Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
strmělka mlženka???
Jdi na stránku 1, 2  Další
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bery1970

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 17:53
  Předmět: strmělka mlženka???
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

zdravíčko pánové a snad i dámy
je toto strmělka mlženka Question popř. co to je
díky

159.57 kB    
077.JPG
   077.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
wenca

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 17:59 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ano
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
bery1970

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 18:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

je to tuty?chystám se jí sežrat Laughing tak abych nevypadal nějak taktonc:mrgreen:jinak samozřejmě děkuji za odpověď
bery1970

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 18:17 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

sakra nevšim jsem si že toto téma už je založeno a založil jsem duplicitní,takže sory.vidím ale že vlkodlak je přes mlženky odborník tak se ptám ještě jednou-můžu toto zkonzumovat bez újmy Question

159.57 kB    
077.JPG
   077.JPG
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 18:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so 28. listopadu 2009 17:17 bery1970 napsal:
sakra nevšim jsem si že toto téma už je založeno a založil jsem duplicitní,takže sory.vidím ale že vlkodlak je přes mlženky odborník tak se ptám ještě jednou-můžu toto zkonzumovat bez újmy Question

Ano, jsou to také mlženky. Co se týká spolehlivosti určování z fotek a následné konzumace, už zde bylo napsáno mnoho, ale vždy ve smyslu - takhle ne.
bery1970

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 18:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

quote]
Co se týká spolehlivosti určování z fotek a následné konzumace, už zde bylo napsáno mnoho, ale vždy ve smyslu - takhle ne.[/quote]

počkej,nepochopil jsem co takhle ne
wenca

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 18:43 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

že bys neměl jíst houby který sám bezpečně nepoznáš a jen ti je někdo určí podle fotky...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Maka01

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 20:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vypadá tak. Měla by silně vonět.
lesánek

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 23:08 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Je to ona, přeji dobrou chuť
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 23:16 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

so 28. listopadu 2009 22:08 lesánek napsal:
Je to ona, přeji dobrou chuť

Myšleno ironicky? Smile
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lesánek

PříspěvekZaslal: so 28. listopadu 2009 23:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Částečně, vím, že někomu strmělka mlženka může chutnat. Mě osobně ale nenadchla. Každopádně ať si každý zkusí sám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bery1970

PříspěvekZaslal: ne 29. listopadu 2009 0:20 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

chlapi tak jsem to vzdal po přečtení nějakejch věcí do ní nejdu viz.

Strmělka mlženka je jednou z nejhojnějších podzimních hub. Najdeme ji ve všech typech lesů, v hájích, zahradách, křovinách i sadech. Obsahuje látky s trojnou vazbou, které mohou vyvolat senzibilizaci sliznic trávící soustavy, takže někdy může dojít k dosti bouřlivé reakci ? sliznice uvolňuje větší množství histaminu, dochází k jejímu otoku a bolestivé kolice, následované průjmy. Ovšem její pach, který vynikne při jejím tepelném zpracování, vám může napovědět, zda si její konzumaci můžete dopřát či nikoliv. Pokud vám voní příjemně, klidně ji snězte, pokud ne nebo budete-li na pochybách, raději ji vyhoďte. Mohli byste také strávit nepříjemnou noc na klozetu.

zdroj:http://images.google.cz/imgres?imgurl=http://i.idnes.cz/08/081/midi/VCJ24d698_Jedla_Pal.jpg&imgrefurl=http://hobby.idnes.cz/strmelka-mlzenka-clitocybe-nebularis-d8a-/atlas-hub.asp%3Fc%3DA080512_124413_receptar-bylinky_tyn&usg=__CF8lE-nHxEQTNSvrAMcrFM4B1Ic=&h=60&w=80&sz=5&hl=cs&start=21&um=1&tbnid=dP8zJpHCPKLruM:&tbnh=56&tbnw=74&prev=/images%3Fq%3Dstrm%25C4%259Blka%2Bml%25C5%25BEenka%26hl%3Dcs%26lr%3Dlang_cs%26sa%3DN%26um%3D1

a taky je pravda že moc nevoní,spíš naopak,už při čištění to nebylo nic moc.nu ale jsem odhodlán i nadále poznávat pozdně podzimní a zimní houby.prozatím zůstávám u čirůvky fialové,kterou bezpečně poznám,mimochodem dnes jsem si vyrobil príma omeletku právě s výše jmenovanou. Wink
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: ne 29. listopadu 2009 3:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ke konzumaci hub určených zde na webu z fotografií jsem se již vyjádřil...

Strmělka mlženka je podle mě, alergika na kdeco, vynikající houba o octa a do smetanové omáčky. U vaření být nemusím, je to docela síla.

Naposledy upravil Vlkodlak dne ne 29. listopadu 2009 17:29, celkově upraveno 1 krát
javas

PříspěvekZaslal: ne 29. listopadu 2009 17:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zkus si jí obalit v trojobalu a změníš rychle názor... Very Happy
Maka01

PříspěvekZaslal: ne 29. listopadu 2009 18:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já jsem z ní už několikrát udělala dršťkovou polévku a byla vynikající. Klobouky nakrájím přes lupeny, aby vypadaly jako dršťky , uvařím zvlášť ve vodě a vývar sleju, ten nepoužívám. Nosím ji sousedovi, kterému ty mlženky rostou na zahradě, ale jeho manželka je odmítá používat k jídlu. Very Happy
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru