Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
QNX
|
Zaslal: pá 13. února 2009 11:10 Předmět: Kde sehnat spory hub? |
|
|
Dají se někde sehnat spory hub? Semena rostlin prodává kdekdo, ale funguje něco podobného i hub? Jde mi především o různé druhy hub, které nejsou tak úplně běžné (u těch běžných si můžu koupit sadbu, nebo naočkovaný substrát) ... momentálně bych nutně potřeboval sehnat Líhu jilmovou. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: pá 13. února 2009 16:20 |
|
|
zkus google |
|
Návrat nahoru |
|
|
QNX
|
Zaslal: so 14. února 2009 1:15 |
|
|
Bob: Teď si fakt nejsem jistej, jak to myslíš.
1.) Že na Google to snadno najdu a tady se ptám jenom proto, že jsem línej to nacvakat do vyhledávače, nebo úplně blbej?
2.) Povzbuzení abych hledal dál a zároveň projev důvěry ve velký Google, který jistě dá správnou odpověď ?
Hledal jsem, hledal ...... ale nenašel. Tedy nakonec jsem našel "spore syringe" žádané houby, ale někde v Rakousku. Pokud nenajdu v ČR, můžu se pokusit objednat i tam. Já jsem doufal, že to bude možné i v ČR a to jsem zatím neuspěl. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: po 16. února 2009 8:46 |
|
|
No žádném případě jsem to nemyslel zle! Jen jsem měl a mám pocit, že jsem to na DAMyku nezaregistroval, ale za to mám pocit, že jsem něco o prodeji všelijakých spór viděl někde něco na webu. Ale nevím vůbec kde. Trochu si jen upomínám, že to snad bylo něco kolem lysohlávek, ale možná se pletu.
Jinak ani nevím, jestli můžeš mít ze spor valný úspěch, ale o tom ti jistě třeba napíše někdo zasvěcený ... a nebo zkus knihu: http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?t=588 |
|
Návrat nahoru |
|
|
Černá olga
Založen: 23. 10. 2008 Příspěvky: 12 Bydliště: Želeč u Tábora 13
|
Zaslal: po 16. února 2009 9:04 |
|
|
Na akademii zajisté na agaru seženeš vše, mají svoji prodejnu, ale počítej s 500kč za petrušku _________________ prašivka |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: po 16. února 2009 15:11 |
|
|
nějaký odkaz na prodejnu? |
|
Návrat nahoru |
|
|
QNX
|
Zaslal: st 18. února 2009 21:17 |
|
|
Bob: sehnat spory lysohlávek je snadné, ale ty zrovna pěstovat nechci. Já potřebuju tu líhu jilmovou.
Je nějakej důvod, proč bych neměl mít úspěch při pěstování líhy jilmové ze spor? Já zatím o žádném nevím, tedy krom toho , že nemůžu sehnat ty spory.
Černá olga: Nějaký kontakt? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Plazák
|
Zaslal: út 24. února 2009 13:35 |
|
|
Tak podle toho,co jsem se dočetl tady na fóru jinde a viděl tam fotky,mně doma občas vyroste na kaštanu.Pokud vyroste zase,určitě si na tebe vzpomenu
Tutaj to bylo:
http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?p=33332
Já měl asi tři plodnice a fakt mě překvapilo,jak byly velké,cca 30 cm.Netušil jsem,co by to mohlo být a podle těch fotek,to byly ony.
K čemu je dobrá?Protinádorovka? |
|
Návrat nahoru |
|
|
QNX
|
Zaslal: st 25. února 2009 16:32 |
|
|
Plazák: Pokud ji do té doby neseženu, tak bych tu možnost rád využil.
Kčemu že tu líhu jilmovou chci? ...... Potřebuju ji na pokusné pěstování. Podle údajů z knihy Mycelium running od Paula Stametse bylo při pěstování líhy jilmové v mulči na zeleninovém záhoně dosaženo větších výnosů zeleniny (především růžičková kapusta a brokolice) a k tomu ještě narostla ta líha, která je údajně velice chutná. Chtěl bych tedy letos udělat pár pokusných záhonků se zeleninou a na ně dát vrstvu prorostlého substrátu. Pokud tě to zajímá, tak můžu poskytnout i trochu víc informací, to nejzajímavější, k tomuto tématu, jsem z té knihy přeložil. |
|
Návrat nahoru |
|
|
QNX
|
Zaslal: čt 05. března. 2009 17:45 |
|
|
Jak tak neúspěšně sháním ty spory, tak jsem dostal nápad.
Byl by zájem o vytvoření "Banky výtrusů hub" ? Přesněji. Našlo by se pár nadšenců ochotných občas udělat nějaké "spore printy" a do této banky je poskytnout a na druhé straně měl by někdo zájem o takto získané "spore printy" ? Fungovat by to mělo na nekomerčním základě. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Bob Site Admin
|
Zaslal: pá 06. března. 2009 8:06 |
|
|
neexistuje už něco takového? |
|
Návrat nahoru |
|
|
QNX
|
Zaslal: so 07. března. 2009 23:19 |
|
|
Bob: nevím. Pokud o tom někdo ví, tak bych byl vděčný za odkaz. |
|
Návrat nahoru |
|
|
QNX
|
Zaslal: st 30. září 2009 16:11 |
|
|
jenom aktualizace mého dotazu: Nenarazil někdo na líhu jilmovou? |
|
Návrat nahoru |
|
|
Mlan
|
Zaslal: pá 09. října 2009 17:14 |
|
|
st 30. září 2009 16:11 QNX napsal: |
Tak jsem se byl včera podívat na místo, kde pravidelně roste a opět tam byla. Neměl jsem s sebou sice fotoaparát, ale měla by to být ona, fotky jsem zde již v loňské roce dával. Mohu vyfotit a předložit a co s ní dál ?? |
|
Návrat nahoru |
|
|
planetahub
Založen: 21. 07. 2009 Příspěvky: 178 Bydliště: Červený Kostelec
|
Zaslal: po 12. října 2009 8:31 Předmět: Líha |
|
|
st 30. září 2009 16:11 QNX napsal: |
Pokud dokážeš kultivovat spóry z hub vyrostlých na pilinovém substrátu, pak bych ti asi uměl pomoct. Zaobírám se méně obvyklými pěstovanými druhy hub. Kdyžtak napiš na planetahub@planetahub.cz _________________ "Dejte si co nejvíc práce, abyste doopravdy žili." W. Saroyan |
|
Návrat nahoru |
|
|
|