Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Průmyslové pěstování lysohlávek v Holandsku
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: po 23. listopadu 2009 17:23
  Předmět: Průmyslové pěstování lysohlávek v Holandsku
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Je to submerzní kultura mycelia. Říkají tomu "lanýže".
Testoval jsem loni, chutnalo to jako oříšky, jinak slušný model... Televize vytažená ze zdi na mě mluvila ještě 20 minut po vytažení. Very Happy

Přílohu nahraju později, je velká, žádal jsem o povolení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
QNX

PříspěvekZaslal: po 23. listopadu 2009 19:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Laughing Toto bude jistě kontroverzní téma, ale je to zajímavé. Submerzní kultivace hub je velice zajímavá technika, kterou by bylo zajímavé vyzkoušet i na jiné (jedlejší) druhy. Už se na přílohu těším.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 25. listopadu 2009 2:41 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bobovi jsem přílohu poslal, pak jsem s ním měl typickou diskuzi podle šablony Vlkodlak vs. Mirek Dušín, a jelikož je on majitelem stránek, nic tu není. Evil or Very Mad
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 25. listopadu 2009 12:02 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Evil or Very Mad Toto je web o houbách, houbařích, mykologii, mykolozích, ... a proto tu fotografie lysohlávek i jiných hub najdeš protože tabuizace nemá smysl.

Na druhou stranu DAMyko není web, na kterém si lidé vyměňují své zkušenosti s požíváním věcí po kterých je zakázáno například řídit auto.

V materiálu, který jsi sem chtěl dát není vůbec nic o pěstování hub (ani o pěstování lysohlávek) naopak je to materiál o požívání těchto hub s cílem intoxikovat se, o dávkování, zážitcích, ... to sem prostě nepatří a myslím, že to dobře víš.

A jak mnozí vědí, a ty si jistě dokážeš zjistiti, nejsem majitelem stránek Wink Jo a diskusi jsme něměli ohledně tohoto, nýbrž ohledně používání vulgarit, které je na tomto webu nepřípustné, což ty dobře víš neb jsem ti to mnohokrát psal a osobně vysvětloval. Nechápu proč neustále a tedy zcela záměrně porušuješ pravidla tohoto webu. Nikdo jiný to nedělá.

Naposledy upravil Bob dne st 25. listopadu 2009 12:07, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 25. listopadu 2009 12:06 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No tak promiň, určitě jsi ale vrchním cenzorem. Evil or Very Mad
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 25. listopadu 2009 12:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vrchním cenzorem je BoLuBol Wink

Web byl založen, aby tady panoval klid a diskutující se vzájemně respektovali, aby tu nebyly vulgarity. Myslím si, že drtivá většina uživatelů si přečte knihu v pohodě čistého křesla než-li na houpajícím se stole plného slepičinců ...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 25. listopadu 2009 18:13 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Bobe, tak to celé smaž, protože bez té přílohy je to o ničem. Chtěl jsem to sem dát jako kuriozitu, ne jako návod na fetování. Je zajímavé, jak každý vidí stejnou věc úplně jinak.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 26. listopadu 2009 9:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Pokud to chce někdo posoudit jinak, ať si napíše Vlkodlakovi o "originál" a může sem klidně přepsat vše co je tam o pěstování hub ... o žádný čas tím nepřijde Wink
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: čt 26. listopadu 2009 14:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Originál už jsem vyhodil.
QNX

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 12:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já si o ten dokument napsal. O pěstování tam opravdu nic není. Zajímavé to sice bylo, ale jsem teď trochu zmatený o čem ten dokument vlastně pojednával. Je to opravdu sklerocium (jak se v dokumentu , ale i jinde na netu píše), nebo je to pouze nějaký shluk mycelia?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 14:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Podle mě to žádné sklerocium není. Je to mycelium, pěstované v submerzní kultuře (tekutém živném roztoku) na třepačce.
QNX

PříspěvekZaslal: pá 04. prosince 2009 14:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak je to opravdu sklerocium a není to pěstované v roztoku.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Pěstírna - Pěstování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru