Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Můžete mi prosím určit zda jde o hlívu, nebo čirůvku?
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Neprihlaseny
Anonymní

PříspěvekZaslal: po 30. listopadu 2009 23:27
  Předmět: Můžete mi prosím určit zda jde o hlívu, nebo čirůvku?
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ať koukám jak koukám, tak nemohu nalézt nic podobného, vždy mi něco nesedí.. Ta houba má výbornou chuť - nepálí, a je velice příjemně aromatická.
Děkuji

77.88 kB    
PB300770.JPG
   PB300770.JPG

151.55 kB    
PB300769.JPG
   PB300769.JPG

145.38 kB    
PB300768.JPG
   PB300768.JPG

66.27 kB    
PB300767.JPG
   PB300767.JPG
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: po 30. listopadu 2009 23:30 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

napadá mne strmělka mlženka
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
lesánek

PříspěvekZaslal: po 30. listopadu 2009 23:52 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Taky bych se k ní přiklonil, i když není zrovna typická. Hlíva to rozhodně ale není, o tom není pochyb
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
wenca

PříspěvekZaslal: út 01. prosince 2009 0:07 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

tak na mlženku to nevypadá, ta barva klobouku je úplně jiná....

jinak jak už tu bylo řečeno !!!!neochutnávat všechny houby!!!! i muchomůrka zelená prý chutná skvěle Exclamation
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Lenochod

PříspěvekZaslal: út 01. prosince 2009 2:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Vhazuju do placu své podezření,prosím berte s rezervou:
http://www.damyko.info/ForumA/viewtopic.php?p=22707&highlight=alexandrova#22707
Strmělku kyjonohou jsem spíše zamítl,má mít řidší lupeny a tlustší třeň (ikdyž ta poslední Jethrova v Datlasu Rolling Eyes ).
Nad mlženkou taky trochu váhám.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 01. prosince 2009 10:00
  Předmět: Nepřihlášený

Děkuji za vaše typy. Pokud by jste potřebovali detailnější fotku k určení, tak ji ještě mohu doplnit.

U té strmělky píší, že má nepříjemný pach, ale tato houba má vůni jako hermelín, proto jsem si říkal zda to není hlíva. Ta vůně je tak silná, že jí pak máte po dlouhou dobu na rukou..
Jinak je ta houba taková "praskavá" - lámavá, křehká, nebo jak bych to vyjádřil a některé nohy a i klobouky mají dutinu
Sley
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 01. prosince 2009 10:03
  Předmět: Re: Nepřihlášený

út 01. prosince 2009 9:00 Anonymous napsal:
Pokud by jste potřebovali detailnější fotku k určení, tak ji ještě mohu doplnit.

Tak až budeš doplňovat, napiš k tomu i více informací, jako např. v jakým lese to rostlo, pod jakými stromy, atd...
Jinak podle mě je to taky nejspíš mlženka. Barvy mohou být fotkou dosti zkreslené...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Nepřihlášený
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 01. prosince 2009 10:50 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Houby jsem našel na kraji lesa u cesty v polehlé vysoké trávě u křoví. Na jedné straně cesty břízy a na straně kde rostly tyto houby je za křovím borovicový les. Bylo to vlhké místo.

Pak jsem ještě tuto houbu viděl na jiném místě opět u cesty, tentokrát v příkopu, tam už tráva nebyla a okolo byly zase břízy, smrky a borovice - takový smýšený les..

Po rozkrojení barvu nemění.

V lese jsem tuto houbu nenašel, tak to vypadá, že potřebuje světlé místo.

Fotografile sem doplním odpoledne. Snažil jsem se houbu určit, ale nemohu narazit na ten správný obrázek.
Děkuji.
Neregistrovaný
Anonymní

PříspěvekZaslal: út 01. prosince 2009 12:32 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak to bude nejspíše opravdu ta Strmělka mlženka. Fotografie umístěná na IDnes.cz je velice podobná tomu co jsem sbíral.

http://hobby.idnes.cz/teply-konec-roku-mate-houby-kosy-i-rostliny-ceka-se-vice-skudcu-pv3-/hobby-zahrada.asp?c=A091130_160417_hobby-zahrada_bma

Tak už další fotografie přidávat nebudu a všem děkuji.

Přeji pěkný den.
Maka01

PříspěvekZaslal: út 01. prosince 2009 21:53 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Já si myslím, že jsou to mlženky. Přesvědčila jsem se, že jsou barevně variabilní. Kromě toho ta barva na fotkách nemusí odpovídat skutečnosti. Vůně a duté a rozměklé třeně by svědčily pro mlženku.
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: čt 03. prosince 2009 3:25 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Mlženky.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru