Very sad a je to tu zas Crying or Very sad smutně to začíná ...

168.74 kB    
1.7.2009
pod táborem 1.jpg
   pod táborem 1.jpg

123.01 kB    
pod táborem 2.jpg
   pod táborem 2.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
krtenek

PříspěvekZaslal: pá 24. července 2009 19:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Koukám, že někteří nečetli Foglara, což je trestuhodné.
Mimochodem, zase mají hajzlík a odpadovou jámu v chráněné oblasti? V tom případě bych kontaktoval příslušný orgán ochrany přírody a příslušný krajský junácký svaz.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jambig

PříspěvekZaslal: pá 24. července 2009 20:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No jak jinak Confused tahle se nějak nelíbila, tak se halabala přihrnula a vykopala se další ... Crying or Very sad

179.92 kB    
pod táborem 3.jpg
   pod táborem 3.jpg
Šmajdalf

PříspěvekZaslal: pá 24. července 2009 21:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Jsou dobré oddíly, a špatné oddíly Exclamation
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
krtenek

PříspěvekZaslal: pá 24. července 2009 21:26 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

To je alarmující. Něco s tím, prosím, udělej. Sad
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jambig

PříspěvekZaslal: pá 24. července 2009 22:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Snažím se, taky dávám přednost takovému pohledu Wink

156.24 kB    
B.jpg
   B.jpg
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Potlach - Diskuse jen tak aneb přišel jsem si pokecat Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru