Zaslal: út 15. listopadu 2005 13:42 Předmět: Kniha: Houby, Knižní klub, Příroda v kostce, Euromedia group
Tak jsem šel koupit knížku pro mou roztomilou k vánocům a koupil jsem is další atlas
Houby, Knižní klub, edice? Příroda v kostce, Euromedia group, Praha 2004. Je to překlad. Kniha se mi zdá velmi zajímavě tříděna, houby jsou velmi dobře až excelentně popsány. Original napsal Thomas La+esso/ne ("a+e" je takove to "a" a "e" dohromady a "o/" je takove to přeškrtlé "o"). Fotografie Neil Fletcher - některé mi přijdou spíše jako kresby - možná kouzlo matných fotografií či co - řekl bych, že jsou ale mnohem výřečnější než lesklé fotky třebas i u Papouška. Možná mé nadšení opadne, ale v krámě jsem se neudržel a 269 Kč zase vyletělo komínem Pokud to nemají u vás v nějaké knihkupectví zkuste www.euromedia.cz a nebo tam kde já - "pasáž" metra Dejvická.
Odhaduji tak 250 druhů, slovník pojmů, přehled výtrusů Fakt promakaná věcička, z toho bychom si mohli vzít příklad pro náš webový atlas.
P.S.: Samosebou, jelikož země původu je Anglie, tak tam budou i trochu jiné houby, které jsou u nás vzácnější či vůbec nerostou, ale o to mi to přijde užitečnější míti neboť o hřibu hnědém toho mám už doma dost , ale o těch u nás vzácnějších je to vždycky problém.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory