Zaslal: po 14. září 2009 18:35 Předmět: Creolophus cirratus - Ježatec různozubý
V pražské ZOO jsem nalezl včera, na pařezu jasanu. Jsem přesvědčen, že to je ježatec různozubý, dosud jsem ho však nenašel, tak se zde raději přeptám. Děkuji za odpovědi.
Zaslal: čt 01. září 2011 0:37 Předmět: "Ostnatá" houba na buku
Nalezeno v Krušných horách (cca 410 m n. m.), listnatý les se zastoupením dubu a buku. Několik plodnic na bukovém pařezu u cesty. Růst první pozorován už někdy na začátku července, bohužel ji někdo zničil. Barva povrchu, ostnů i dužniny po dlouhou dobu čistě bílá, při poslední návštěvě ale již s okrovým až rezavým nádechem povrchu a ostnů (nevím, zda způsobeno stářím, či v minulém týdnu panujícími tropickými vedry). Na poraněných místech dužnina barvu neměnila. Dle zbytků první zničené plodnice dužnina měkká, křehká, lehce ulomitelná. Plodnice odstáté, jak jednoduché, ploché, bokem přirostlé, tak střechovitě nahloučené. Délka ostnů na okraji klobouku v místě poranění (viz třetí foto) do 1,5 cm.
Mohl by mne někdo nasměrovat, "kam s tím"?
124.42 kB
29.08.2011 - Hrob (TP)
Creolophus_cirrhatus.jpg
121.44 kB
Creolophus_cirrhatus2.jpg
120.84 kB
Creolophus_cirrhatus3.jpg
Naposledy upravil b.gun dne čt 01. září 2011 15:53, celkově upraveno 1 krát
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory