Založen: 10. 11. 2005 Příspěvky: 2508 Bydliště: Klášterec nad Ohří
Zaslal: út 23. března. 2010 20:34
Váhal jsem, jestli by to nemohla být rosolovka průsvitná. Ale ta na rozdíl od černorosolu chrupavčitého roste na jehličnanech. Nevím na čem roste tohle, ale bylo to v bukovině. Je tam podrost různých listnáčů, lípy jsem tam ale nevšiml...
Založen: 08. 11. 2005 Příspěvky: 2638 Bydliště: Ústí nad Labem
Zaslal: st 24. března. 2010 1:14
út března. 23, 2010 7:34 pm Kraken napsal:
Váhal jsem, jestli by to nemohla být rosolovka průsvitná. Ale ta na rozdíl od černorosolu chrupavčitého roste na jehličnanech. Nevím na čem roste tohle, ale bylo to v bukovině. Je tam podrost různých listnáčů, lípy jsem tam ale nevšiml...
Ale není to zřejmě ani černorosol chrupavčitý. Spíše černorosol bělavý nebo něco podobného.
Rosolovka průsvitná neroste přesně řečeno na jehličnanech, ale na pevníku krvavějícím, na kterém parazituje. Viz i zde.
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra Můžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory