Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
na polenu
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ZdenekH

PříspěvekZaslal: út 13. října 2009 10:43
  Předmět: na polenu
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

nosím do kotelny z venku palivo a na jednom špalku, co byl až na zemi rostlo tohle, co je to za hlívu?

50.62 kB    
h IMG_6088m.jpg
   h IMG_6088m.jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Nezmar

PříspěvekZaslal: út 13. října 2009 12:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

hlíva ústřičná Smile
To poleno nezahazuj, zahrab ho do země. Stačí ponechat vrchních pár cm nad povrchem sklidit tyto plodnice a doufat v další vlnu. Wink Když né letos, tak za rok Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
ZdenekH

PříspěvekZaslal: út 13. října 2009 13:37 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

já si to myslel, tak mám jistotu Smile
největší sranda, je, že jsem na jaře naočkoval dubový špalek a pak po zapaření zakopal a ten zatím nic a v hromadě polínek o kus vedle si to roste samo v lípě Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Nezmar

PříspěvekZaslal: út 13. října 2009 16:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Dub na očkování není zrovna ideélní Sad
třeba se ještě ukáže
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
ZdenekH

PříspěvekZaslal: st 14. října 2009 9:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tak to polínko, je malé, má průměr jen asi 10cm a dlouhé cca 25 a kůra na tom nedrží, asi brzy odpadne, ale po dešti ještě povyrostla, tak jsem udělal foto a sklidil, pak jsem polínko zahrabal zatím do písku.
napadlo mě, co sehnat větší špalek a vyřezat do něj díru a tam dát celé polínko, neprorostla by pak tam do nového většího polena??? Jinak jakou dřevinu radíte???

61.64 kB    
Pleurotus ostreatus IMG_6167m.jpg
   Pleurotus ostreatus IMG_6167m.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 14. října 2009 11:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

myslím, že se obecně doporučuje buk
Nezmar

PříspěvekZaslal: st 14. října 2009 12:21 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

za sebe ještě ořešák, topol, vrba
ZdenekH

PříspěvekZaslal: st 14. října 2009 12:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

musí ten špalek být čerstvý? nebo může být starší? topol bych sehnal, ale skácenej je už druhý rok
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 14. října 2009 13:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 14. října 2009 11:28 ZdenekH napsal:
musí ten špalek být čerstvý? nebo může být starší?

Co já vím, tak se doporučuje max. 2 měsíce starý dřevo. Já jsem hlívu pěstoval na čerstvě poražený bříze a spokojenost...
ZdenekH

PříspěvekZaslal: st 14. října 2009 13:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

co vy zkušení pěstitelé myslíte na nápad, ted nechat polínko v písku venku a v zimě budu v lese nějakej listnáč určitě "pokládat" tak bych to polínko pak nějak zadlabal do čerstvýho pařezu, nebo raději do polena a zakopat?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru