Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Pseudohydnum gelatinosum - Rosolozub huspenitý
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ZK

PříspěvekZaslal: st 28. ledna 2009 22:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

trochu probírám archiv Very Happy . Tyhle hnědý mi přijdou hezčí...

190.63 kB    
9.11.2008 Nemojov
rosolozub huspenitý.jpg
   rosolozub huspenitý.jpg

188.25 kB    
9.11.2008 Nemojov
022 (3).jpg
   022 (3).jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Nezmar

PříspěvekZaslal: st 28. ledna 2009 22:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nádherné fotky! Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
ZK

PříspěvekZaslal: st 28. ledna 2009 22:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 28. ledna 2009 21:25 Nezmar napsal:
Nádherné fotky! Smile

kuju Embarassed
Nezmar

PříspěvekZaslal: st 28. ledna 2009 22:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

také přidám. Kvalita ale není taková Crying or Very sad Wink

184.83 kB    
Snímek 005 (2).jpg
   Snímek 005 (2).jpg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
ZK

PříspěvekZaslal: st 28. ledna 2009 22:45 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

st 28. ledna 2009 21:38 Nezmar napsal:
také přidám. Kvalita ale není taková Crying or Very sad Wink

foto v pohodě a plodnice krásná!
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 24. listopadu 2009 12:27 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak jsem na něj opět narazil v okolí Kladna u rybníčku za Libušínem. Starý trouchnivějící smrkový pařez byl jimi vcelku dost porostlý ...

Chci zde demonstrovat svou chybu, která mne dost mrzí ... vidíte jak je špatně zaostřeno? Ostřil jsem na přední okraj té plodničky nahoře a věřil jsem, že se mi do hloubky ostrosti vejdou i ty před ní ... na displeyi (píše se to tak?) to vypadalo OK, doma už ne Sad Inu obecné pravidlo, že ostřit se má na nejbližší věc má něco do sebe Embarassed

162.18 kB    
22.11.2009, Libušín (KL), nedaleko rybníčku, trouchnivějící smrkový pařez. (c) Bob
Rosolozub.jpg
   Rosolozub.jpg
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: út 24. listopadu 2009 12:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Proto dělám bracketing na clonu. Tohle na místě těžko odhadneš.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ZK

PříspěvekZaslal: út 24. listopadu 2009 22:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 24. listopadu 2009 11:27 Bob napsal:
...Inu obecné pravidlo, že ostřit se má na nejbližší věc má něco do sebe Embarassed

S tím Bobe nemůžu souhlasit! Vypadá dost blbě, když použiješ malou clonu a zaostřeno máš před houbou + přední okraj a vzadu už ne Rolling Eyes A použít velkou clonu a mít zaostřený všechno taky asi není to pravý ořechový. Osobně to dělám tak, že ostřím tak někam do první třetiny plodnice, pak už jen musíš trefit správnou clonu nebo zkusit víc možností jak píše Vlkodlak. Toť můj názor, třeba zná někdo lepší finty Wink

Jinak tohle už je spíš do fóra o focení, dalo by se o tom debatovat
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: st 25. listopadu 2009 12:33 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já vím, máte samosebou pravdu! Wink To obecná pravidlo vyplývá údajně z toho, že je lepší mít neostré to vzadu a nikoli to v předu. Jak víme není to jen o cloně ale i o ohnisku, vzdálenosti, mezikroužcích, ... Proto si člověk v podstatě nemůže hloubku ostrosti a stupeň rozmazání vybrat, a proto, když už musí být něco mázlé, pak je lepší, když je to vzadu. Jak jsem koupil tak prodávám, a navíc s tím souhlasím Smile

Přikládám jiný pohled na stejnou plodnici, stále to není super, ale je to lepší.

197.42 kB    
22.11.2009, Libušín (KL), nedaleko rybníčku, trouchnivějící smrkový pařez. (c) Bob
Rosolozub2.jpg
   Rosolozub2.jpg
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 25. listopadu 2009 13:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

25. listopadu 09, 11:33 Bob napsal:
Já stále to není super, ale je to lepší.

Ano vypadá to líp. Zaostřené je to celkem správně, jenže teďka mi to přijde takové šedé, málo kontrastní. Osvětlení asi nebylo úplně skvělé. A pak je tam asi i kompoziční problém - houba na středu a nicneříkající, přeostřený klacek napravo. Ne všechno jde nafotit tak aby to vypadalo super Crying or Very sad . Můj názor.
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 26. listopadu 2009 10:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díky! Ten klacek odstranit nešel - je to kus toho pařezu.
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 26. listopadu 2009 10:49 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

26. listopadu 09, 9:14 Bob napsal:
Díky! Ten klacek odstranit nešel - je to kus toho pařezu.

Je mi jasné. A co když se to nějak takto upraví. Co tomu říkáš? Mi to přijde lepší. Vadí mi tam ty bílé tečky, s těmi ale teď již nic moc nejde udělat. Vyklonovat Rolling Eyes Very Happy.

195.38 kB    
rosolozub2_717.jpg
   rosolozub2_717.jpg
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 26. listopadu 2009 18:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Co jsi s tím provedl? Já se obvykle bojím zatáhnout za kontrast i za doostření ... a tak to mám vždy buď málo a nebo hodně Sad
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: čt 26. listopadu 2009 19:19 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt 26. listopadu 2009 17:55 Bob napsal:
Co jsi s tím provedl?

Tak to jsem teda taky zvědavej Smile
Ale udělal to suprově, Bobe, co?
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt 26. listopadu 2009 19:28 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

čt listopadu 26, 2009 6:19 pm Sley napsal:
Ale udělal to suprově, Bobe, co?

Laughing Laughing Asi jo, ikdyž na můj vkus už je to moc "černobílé", asi bych to chtěl mít někde mezi. Ovšem otázkou zůstává jak nám to vlastně ukazují ty naše různé monitory Confused
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> DAtlas - Atlas diskuse Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru