Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: st 18. listopadu 2009 9:29
No, nečekej od nich žádný kulinářský zázrak - chuťově jsou to houby spíše průměrné kvality. Já je dávám buď do směsí s kvalitnějšími druhy, nebo do pikantněji kořeněných pokrmů (ostrá gulášovka nebo guláš, čína...). Do naložených hub v octě se taky dá pár kousků přihodit. Samotné jsem je ale připravovat nezkoušel.
Já jsem je začala také sbírat teprve před týdnem. Zkoušela jsem je dát do smaženice a pár kloboučků jsem obalila jako řízek. Ale žádná sláva to nebyla. Na pánvi prskaly, protože mají hodně vody a cítila jsem z nich takovou zemitou příchuť. Ale to je možná tím, že nosím houby z lesa obalené hlínou.
Založen: 18. 11. 2009 Příspěvky: 10 Bydliště: Praha
Zaslal: pá 20. listopadu 2009 9:33
Pro mě je to také nová houba, navíc jedna z prvních sbíraných v tuto dobu. Nakonec jsem je všechny vrhla spolu se strmělkami mlženkami do toho houbového guláše a dobrý . Díky všem za rady.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory