Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Černorosol bělavý ???
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: út 23. března. 2010 20:34 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Váhal jsem, jestli by to nemohla být rosolovka průsvitná. Ale ta na rozdíl od černorosolu chrupavčitého roste na jehličnanech. Nevím na čem roste tohle, ale bylo to v bukovině. Je tam podrost různých listnáčů, lípy jsem tam ale nevšiml...

175.3 kB    
Hessensko - 20. 3. 2010
DSC06667.JPG
   DSC06667.JPG
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Martin Kříž

PříspěvekZaslal: st 24. března. 2010 1:14 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út března. 23, 2010 7:34 pm Kraken napsal:
Váhal jsem, jestli by to nemohla být rosolovka průsvitná. Ale ta na rozdíl od černorosolu chrupavčitého roste na jehličnanech. Nevím na čem roste tohle, ale bylo to v bukovině. Je tam podrost různých listnáčů, lípy jsem tam ale nevšiml...

Ale není to zřejmě ani černorosol chrupavčitý. Spíše černorosol bělavý nebo něco podobného.
Kraken
Čestný člen

PříspěvekZaslal: st 24. března. 2010 2:38 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No, kdyby to byl černorosol bělavý, to bych se nezlobil. Laughing Přidám ještě pár fotek. Asi by se to tedy mělo oddělit...

99.14 kB    
DSC06668.JPG
   DSC06668.JPG

189.83 kB    
Kopie - DSC06666.JPG
   Kopie - DSC06666.JPG
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: st 24. března. 2010 5:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

út 23. března. 2010 19:34 Kraken napsal:

Rosolovka průsvitná neroste přesně řečeno na jehličnanech, ale na pevníku krvavějícím, na kterém parazituje. Viz i zde.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Určovna - Vše okolo určování hub Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru