Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Dilema nové DSLR
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
krtenek

PříspěvekZaslal: ne 09. srpen 2009 18:26
  Předmět: Dilema nové DSLR
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Začal jsem se vrtat v tomhle problému a spíš by mě zajímalo, co doporučíte vy, protože spousta z vás už DSLR má.

Vybral bych rozhodně set tělo+objektiv. Zatím jsou ve výběru: Canon EOS 1000D, 450D, 40D. Možná nějaký Nikon, Olympus či Sony, ale jsem na rozpacích, protože dosavadní kompakty jsem měl od Canonu.

Rozhodně jsem ve focení začátečník, expertem se stát nehodlám, ale rád bych vybral přístroj, který bude z hlediska parametrů stačit co nejdelší dobu.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: ne 09. srpen 2009 23:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

A dotaz zní jak?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
krtenek

PříspěvekZaslal: po 10. srpen 2009 6:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mr. Green
Jestli dál zůstat u Canonu, a v tom případě jestli mě jako amatérovi velice velice dlouhou dobu postačí 1000, nebo připlatit za 450 či dokonce 40.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 10. srpen 2009 6:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Otázku jestli vůbec jít do zrcadlovky máš vyřešenou, ju? Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
krtenek

PříspěvekZaslal: po 10. srpen 2009 10:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ale jo. Nebo mě od ní zrazujete? Razz
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 10. srpen 2009 11:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zrazovat ne, fotky dělá rozhodně lepší než drtivá většina kompaktů, ale ... to je na dlouhou diskusi ... pokud jsi se prostě rozhodl pro zrcadlo, pak ... já jsem volil "jistotu" cena/výkon v podobě Canon ... pokud jde o to který, pak nevím, prolétl jsem paramatry toho nejlevnějšího, tj. 1000D a nenalezl nic co by mne odrazovalo (menší rozlišení displeye je asi to nevíc co by mi tam trochu vadilo ale za ty prachy bych to asi oželil - nejdůležitější je čip), tož bych asi šel do něj a "ušetřené" prachy bych vrazil do objektivů (stejná důležitost jako čip). Tam bych doporučil asi koupit seťák 18-55 IS (je to prostě výhodná koupě, pokud by jsi ho nechtěl, tak ho od tebe koupím a nějakou stovku i přihodím) a k tomu fajnovost v podobě legendárního Canon 100 mm macro USM (100% spokojenost!!!), ale i sigma prý dělá na canony dobré skla.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
krtenek

PříspěvekZaslal: po 10. srpen 2009 15:56 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dneska jsem držel v ruce 1000D a 450D. Ta 450 je rozhodně lepší.
Co se týče objektivu, je lepší s USM nebo bez? USM jsem viděl v akci. Embarassed Ručně kroutiti by se mi asi nechtělo.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 11. srpen 2009 6:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

V čem je horší ta 1000D - nikdy jsem jí neviděl, by mne to zajímalo.

Pokud se ti nechce kroutit objektivem Smile ... jsi si opravdu jist, že chceš zrcadlovku Smile ? Možnost přeostřovat objektiv ručně je právě jeden z důvodů proč se zrcadlovka kupuje Wink Jinak mám jeden objektiv s USM a jiný s nějakým jiným ostřením a je to nebe a dudy, jinými slovy, ten s USM používám vpodstatě pouze s automatikou a ten druhý (Canon EF 50/2,5 Compact Macro) mám raději přepnutý na manuál Smile Jinými slovy USM je super - velmi rychlý a výrazně tišší.
krtenek

PříspěvekZaslal: út 11. srpen 2009 7:09 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Parametry jsem pořádně neprobíral, ale ta 450D se prostě drží o mnoho líp, je to přece jen větší kus. 1000D působí jako křehká plastová krabička, nemá ani pogumovaný grip.

Jinak k těm objektivům.
Trochu v tom plavu, ale vím, že USM jsou tiché, ale dost drahé. Pak klasika, ale nejsem si jist jak funguje ostření, na stránkách Canonu se píše: Pohon AF - Mikromotor. Tedy se musí taky nějak sám hýbat a bude asi hlučnější? Nevím, neviděl jsem to.
(EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS; to je ten cos doporučoval, že?)
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 11. srpen 2009 14:01 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

AF znamená, že to má automatické ostření. Obvykle se uvádí obojí, tj. i MF (manuální ostření). Jestliže má AF, pak tedy s pomocí foťáku sám zaostří. Mikromotor je ten hlučnější a pomalejší. Téměř u všech lze přepínat mezi AF a MF.

Ano myslel jsem tento seťák. Nicméně teď jsem koukal, že už se prodává i 500D ... řekl bych, že máš o problém víc Laughing ... toto by se ti totiž dle mého soudu mohlo líbit http://www.megafoto.cz/canon-eos-500d-18-200-is.html Wink
krtenek

PříspěvekZaslal: út 11. srpen 2009 14:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Abych řekl pravdu 500D mě ničím výrazně neláká. Arrow 450D mě oslovila.
krtenek

PříspěvekZaslal: čt 13. srpen 2009 18:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Objektiv jsem vybral tento: Sigma 17-70 mm f/2,8-4,5 DC Macro pro Canon
Co vy na to?
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen 2009 8:22 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

vyhledej si ne webu jeho recenze a hlavně fotky v plném rozlišení, nebo zajdi do krámu a něco si tam nafoť ... pokud by dělal dobré fotky, pak myslím, že je to rozsah, kterým pokryješ mnohé. Kvalitu pevného skla ale určitě nečekej Wink
krtenek

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen 2009 16:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

http://www.fotoradce.cz/recenze-sigma-17-70-dc-macro.php
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen 2009 17:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Hmmm, asi ti budu trochu závidět !!! Wink
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Fotoradna - Fotíme houby a upravujeme obrázky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5  Další
Strana 1 z 5

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru