Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Neprihlaseny Anonymní
|
Zaslal: po 30. listopadu 2009 23:27 Předmět: Můžete mi prosím určit zda jde o hlívu, nebo čirůvku? |
 |
|
Ať koukám jak koukám, tak nemohu nalézt nic podobného, vždy mi něco nesedí.. Ta houba má výbornou chuť - nepálí, a je velice příjemně aromatická.
Děkuji
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bob Site Admin

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 9090 Bydliště: Kladno-Mimoň
|
Zaslal: po 30. listopadu 2009 23:30 |
 |
|
napadá mne strmělka mlženka
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
lesánek

Založen: 10. 08. 2007 Příspěvky: 848 Bydliště: Mrákotín, okres Jihlava
|
Zaslal: po 30. listopadu 2009 23:52 |
 |
|
Taky bych se k ní přiklonil, i když není zrovna typická. Hlíva to rozhodně ale není, o tom není pochyb
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
wenca

|
Zaslal: út 01. prosince 2009 0:07 |
 |
|
tak na mlženku to nevypadá, ta barva klobouku je úplně jiná....
jinak jak už tu bylo řečeno !!!!neochutnávat všechny houby!!!! i muchomůrka zelená prý chutná skvěle
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lenochod
Založen: 31. 08. 2008 Příspěvky: 193 Bydliště: Mladá Boleslav
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: út 01. prosince 2009 10:00 Předmět: Nepřihlášený |
 |
|
Děkuji za vaše typy. Pokud by jste potřebovali detailnější fotku k určení, tak ji ještě mohu doplnit.
U té strmělky píší, že má nepříjemný pach, ale tato houba má vůni jako hermelín, proto jsem si říkal zda to není hlíva. Ta vůně je tak silná, že jí pak máte po dlouhou dobu na rukou..
Jinak je ta houba taková "praskavá" - lámavá, křehká, nebo jak bych to vyjádřil a některé nohy a i klobouky mají dutinu
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Sley Čestný člen

Založen: 04. 11. 2005 Příspěvky: 1594 Bydliště: Ústí nad Labem
|
Zaslal: út 01. prosince 2009 10:03 Předmět: Re: Nepřihlášený |
 |
|
út 01. prosince 2009 9:00 Anonymous napsal: |
Pokud by jste potřebovali detailnější fotku k určení, tak ji ještě mohu doplnit. |
Tak až budeš doplňovat, napiš k tomu i více informací, jako např. v jakým lese to rostlo, pod jakými stromy, atd...
Jinak podle mě je to taky nejspíš mlženka. Barvy mohou být fotkou dosti zkreslené...
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nepřihlášený Anonymní
|
Zaslal: út 01. prosince 2009 10:50 |
 |
|
Houby jsem našel na kraji lesa u cesty v polehlé vysoké trávě u křoví. Na jedné straně cesty břízy a na straně kde rostly tyto houby je za křovím borovicový les. Bylo to vlhké místo.
Pak jsem ještě tuto houbu viděl na jiném místě opět u cesty, tentokrát v příkopu, tam už tráva nebyla a okolo byly zase břízy, smrky a borovice - takový smýšený les..
Po rozkrojení barvu nemění.
V lese jsem tuto houbu nenašel, tak to vypadá, že potřebuje světlé místo.
Fotografile sem doplním odpoledne. Snažil jsem se houbu určit, ale nemohu narazit na ten správný obrázek.
Děkuji.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Neregistrovaný Anonymní
|
Zaslal: út 01. prosince 2009 12:32 |
 |
|
Tak to bude nejspíše opravdu ta Strmělka mlženka. Fotografie umístěná na IDnes.cz je velice podobná tomu co jsem sbíral.
http://hobby.idnes.cz/teply-konec-roku-mate-houby-kosy-i-rostliny-ceka-se-vice-skudcu-pv3-/hobby-zahrada.asp?c=A091130_160417_hobby-zahrada_bma
Tak už další fotografie přidávat nebudu a všem děkuji.
Přeji pěkný den.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Maka01
|
Zaslal: út 01. prosince 2009 21:53 |
 |
|
Já si myslím, že jsou to mlženky. Přesvědčila jsem se, že jsou barevně variabilní. Kromě toho ta barva na fotkách nemusí odpovídat skutečnosti. Vůně a duté a rozměklé třeně by svědčily pro mlženku.
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Vlkodlak

Založen: 16. 03. 2007 Příspěvky: 1886 Bydliště: Praha, Böhmen
|
Zaslal: čt 03. prosince 2009 3:25 |
 |
|
Mlženky.